Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda panna

Kto placi ksiedzu za slub?

Polecane posty

Gość mloda panna

Rodzice mlodej czy mlodego?

Gość Taka sobie Aga
Rodzice mlodego placa ksiedzu

Gość bo jestem ułomna
przecież oboje młody że może se dupnąć bez grzechu młoda musi sie wykupić

Gość Przegięcie
naprawdę. Dziewczyna zadała pytanie i oczekuje normalnej odp. ale na tym popierzonym forum można zadawać tylko durne pytania, bo tu są tylko durne odp. własnie w takim stylu. Naprawde szkoda gadac.

Gość mloda panna
kiedys na kafeterii mozna bylo normalnie pogadac i poradzic sie w roznych sprawach a teraz....szkoda slow

Gość ...xxx...zzz...
my za slub zaplacilismy wspolnie . sprawy"koscielne" placilismy z wlasnych oszczednosci. rodzice placili za organizacje wesela,

Gość mloda panna
ok, dzieki za odp

Gość tak będzie
"mloda panna" ale ty jesteś za przeproszeniem pojebana, oczywiście, że to młodzi płacą ZA WSZYSTKO przecierz to Wasz ślub,tak to było w moim przypadku, że ja z moją małżonką razem płaciliśmy księdzu i za wypożyczenie sali w naszym przypadku to był pałacyk itd. A rodzice nic nie płacili zostali wyłącznie zaproszeni na ślub bez żadnych kosztów. Jeżeli Was na razie nie stać na samodzielne życie to po co się spieszycie do cholery skoro kasą zarządzają Wasi rodzice i to oni w tym w przypadku płacą to tylko świadczy o Was że nie dojrzaliście oboje i nie jesteście wogóle gotowi na ślub skoro nie potraficie załatwić sami tak oczywistych rzeczy.

Gość tak będzie
"Kto placi ksiedzu za slub?" co to wogóle za pytanie jest, kobieto ile ty wogóle kurwa masz lat zastanów się lepiej na tym, moja szczera rada, najpierw zmądrzyjcie, a potem kiedy będziecie naprawdę gotowi powinniście się nad tym zastanowić.

Gość lalazmaja2
"tak będzie "mloda panna" ale ty jesteś za przeproszeniem poj**ana, oczywiście, że to młodzi płacą ZA WSZYSTKO przecierz to Wasz ślub,tak to było w moim przypadku, że ja z moją małżonką razem płaciliśmy księdzu i za wypożyczenie sali w naszym przypadku to był pałacyk itd. A rodzice nic nie płacili zostali wyłącznie zaproszeni na ślub bez żadnych kosztów. Jeżeli Was na razie nie stać na samodzielne życie to po co się spieszycie do cholery skoro kasą zarządzają Wasi rodzice i to oni w tym w przypadku płacą to tylko świadczy o Was że nie dojrzaliście oboje i nie jesteście wogóle gotowi na ślub skoro nie potraficie załatwić sami tak oczywistych rzeczy. " pojebana ona???? chyba ty bo nie wiem czy wiesz ze WESELE zgodnie z obyczajem urzadzają RODZICE i to oni sa głownym punktem wesela bo to oni urzadzali impreze chcac sie pochwalic tym ze ich dzieci wziely slub. W obecnych czasach moda jest taka ze wesele organizuja sobie dla siebie młodzi a rodzice ewentualnie pomagaja lub nie. dawnuiej było tak ze rodzice pary młodej płacili za wszytsko oprócz alkoholu i zespołu za które płacił pan młody (rodzice pana młodego). teraz zazwyczaj koszty dzielone sa po połowie. wiec powinniscie się dogadac kto za co płaci bez zbednych tekstó ze ty powinienes za to a ja za to bo to tradycja i tak było 100 lat temu. kiedys było tak ze to swiadkowa kupowała bukiet sobie i pannie młodej. teraz juz sie raczej tego nie stosuje. wiec nie gadajcie głupot.

mlodzi - my sami sobie za wszystko placilismy i nei mielismy takich dylematow :D:D:D

Gość tak będzie
"lalazmaja2" żałosny jesteś i to bardzo, zgadzam się jedynie z jednym aspektem, że to rodzice są główny punktem wesela. Rodzice mogą być wtedy dumnie jak młodzi do wszystkiego sami dojdą i zrobią wesele samodzielnie to w wtedy jest powód do dupy i wtedy można myśleć o samodzielności i o tym że ten związek ma szanse na długie i szczęśliwe życie bo co to za sztuka kiedy młodzi chcą się pobrać, a tak naprawdę sponsorują ich rodzice to każdy głupi może tak zrobić.

Gość tak będzie
Bo skoro rozważacie taki pomysł kto płaci za księdza to oznacza to tylko jedno że wogóle nie dojrzaliście do związku bo nie jesteście gotowi ani materialnie ani psychicznie,

Gość lalazmaja2
do "tak bedzie" ale pierdolisz. zarabiam 8000 brutto miesięcznie. a mimo tego wiem ze za wesele będą chciwli zapłacic rodzice bo będa chcieli. bo tatus wydaje córe na mąz:) to po pierwsze. a po drugie nie musze mieć 50 000 na koncie by rodzice byli ze mnie dumni:)!!!

Gość lalazmaja2
no i jestem kobieta:)

Gość mloda mamcia
tak bedzie- jestes jakis nienormalny! to ze akurat ciebie bylo stac na urzadzenie sobie wesela to twoja sprawa, ale wg polkiej tradycji rodzice urzadzaja mlodym wesele i jesli nadal sa mlode pary ktore z tego korzystaja to ok i nic ci do tego. moi rozice tez chcieli wszystko oplacic ale ja sie uparlam ze sami z narzeczonym placimy. ostatecznie tak bylo ze sami urzadzilismy sobie wesele a w kopertach=wprezencie dostalismy od rodzicow po 15 tys:)