Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrześniowo jesiennie

co na prezent urodzinowy dla 6-letniej dziewczynki?

Polecane posty

proszę, doradźcie. własnych dzieci nie mam póki co, ale mam 6-letnią chrześnicę. za tydzień jadę na urlop do Polski, przy okazji zahaczając o jej imprezę urodzinową. nie mam pojęcia, z czego dziecko w tym wieku by się cieszyło. dodam, że to dość zamożni ludzie, dziewczynka ma wiele zabawek, gadżetów, a nawet własnego prawdziwego konia;) myslałam o jakimś ciuszku i książce odpowiedniej wiekowo? mieszkam w UK więc mam dość szerokie możliwości, ale po prostu pomysłu brak. ostatnio kupiłam fajne ubrania, to okazało się, że akurat wzrost jej skoczył kilka tygodni wcześniej i połowę za małych:O rzadko ją widuję z racji odległości, nie wiem co lubi. kuzynka (jej mama) mi nigdy nie powie, twierdzi "tylko przyjedź, to już jest prezent". ale oczywiście, że chcę coś kupić. budżet to tak do 50 funtów myślałam, czyli jakieś 200 zł - muszę składać kasę na zbliżającą się komunię;)

nie wiem też co jest na topie, co to jest ta Hannah Montana?

coś do podłubania:P np korakiki i zapiecia zeby korale i bransoletki robila, to uczy cierpliwości i jest modne teraz. Jak lubi rysowac,malować, lepić to kup jej fajne zestaw play - doh, czy farby do malowania palcami, albo cos innego w tych klimatach. Nie zawsze drogi prezent jest najfajniejszy.

doloresss dzieki, ale gdzie takie cos kupic? naprawde jestem zielona w temacie dzieci:o czy jeśli pójdę do tego centrum Mothercare, to tam coś w tym stylu wybiorę? czy tam są tylko ciuszki?

Gość Mamuśka ****
Oj będzie faktycznie cięzko, tymbardziej że mała wszystko ma. Wydaje mi się że może jak kupisz jakiegoś ciuszka na wyrost, ale nie aż tak bardzo bo później może być nie modne. Dziewczynka 6 letnia o ile nie jest wyrośnięta powinna nosić rozmiar 120-128. Do tego może jakieś układanki o liczeniu (przyjemne z pożytecznym :)) no albo po prostu zabierz małą do kina na jakies lody/pizzę a poźniej niech sama cos sobie wybierze w Centrum Handlowym.

Gość mama i zona
lalki i gadzety z Monster High(nie wiem czy dobrze napisalam:))sa teraz na czasie:)

Gość gość
ja mysle, ze warto tutaj zajrzec www.jokomisiada.pl naprawde maja duzy wybor zabawek podzielone sa nawet na wiek takze na bank znajdziesz cos dla siebie ;)

uważam np. że gry są bardzo fajnym pomysłem, dzieciaki zawsze darzą większym zainteresowaniem gry które dają dodatkowe doznania, dźwięki dlatego dzieciaki tak się garną do gier na tablecie, moja córka już od dawna korzysta z tableta a do tego dokupiłam jej jeszcze kostkę DICE + teraz razem gramy popołudniami.

Gość Milena0178
PLANSZÓWKI! I wszelkie układanki to zawsze świetny pomysł. Ja ostatnio swojej sześcioletniej córce zamawiałam właśnie grę układankę dostosowaną trudnościowo do jej wieku z misiedwa, i młoda jest bardzo zainteresowana tą zabawką.

Gość gość
Gra planszowa np. Sawanna z Trefla albo książka odpowiednia do wieku (A. Lindgren?)

Gość RóżowaLandrynka
Moja propozycja to fajne łóżko w kształcie zwierzątka lub samochodu, taki http://jakpieknie.iblogger.org/lozko_zabawka.html prezent dostała na urodziny od rodziców moja chrześnica i była bardzo zadowolona, choć rodzice do końca nie byli pewni jaka będzie jej reakcja