Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lejla83

dużo pomidorów, mało na nie pomysłów - pomocy

Polecane posty

mam w domu dużo pomidorów a nie mam pomysłu co z nimi można zrobić :o bardzo Was proszę Kobietki o jakieś pomysły, no bo ileż można jeść leczo :p

Gość energiczna 30
przecier na zime :) ja do wiekszosci zup dodaje sosy golabki w sosie pomidorowym pomidorowka :) daj troche

Przecier na zimę to super pomysł. Mam zawsze kilkanaście słoików i dodaję do sosów, do zupy, spaghetti... Mając w domu taki przecier, cebulę i mięso lub pieczarki, masz gotowy obiad ;)

wszystko tylko nie na zimę, muszą byc wykorzystane teraz. sałatka też mi się przejadła.

Gość espiryt
daj komuś, przyjaciółce, mamie, siostrze...

nie mogę dać bo to mojego faceta pomidory :p ja je musze jakoś przerobić na coś do jedzenia bo mi płacze że się zmarnują a dostał od mamusi ;)

Gość sdfghjkl;lkjyh
to jak on nie chce zmarnowac, niech sam cos z nich ugotuje czemu Ty masz przy nich sie babrac?

nie pytam o rady życiowe czy gotowac komuś czy nie, tylko co zrobić z dużą ilością pomidorów.

Ja dodaję pomidory do makaronu, ponadto polecam: 1. caprese: plastry pomidorów, mozarelli i bazylię pokropione oliwą http://www.basiltime.com/wp-content/uploads/2008/06/caprese.JPG 2. bruchettę z pomidorami: Kromki chleba posmaruj i upiecz z. Pomidory umyj,oparz i obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój. wymieszaj z posiekanymi ziołami i czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem Ułóż na upieczonych kromkach chleba, udekoruj listkami bazylii i wcinaj! http://www.gourmetchefonthego.com/bruchetta2.jpg 3. Pomidory zapiekane po prowansalsku: przepis tutaj, palce lizać: http://gotowanie.onet.pl/28846,0,1,pomidory_zapiekane_po_prowansalsku,przepis.html

Gość sdfghjkl;lkjyh
moja rada: powiedz facetowi, zeby sobie sam je przygotowal i masz problem z glowy

zapomniałam o bruchetcie:) mozesz też wydrązyć pomidory. wydrążony miąsz wymieszaj ze startym żółtym serem,posiekaną cebulą i przyprawami.napenij pomidory,na wierzch nałóz troszkę masła.zawiń w folię do pieczenia i piecz na grillu lub piekarniku jest tez taki grecki przepis.zmiksowane pomidory miesza sie z maką i przyprawami i smazy z tego placki.ale nei wiem czy to smaczne,mi by raczje nie smakowało

Gość sevenload
ja jem na kolację pomidory z maślanką. Po prostu kroisz, zalewasz zimną maślanką, cebula, sporo soli i pieprz. Sałatę z pomidorami, i fetą, też na kolację:) spaghetti z pomidorami- kilka ząbków czosnku podsmażasz na oliwie z oliwek, dodajesz pokrojone pomidory, podduszą się, trochę koncentratu, wody, sól, pieprz, bazylia może być suszona i dużo pietruszki- rewela zupa pomidorowa sałatka z pomidora i ogórka kiszonego- z cebulą solą i pieprzem, proste i pyszne jest mnóstwo rzeczy w necie są przepisy na pomidory faszerowane

Gość gość
moze zesmazyc je niejestem w stanie je zjesc bo jest 20kl