Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mama 2

Benjamin-imie dla synka?

Polecane posty

Gość parvoviroza
nawet fajne

Gość luska.s
a dlaczego przez j a nie i?? To ma być Bendżamin? Przez i może być

Gość Ale temat!
okropne to imie, ja znam jednego i wszyscy mowia Benek brrrrrrr

Gość beti18
ja mam syna Beniamina ma 13 lat i wszyscy mówią po prostu Beniamin oryginalnie beniamin super dzieciak

Gość monika-g
JA ROWNIEZ MAM SYNA BENIAMINA :) POZA TYM,ZE CHLOPCY O TYM IMIENIU SA CUDOWNI, TO IMIE SAMO W SOBIE JEST OBŁEDNE! MY MOWILMY DO NIEGO BENIUS,BENIAMINUS...JAKOS NIGDY NIKT NIE WYSMIAŁ TEGO IMIENIA!RACZEJ PRZEZ SWOJE IMIE JEST ROZPOZNAWALNY,ZAPAMIETYWANY...MYSLE,ZE W NICZYM MU TA "INNOSC" NIE WADZI!!

Gość WE"RJCFLKDFNVC
Mnie sie podoba mam kolege Benjamina i wszyscy mówia na niego Beni :)

Gość beti18
witam my piszemy Beniamin przez i krótkie jest jedynym dzieckiem w szkole o takim imieniu na 400 osób i chyba na wsi też jemu się podoba wie że ma oryginalne jemu to imię pasuje jak ulał imieniny obchodzi 31marca na początku była sensacja co za imię rodzice otoczenie ale wszyscy zgodnie twierdzą że inne imię by nie pasowało do niego 13 lat ma pozdrawiam wszystkie mamy Beniaminów i te przyszłe

Dla mnie podoba się imię Krystian...niestety co do dziewczęcego imienia to od zawsze miałam wielki dylemat-Lena-fakt ładnie,Magdalena,Gracja,czy Larysa też mogą być ale nie wiem czy tak nazwałabym swoją córeczkę

Gość klamka/lamka
"witam my piszemy Beniamin przez i krótkie jest jedynym dzieckiem w szkole o takim imieniu na 400 osób i chyba na wsi też jemu się podoba wie że ma oryginalne jemu to imię pasuje jak ulał imieniny obchodzi 31marca na początku była sensacja co za imię rodzice otoczenie ale wszyscy zgodnie twierdzą że inne imię by nie pasowało do niego 13 lat ma pozdrawiam wszystkie mamy Beniaminów i te przyszłe " wieś tańczy i śpiewa Ludzie, jak można nazywać dzieci jakimś imieniem dlatego, że będzie się wyróżniać. Nie wydaje się wam, że ważniejsze aby wyróżniało się dobrymi ocenami w szkole, uczynnością, miłym usposobieniem, wynikami w sporcie? Wyróżnianie się imieniem co to jest? NIC, najwyżej mogą być problemy, w konice kryminalnej wyspępowanie jako hmmm Romeo Z. z Głogowa??? U mojego brata ciotecznego w klasie jest Olivier (pisane przez v- głupi rodzice - matka sprzątaczka i ojciec ciężko sprecyzować). Dzieciak jest najgorszym uczniem w klasie - w 5 klasie podstawówki i czym się tu wyróżniać. Byciem "tym Olivierem"??? Pomyślcie tez o tym, że zapewne chcecie dla dziecka świetlanej przyszłości. Tylko Pan Dyrektor Beniamin, Kevin, Olivier jakiś tam brzmi co najmniej dziwnie. Znajoma ma szefową GIZELĘ. Oczywiście nikt za plecami nie mówi - dyrektorka tylko Gizela i każdy wie o kogo chodzi. Jakby nazywała się Kaśka to przecież to by nie miało takiego wydźwięku. Ja mam pospolite imię - Anna i cieszę się, że rodzice nie chcieli mnie wyróżnić imieniem. Zawsze się wyróżniałam, ale czymś co ma jakąś wartość dla rodziców, większą niż wymyślne imię a'la z PGRu. Wiedzą, osiągnięciami w nauce, wynikami na olimpiadach matematycznych i chemicznych. Rodzice byli ze mnie dumni. Dzis jestem dorosła i jak będę mieć własne dzieci to nie skażę ich na jakies dziwaczne imię, dziwnie niech nazywają rodzice, którzy nic w życiu nie osiągnęli i jedynym osiągnięciem i zwróceniem uwagi jest nadanie dziecku imienia - Oliver, Kevin, Beniamin, Christian, lub rodzice z PGRu. Ja nie mam kompleksu niższości, bo nic mi się nie udało i nie muszę na siłę szukać czegoś co moje dziecko wyróżni.

Gość beti18
Każdy daje taki imię jakie się mu podoba i wcale nie uważam że go skrzywdziłam jest b.dobrym uczniem i nawet jak by się nazywał Franek to i tak to nic nie zmieni charakter jest charakterem ja skończyłam studia droga pani i ani do głowy by mi nie przyszło żeby imię dziecka lansować imię niczego nie zmienia jak ktoś jest uczciwy to będzie nawet jak będzie miał na imię Józef pozdrawiam

ja osobiście nie dałabym dziecku na imię Benjamin ...problem może być z wymową i zdrobnieniami.. ale wszystko kwestia gustu

Piękne imię, mowilabym do syna Ben

Gość KATI_83
Super imię, bardzo mi się podoba. Nie rozumiem jak można powiedzieć, że organalne, bądź mało orginalne imię stawia dziecko w szeregu przeciętniaków, albo kryminalistów. Chyba ta Pani co to pisała ma takie same wąskie poglądy jak jej pospolite imię. Dla przkładu ja jestem Kasia (osoba wykształcona - i co z tego haha) moja siostra LUDWINA (słyszeliście takie imię??) cóż skończła studia, zrobiła doktorat, ma świetną pracę -- i co ?? no nie przecież miała nic nie osiągnąć .... droga Pani ... powiem krótko jeden przykład nie tworzy ogółu, każdy jest kowalem swojego losu. Za każdym dzieckiem bez względu na imię stoi rodzic, który prowadzi go przez życie i to też warunkuje jakim będzie człowiekiem.

Gość gość
Ladne imie,a wywody typu pani Anny wyzej-bleeeee

Gość gość
Dlaczego nie? ;)