Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaalitka:D

Zakopane w październiku ?

Polecane posty

Witam! Chce wybrac sie ze znajomymi na poczatku pazdziernika do zakopanego. Czy ktos z Was może polecic co warto zobaczyć, zwiedzić o tej porze roku? I czy jest jakies rozwiązanie gdyby przez caly nasz pobyt padało ? Bo nie chcemy siedziec tydzien w pokojach.

Gość weronikasx33
Ja byłam w Zakopanym w sierpniu. Nigdy nie byłam w październiku, ale sierpień był również chłodniejszy i deszczowy. Pierwszy tydzień naszego pobytu było słonecznie. Akurat zaliczyliśmy największe i najtrudniejsze szczyty. Jednak nie polecam tego w deszczowe pogody i chłodne. Bo osoby bez specjalistycznego sprzętu raczej sobie nie poradzą, a jak sądzę jesteście amatorami. Na deszczowe dni polecam doliny. Piękna Dolina Białego, dolina kościeliska, chochołowska czyli tradycyjnie. Morskie oko to również prosta trasa. Wystarczy założycz nieprzemakalne obuwie, płaszcz przeciwdeszczowy , a spacer po górach będzie również przyjemny. W burzliwe dni i baardzo opadowe polecam czas na słynnej ulicy Krupówki szczególnie wieczorem. Chociaż niektorzy wolna spokoj. Mi akurat tlum ludzi nigdy nie przeszkadzał.

Gość weronikasx33
Warto odwiedzić Wielką Krokiew. Jeśli pogoda nie będzie sprzyjała spacerom warto wjechać kolejką na Kasprowy Wierch. A jeśli pogoda dopisze to polecam wejść na niego. Bo to wspaniałe przeżycie, a stamtąd na Giewont. I zejście np. doliną Małej Łąki - niezapomniane wrażenia. Szlak trudny, ale przyjemny.

dziekuje za odpowiedz :)

ja byłam w lipcu, pogoda była super wiec pokój służył mi tylko do snu ;) polecam Kasprowy - zdobądz szczyt a potem zjedz kolejka, widoki niesamowite (chociaz słyszałam ze niedawno snieg tam spadł), Morskie Oko koniecznie no i Gubałówka ;)

Gość BUNIA5432
W Tatrach duzo śniegu. Cale ośnieżone. jestem z Nowego Targu .

Gość taa niedobra pupa
Gdzie iśc juz się dowiedziałaś autorko, co do pogody ---- może byc wszystko. Niektórzy zapowiadają szybką zimę, ale nigdy nie wiadomo. Ja raz byłam w październiku w Tatrach na wycieczce szkolnej... Wzięłam rzeczy jak na Syberię... A było cały tydzień nieskazitelnie błękitne niebo, słońce, temp. pow, 25 stopni. Miałam tylko jeden krótki rękaw i cały czas w nim łaziłam i w jakiś idiotycznych dzwonach co miały byc na imprezy, co wszystko inne miałam za ciepłe...

super :) pozostaje mi modlic sie o piekna pogode :)

Gość To ja Ewelinaaaa
A masz juz pokoj załatwiony? Ja byłam ostatnio w Zakopanem, super pokoje z łazienkami i cena tez przystepna. Jak chcesz nr to moge podac Pozdrawiam

jestem w trakcie załatwiania, tzn koło czwartku bede dzwonic w tej sprawie ale jesli mozesz to podaj nazwe osrodka, sprawdze ich oferte :)

Gość To ja Ewelinaaaa
Moge podac nr telefonu. 509595167

Gość ja polecam
Zakątek pos Smrekami w Kościelisku - brak tego zakopiańskiego tłoku, pięknie, tanio, po góralsku :) Rzut beretem do najpiękniejszych dolin - kościeliskiej i chochołowskiej i widok na GIewont :) Jeździmy tam od lat - super gospodarze. Obejrzyj na www

Chochołowska to akurat za piękna nie jest, nic w niej nie ma ciekawego, no może schronisko na końcu, jak ktoś lubi pod dachem posiedzieć weronika, a mam takie pytanie - jakie to najwyższe szczyty w tydzień zaliczylaś?

Gość Lilianeczkaa
Oczywiście;) Zakopane jest cały casz atrakcją (wiadomo zima inna latem inna) Jest naprawde co robić i wiele atrakcji;) Możesz spokojnie jechać a że to po za sezonem masz ceny "trochę" niższe;) Więc zapraszam do nas;)

a powiedzcie o co chodzi z tym krzyżem na Giewoncie. Czy to prawda że specjalnie chodzą tam tłumy ludzi, bo podczas burzy są niesamowite przeżycia?

Gość To ja Ewelinaaaa
Jeszcze inny nr telefonu: 0-56-655-23-55

dla niktórych przeżycia kończą sie nawet nieprzeżyciem niesamowite....

ze trzy razy, przelotem na inne szlaki nuda jak najszybciej przejśc i wyjśc na lepsze widoki

Gość Ewa;33
Chochołowska ma 1 zaletę. Jest tam pełno drewnianych szałasów, gdzie mogę spokojnie i w samotności wypróżnić jelita

podszywaczom dziekuje, numer do radia maryja tez mi sie nie przyda :) za wszystkie przydatne informacje jeszcze raz wielkie dzieki

Imprezy integracyjne mają służyć dobrej zabawie uczestników oraz zbudowaniu więzi pomiędzy nimi. Ideą integracji jest poznanie siebie nawzajem na innym gruncie niż codziennie. W firmie, imprezy integracyjne pozwalają poznać pracowników podczas zabawy grupowej, a nie biznesowych obowiązków. Imprezy połączone z aktywnym zaangażowaniem wszystkich uczestników spotkania (np. gry terenowe, off-road, paintball, wspinaczka), pozwalają poznać wady i zalety pracowników. Ujawnia się wtedy umiejętność pracy w grupie, zdolności komunikacyjne i co najważniejsze – łatwo wyłonić osobowości lidera. Oczywiście, imprezy integracyjne organizowane są nie tylko w przedsiębiorstwach. To doskonały pomysł na zorganizowanie urodzin, spotkania-niespodzianki, zaplanowanie czasu wolnego. http://paintme.pl/events/ - imprezy integracyjne Zakopane