Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa...kobitka

czy tak można?

Polecane posty

Gość ciekawa...kobitka

nie wiecie czy można wziąć ślub kościelny.. ja panna on rozwodnik... ale jeśli ja będę wypowiadała regułkę kościelną a on cywilną?

Gość lalazmaja2
wydaje mi sie ze tak nie mozna. ale nie znam sie.

z osobą po rozwodzie nie można wziąć ślubu kościelnego tylko cywilny

Gość coco chanell
mozna, moj tata rozwiodl sie z moja mama i po 12 latach wziac slub koscielny, trzeba miec rozwod koscielny, sprawa w sadzie jest i sad daje rozwod koscielny, pewnie w kosciele trzeba kaski cos dac w kopercie i po sprawie

Gość odpowiem......
z tego co wiem jeśli rozwodnik nie ma rozwodu kościelnego to nie dostanie ślubu kościelnego a tylko cywilny ...no ale zawsze można pogadać z księdzem może jak dostanie odpowiednio grubą kopertę się zgodzi na takie coś ale wątpię

Rozwodu kościelnego na pewno nie wyda Ci sąd, taką możliwość mają tylko i wyłącznie władze kościelne. Rozwód kościelny nie jest zależny od cywilnego i na odwrót, więc musisz postarać się o dwa rozwody, żeby być wolnym - o ile jesteś katolikiem i masz ślub kościelny.

Gość ciekawa...kobitka
łapówka... coś w granicy 20tys.. więc nie dziękuję ma tylko rozwód cywilny. a teraz dopiero starać się będzie o kościelny...

Gość ciekawa...kobitka
myślałam kiedyś nad czymś takim żeby ksiądz przymknął oczy.. ale ten ślub byłby chyba nieważny, więc i tak cywilny byśmy musieli wziąć