Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MocnoPytająca

Czy istnieje życie 'po życiu' a czas naprawdę uleczy rany?

Polecane posty

Gość MocnoPytająca

Powiedzcie mi czy można unormować sobie życie po wielkiej miłości, która była całym naszym życiem i była motorem napędzającym? tylko, że ten motor strasznie się zepsuł i musiałam odejść, bo trzeba było wybrać mniejsze zło i ratować resztki godności. Nie poddam się w walce o siebie, nie załamię się, stosuję afirmację, nie rozpaczam, ale miotam się :/ Niech przyjdą lepsze czasy...

Gość niebieskoooka dziewczyna
Da się żyć - nie mozna sie poddawac, trzeba szukac chwil szczescia, tego co nas napedza do dzialania, ale tamto siedzi w glowie, co jakis czas powraca, w piosence albo w miejscu ktore kojarzy sie z tym kims. Ja przezywam utrate wielkiej milosci i tez musialam odejsc by ratowac godnosc. Niby duma z siebie, niby uratowalam godnosc ale co mi po tym jak gdzies tam bede kochac i tesknic bardzo. Oj ciezko jestt zrozumiec dlaczego..

Gość MocnoPytająca
Kochana niebieskooka... :) Ściskam :) To te wspomnienia jakichś najlepszych chwil dają to odczucie tęsknoty, tylko ile łez wylałam, ile razy się poniżyłam i dałam poharatać dla TEJ WIELKIEJ MIŁOŚCI... i gdy pomyslę, że tak by miało być do końca naszych dnia dla samego "bycia" to jednak szybko się otrząsam. Co ma być niech będzie, mam tylko nadzieję, że to uczucie z czasem słabnie, a potem jest jakimś przebłyskiem.

Mam dokladnie tak samo. U mnie minely juz ponad 2lata od kiedy sie rozstalismy. Ale po roku wrocil namieszal mi w glowie, wpedzil w ciezka chorobe.. i wtedy podjelam decyzje o ucieciu tego. Nic wiecej kosztem siebie, swojego zdrowia, bez wzgledu na to jak bardzo kocham. Mielismy sie pobrac, wszystko juz bylo gotowe te 2 lata temu, piekna sala różana, orkiestra, goscie, kosciol i nagle zostawil mnie jak tchorz bez slowa dzien przed Wigilia rok walczylam, przebolalam ale On sie pojawil i znow zasial w moim sercu TO COS, ale zrobil to by uderzyc z podwojna sila i udalo mu sie - doprowadzil mnie do ruiny, wtedy sie otrzasnelam.

Gość MocnoPytająca
Współczuję :( Mój po wspólnie spędzonych ośmiu latach, nawet nie chciał słyszeć o ślubie ;) - tyle chyba mojego szczęscia w tym nieszczęsciu... ale ile mi podobnych numerów z "wystawieniem" mnie zrobił to głowa malutka. WSTYD po prostu za niego i dla niego. Nie wiem co w tych głowach tkwi, żeby po pustce jaką uczynili, śmieć wracac?! I mój wiecznie udawał, ze on nie wie o co chodzi w ogóle i gdzie jakiś problem widze??! Tego też się obawaim, żeby nie wlazł z buciorami w życie, bo jego kawalerskie zycie się mu chwilowo znudzi i fajniebyłoby pobajerować tą wiecznie oddaną naiwniaczkę, a potem znów nawalic :/ Nie wiem. Mimo wszytsko wydaje mi się, że można sobie wmówić i wyperswadować z głowy tych jełopów!

no ja Ci powiem ze jestem w szczesliwym zwiazku, ale tamten mi nie wypadl z glowy dok onca choc juz jest o niebo lepiej

Gość MocnoPytająca
AAAAaaaa, to cudownie, ze kogos masz :) U mnie to pewnie dużo wody upłynie zanim odblokuję się przed kimś i w ogóle spotkam takiego kogoś, bo niestety mam jeden fetysz, którego tu nie moge zdradzić i takich panów jest mało ;) W takim razie życzę powodzenia,a tamten ex niech spada i sie zwija teraz z zazdrości niemocy!

no juz sie zwija i tylko to potrafi - zazdroscic i byc psem ogrodnika ale z 2 strony nie jest w stanie stworzyc zwiazku. U mnie tez minelo sporo czasu - uwierz. Obecnemu nie dawalam najmniejszych szans jeszcze 3 miesiace temu. Zarzekalam sie ze nic z tego nie bedzie, nie bylam w stanie Go pokochac i wkurzalo mnie to w sobie. Ale moj facet tak walczyl ze wywalczyl:) I Tobie sie powiedzie, najwazniejsze, ze zakonczylas tamten rozdział.

Gość MocnoPytająca
TAK - pies ogrodnika, dokładnie!!! nie rozumiem takich patafianó i wiecznych piotrusiów-panów, co myślą, że zawsze będziesz czekać nim on się MOŻE zdecyduje. Jedno jest wyjście i jeden na to sposób: Spieprzać od takich i nie liczyć, ze sie zmienią, no nie ma cudów i zstąpień boskich. Czy też możesz potwierdzić to na przykładzie swojego ex, że ludzie naprawde się nie zmieniają???

Gość niebieskooooka dziewczyna
nie zmienil sie i na pewno sie nie zmieni - tego moge byc pewna:)

Gość MocnoPytająca
Więc nie ma co się łudzić i gonić znikającego punktu :) Jakos trzeba ruszyć się do przodu i spalić to co było. A fajne ciacho z tego Twojego obecnego ;> ???

Bardzo fajne ciacho;) Jest koszykarzem, w zwiazku z tym ma ponad 2 m. Jest blondynem, ma bardzo ladnie ulozona fryzurke i sliczny ksztalt czaszki, co ma dla mnie duze znaczenie, bo te wlosy mu sie super ukladaja. Jest wysporotowany, umiesniony, szczuply, ale nie chudy. I ma duze silne ręcę i do tego przeszywajace glebokie spojrzenie;) I jest to najlepszy facet jakiego mialam w lozku:D

Gość MocnoPytająca
AAAAAAale Ci się trafiło!!! I na Ci ten wygniotek? (wiem, wiem, łatwo mówić ;) ) No to rób wszytsko żeby jednak nie nawalić z tym nowym. Co już będzie, daj się ponieść chwili i los juz wie co zrobi. POWODZENIA :D Ja też chcem ciacho !! ;>

Ale tamten tez byl ciacho - to byl najprzystojniejszy facet na roku, brunet o butelkowo zielonych oczach i jak sie usmiechal mial seksowne dolki w policzkach..echh...