Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młoda pomarszczona

22 lata i zmarszczki pod oczami

Polecane posty

Gość Młoda pomarszczona

Witam. Mam 22 lata i straszne zmarszczki pod oczami. Próbowałam już wielu specyfików począwszy od żelu ze świetlika, przez różne kremy nawilżające, przeciwdziałające zmarszczkom pod oczami, aż po drogie kremy dla dojrzałych kobiet. Nic nie pomogło. Zmarszczki jak były tak są. Czy da się z nimi coś zrobić? Jakoś się ich pozbyć?

Gość Medeline
Może spróbuj używać olejów zimnotłoczonych? Np. konopny czy aragonowy. Dodatkowo polecam stosować ochronę przeciwsłonecznę 50+ przez cały rok, promieniowanie UVA i UVB jest w głównej mierze odpowiedzialne za starzenie się skóry... I niestety występuje nawet w pochmurne, deszczowe dni. Trzeba pamiętać o nakładaniu przepisowej ilości czyli ok. 1ml kremu z filtrem na twarz.

Gość Młoda pomarszczona
A czy od tych olejów mi te istniejące zmarszczki znikną? I jaki kremik byłby najlepszy żeby się ich pozbyć?

Gość Młoda pomarszczona
Może ktoś jeszcze się w tym temacie wypowie, bo te zmarszczki naprawdę mnie martwią:(

Gość praca praca praca
jesteś stara to zmarszczki wychodzą

słońce, mrużenie oczu, rozciaganie skóry pod oczami podczas mycia, malowania.... sucha skóra, złe kosmetyki do makijażu mimika twarzy - moze usmiechasz się tak ze mruzysz oczy i robią się zmarszczki mimiczne :)

Gość Młoda pomarszczona
22 lata to chyba za wcześnie na zmarszczki?:( I one pojawiły się praktycznie z dnia na dzień jakiś rok temu i od roku usiłuję się ich pozbyć różnymi sposobami:( Ale ona jak były tak są, ani większe, ani mniejsze:(

Gość Młoda pomarszczona
A jakieś sposoby, żeby się ich pozbyć są? Może jakieś sprawdzone kosmetyki, odpowiednia dieta?

dużo pij wody mineralnej, zeby nawilzyc od środka organizm, może jakies witaminy na skóre, zapytaj w aptece, na elastyczność, nawilżenie KREM dobry krem odżywkczy pod oczy, wklepuj delikatnie, nie rozciągaj skór, rano i wieczorem, dokładnie ale delikatnie zmywaj makijaz Nie mogły się pojawic z dnia na dzien :) musiałąs coś robic takiego o czym juz pisałam.... jestem od ciebie sporo starsza i nie mam zadnych zmarszczek wokół oczu, od 20 r.ż. chyba stosuje krem pod oczy, normalny nawilżający, zaden przeciwzmarszczkowy ;)

Gość Młoda pomarszczona
To było praktycznie z dnia na dzień. Fakt poparzyłam powieki, jak i całą buzię słońcem (moja wina i głupota, bo pomyliłam krem z filtrem od takiego przyspieszającego opalanie i pewna, że jestem zabezpieczona przed szkodliwym działaniem słonka wylegiwałam się, aż poparzyłam sobie buzię tak, że oczy mi napuchły i kilka dni nie mogłam ich nawet normalnie otworzyć). Jak poparzenie zeszło pojawiły się zmarszczki:( czy da rade jeszcze to naprawić, czy one mi już zostaną?

Gość Medeline
Od dziś używaj codziennie kremu z filtrem spf50+;) 1ml na buzię No i ja ci polecam olej aragonowy, ma działanie przeciwzmarszczkowe. I dużo buzię nawilżaj

A próbowałaś pójść do jakiegoś salonu medycyny estetycznej? W wielu gabinetach mają darmowe konsultacje i robią cuda jeśli chodzi o twarz. Mi np. skutecznie pomogły pozbyć się trądziku, z którym walczyłam przez 2 lata. Spróbuj, to nic nie kosztuje, a w salonach mądre babki pracują.