Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abacandjcvcsd;P

Kwas glikolowy... zaskórniki

Polecane posty

Gość abacandjcvcsd;P

Witam dziewczyny i proszę o pomoc. Zamówiłam dziś na allegro kwas glikolowy ponieważ mam duży problem z zaskórnikami zamkniętymi na czole i policzkach. Czy mogłybyście mi mniej więcej doradzić jak mam to stosować poraz pierwszy i powiedzcie mi proszę czy z waszego doświadczenia w ogóle warto jest to stosować? A może macie jeszcze jakieś inne propozycje w walce z zaskórnikami? Pozdrawiam serdecznie:*

Gość opensky
Jakie stężenie kwasu zamówiłaś i jakie pH? od tego zalezy jak stosować i czy pomoże na zaskórniki zamknięte.

Gość abacandjcvcsd;P
30% pH 2,1

Gość hmm ja miałam niedawno
zabieg kwasami aha własnie i zapłąciłam 100zł :/ a to dziecinnie proste, poprostu sie wsmarowuje 3 warstwy co 10min z amupłek. tylko musze zapytać jakie stężenie to było i też sobie zamówie na allegro.

Gość opensky
Do abacandjcvcsd;P Na początku zmyj dokładnie cały makijaż, umyj twarz i osusz. Możesz stonizować. Patyczkiem kosmetycznym nałóż cieniutką warstwę kwasu na skórę - najpierw partie z zaskórnikami i tłuste, później delikatne. Zrób tomożliwie jak najszybciej. Pozostaw kwas na skóre porzez ok. 3 minuty i zmyj chłodną wodą. Stosuj raz na 7 - 14 dni w zalezności jaką masz skórę. Czas pozostawienia kwasu na skórze wydłużaj z każdym zabiegiem o ok. pół minuty, lub minutę. Nie pozostawiaj go jednak na skórze zbyt długo. Obserwuj czy nie czerwieni się zbytnio i jak zobaczysz taka reakcję szybko zmyj kwas. Na zaskórniki zamknięte bardzo pomaga. Skóra będzie się oczyszczać, ale moze też być bardziej wrażliwa między zabiegami. Wszystko jest sprawą indywidualną.

Gość abacandjcvcsd;P
Dziękuję Ci bardzo:*

Gość opierr
mocniejszy bylby hialuronowy (np u dr Zdzitowieckiego)