Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sammy bunny

czy to może byc oszustwo? PROSZĘ PRZECZYTAJCIE!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość sammy bunny

witam, mam taki problem, wystawilam na allegro telefon, odezwała sie osoba ktora łamana polszczyzną zaproponowala cene trzyktornie wyższą niż wartośc telefonu. zbyt szybko pomyslałam (albo i nie:)) i zgodziłam sie. podałam swój nr konta, ta osoba odpisała mi że pieniądze już wysłała i prosi o wysłanie paczki do Stanów na adres siostry. dostałam także maila z banku angielskiego że mam wyslać paczkę, wtedy dopiero pieniądze do mnie dotrą. to mi zaczelo być podejrzane. wiem że transakcja była poza allegro, czego nie powinno sie robic. wycofałam sie, bo skąd mam miec pewność że jak wysle telefon (oczywiście wysyłka na mój koszt) to te pieniadze na pewno trafią na moje konto. Czy spotkaliście się z czyms takim kiedyś? czy to może być oszust? sprawdziłam po loginie na allegro tą osobę, nie ma nic, żadnych komentarzy, puste konto. swoich danych mi nie podała tylko siostry do której mial trafic telefon. jakie jest Wasze zdanie o tym, patrząc z boku?

Gość worek po ziemniakach albo
dobrze zrobiłaś moim zdaniem. lepiej nie ryzykowac

Gość ollllllo
oszust

Gość fajna dooopa
czytałem kiedyś o czymś takim, robią ostro ludzi w chooooya🖐️

Gość jdjsllojnbhhh
to oszustwo tylko że kiedyś to był jakiś latynos/afrykańczyk głośno o tym było

Gość ja uwazam ,ze dziwne
zeby ktos mieszkał w USA , a kupował tel z allegro Przeciez tam są o wiele szybciej nowe , super modele :-0 A tak poza tym , to sorry ,ale toty powinna,s dostac pieniadze i dopiero wysłać towar Dobrze ,ze sie wycofałas

Gość zdjęcie w sepii
oszustwo na bank.

Gość ssdfggggggggggg
jasne ze sciema

bardzo dobrze zrobiłaś że się wycofałaś ...mi by sprawa śmierdziała już w momencie propozycji ceny o wiele wyższej jak proponowana do aukcji...logicznie myśląc ...każdy patrzy kupić taniej a jak ktoś ma kasę to idzie i kupuje nowy tel do sklepu ściema jak byk

Gość sammy bunny
ufff, dziękuję za odpowiedzi. nie bawie sie w to.straciłabym nowy telefon + koszt wysyłki do Stanów. tylko że sprawdziłam czy ten bank z którego dostaje maile istnieje naprawde i on istnieje i niby ten bank mnie zapewnia że pieniądze dostanę. tylko dziwi mnie że ta osoba płaci przez angielski bank a towar ma iśc do USA.

Gość sammy bunny
no teraz to już sama ścieme widze w teh=j całej sprawie. ale ten bank mnie zastanawia... on jest naprawdę, i niby ma taki system, że przelewa kasę po wyslaniu towaru. i jeszcze mi pisali że jak nie wyslę paczki to FBI ma moje dane i mnie znajdzie. mam sie bać? bo juz sama nie wiem.

Gość ssdfggggggggggg
chyba zartujesz? Daj spokoj FBI ? Niby dlaczego ty od nikogo kasy nei wzielas to sa jakies chuje

Gość oooooooooooooooooooppppp
bank moze i istnieje tylko ze na pewno nie wysyla ci maili.

Gość sammy bunny
hehe, weszłam na stronę tego banku na dzial kontakt i oni nie mają takiego maila na jaki mi kazali pisac ci co do mnie wysyłaja maile. na wszelki wypadek wysłałam bankowi pytanie czy mają takiego maila. chyba wszyscy macie racje:)

Gość jdjsllojnbhhh
ejj na ten temat było coś w celowniku czy uwadze to grubsza sprawa, tylko teraz zmienili kraj do którego się wysyła towar i bank pod jaki się podszywają