Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkrótce podwójna mamusiaa

mamy z dziećmi rok po roku!!jak sobie radzicie?

Polecane posty

Gość wkrótce podwójna mamusiaa

już za 2 miesiące pojawi sie drugie maleństwo, będzie niecały rok różnicy. powiedzcie mi jak sobie radzicie, np. z dzieleniem uczucia między dwójka? albo kiedy jednym trzeba sie zajać, np. nakarmić, wykapać czy przewinąć, to co wtedy z drugim? cały czas sie nad tym zastanawiam czy któregoś bąbla nie zaniedbam...

Gość zajac jak zajac
kaspiel itp to chyba maly problem, po moejje siostrze widze, ze wogole sobie nie radzi. Makabra.

Gość kobietka w ciąży
jestem w takiej samej sytuacji, z tym że u mnie różnica będzie 16 miesięcy. no i też sie obawiam jak to będzie.

Gość ja mam 1,5 roku różnicy
Szczerze to nie pamiętam jak to przeleciało, ale teraz dzieci już prawie samodzielne, a przynajmniej chodzące i mówiące. Niedługo pojawi się trzecie i choć między najmłodszym a średnim będzie już 2,5 roku różnicy to mam obawy jak opanuję całą trójkę Ale z drugiej strony to przecież są kobiety które mają 6 rok po roku i całkiem nieźle sobie radzą więc staram się nie panikować. Dasz sobie autorko świetnie radę. Podstawa to wyczuć co w danej chwili jest najważniejsze. Warto stworzyć jakieś zarysy planu dnia, ale nie musisz się go sztywno trzymać. Np zawsze myjesz maluszka wcześniej i kiedy śpi to kąpiesz starszaka, ale czasem moze się zdarzyć że starszak jest marudny wiec najpierw wykąpiesz jego i nie musisz mieć z tego powodu zadnych wyrzutów, ze plan został zaburzony. Pomocne też stają się takie rzeczy jak leżaczek albo huśtawka. Maluch moze się chwilkę zająć sam sob, a ty znajdziesz czas na przygotowanie kolacji dla starszego. No i najważniejsza rada. Myśl o sobie! To ty jesteś podstawą wszystkiego wiec zamiast umyć podłogę to lepiej posiedź dłużej w wannie, wypocznij. Podłoga nie zając, następnego dnia też ją możesz umyć.