Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwer

jak trafic w odpowiednie tabletki

Polecane posty

Gość qwer

kiedys bralam cilest kazda tablet,ke zwymiotowalam,potem bylo novynette przez 10 miesiecy przytylam 10 kg,potem przeszlam na logest ale przed kazdym okresem mdlałam,kolejna proba bylo microgynon ale dostalam takiej depresji i agresji ze je odstawilam,teraz gin przepisalam mi femodem i juz sie boje ood czego zalerzy dobór tabsów,mialam wszystkie badania robione i wszystko ze mna ok.zastrzyki i plastry odpadaja a wy ile razy zmienialiscie tabletki anty by znalezc w koncu swoje idealne?pozdrawiam:))

Gość no jak się traci wode i
niestety ale czasem nie pasują żadne

Gość bylem z zona kiedys
u ginekologa endokrynologa (do faceta czeka sie prywatnie 2 miesiace!!!) - i pytalismy sie jak sie dobiera tabsy. lekarz (w koncu fachowiec) odpowiedzial, ze mozna i wszystkich badan za tysiac zeta zrobic, dobrac tabletki do wynikow ....a kobieta dalej sie bedzie po nich zle czula. sam powiedzial, ze nie ma zadnych regul/wytycznych. tylko metoda prob i bledow - niestety

rany jakie badania za 1000 zł.. to jakis konował chyba był ;/ żeby dobrać tabletki trzeba zbadać poziom estradiolu to ok 25 zł. można zrobić jeszcze prolaktynę, która powie czy możesz w ogole brać hormony w postaci tabletek. Natomiast trzeba zrobić próby wątrobowe, INR i płytki krwi. Dwa ostatnie to na krzepliwość krwi, trzeba to sprawdzić bo możesz mieć na granicy normy albo zawyżoną i można się dorobić zakrzepicy. Jeśli masz jakieś problemy z trądzikiem i owłosieniem to jeszcze testosteron. Jeśli tabsy były dobrane do wyników badań np. Yasminelle, Yaz, Yasmin ogólnie jeśli pierwszymi były tabletki jednofazowe, dwuskładnikowe. I po jednych jest źle, lekarz powinien spróbować innych jednofazowych.natomiast jeśli dalej są skutki uboczne to najprawdopodobniej trzeba spróbować dwufazowych lub trójfazowych.

Ja poszłam do gina i powiedziałam, że chcę tabletki po których nie będę miała żadnych skutków ubocznych, nieważne ile będą kosztować. Przepisał mi harmonet i trafił w 10. Opakowanie kosztuje 33 zł, ale były dla nie idealne.