Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oczko 1234

CZY JEST TU KTOŚ KTO NOSI KOREKCYJNE SZKŁA KONTAKTOWE ?

Polecane posty

Gość oczko 1234

mam parę pytań :)

Gość oczko 1234
ile kosztują miesięczne ? czy są na receptę i standard czy oczy bolą i tak jak to jest pokazane na filmach wypadają ? :D

nie są na receptę ale musisz iść na badanie zanim Ci okulista je przepisze, później już mają Twoją kartotekę i sobie wykupujesz kupuję soczewki co 3 miesiące i płacę około 100zł co kwartał, gdybym kupowała co m-c to kasują 49 zł, więc lepiej hurtem + koszt płynu do namaczania około 50zł który wystarczy na około 3 miechy oczy nie bolą, ani nie pieką i jeszcze nie zdażyło mi się żeby mi soczewka z oka wypadła a noszę od 5 lat

Gość Medeline
Catie a próbowałaś kupować w necie?:) Ikupujesz co kwartał, ale kwartalne to są czy miesięczne? Ja planuję sobie wyrobić, ale też na razie wiem o tym niewiele... A mogłabyś opisać jak mniej więcej wygląda wizyta z dobieraniem soczewek? Lekarka sama te 1. zakłada?

Gość oczko 1234
byłam u okulisty i przepisała mi "receptę" czy cos ale chyba na okulary ? czyli płacisz ogólnie 150 zł za soczewki i płyn na 3 miechy ?

medeline w necie nie kupowałam bo ja jestem zagranicą i mi rodzice w Polsce wybierają i podają te co ja mam to są miesięczne czyli kupuję trzy pary albo sześć jednorazowo i mam spokój badanie jest maszynowo czyli standard, nie widziałam jakiś ,,udziwnień'' miałam jeszcze krótki wykład co można a co nie przy soczewkach czysta teoria pierwszą parę zakładają na miejscu ale już sama ją sobie w domu ściągasz i namaczasz a rano zakładasz

oczko nie wiem na co masz receptę od okulisty :-) ja miałam badanie u optyka, poszłam i powiedziałam że chcę nosić soczewki a nie okulary i przebadana byłam u optyka pod kątem soczewek

Gość Medeline
Catie dziękuję ci bardzo. Trochę się boję tego grzebania w oku, ale cóż poradzić. :)

Gość oczko 1234
a co z makijażem ?

medeline zakładanie soczewek nie boli, nikt nie dotyka oka centralnie palcem tak jak to pokazują na filmach :-D patrzy się w bok albo do góry i soczewkę się kładzie na białku oka, potem na nią najeżdżasz okiem a ona ''wskakuje'' na swoje miejsce :-) oczko z makijażem nie ma zadnego problemu. tylko najpierw zakłada się soczewkę a dopiero potem makijaż, nigdy na odwrót

Gość Medeline
Serio? To ja się chyba za dużo filmów naoglądałam jednak. :) A jak się wyjmuje?

Gość a ze zmywaniem makijażu
na odwrót - tzn. najpierw wyjmujemy soczewkę a później zmywamy oczka. Są jeszzce soczewki całodobowe, tzw. z systemem night&day, świetny wynalazek, bo... po przebudzeniu wszystko sie widzi i oko się nie męczy tak bardzo jak po np. 12 godzinach noszenia dziennych kontaktów.

Gość a ze zmywaniem makijażu
wyjmuje się łapiąc soczewkę kciukiem i palcem wskazującym, praktyka czyni mistrza, później można wkłądać i zdejmować soczewki bez lusterka:-)

ja czasem zmywam z soczewkami na oczach albo wcale przez nawet trzy dni nie ściągam ale to takie moje małe grzeszki są :-)