Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyschnięta rzeka 000000

oryginalna uroda

Polecane posty

Czy uważacie, że określenie "oryginalna uroda" to takie łagodniejsze "jesteś brzydki/a"? Ciągle słyszę, że mam oryginalny typ urody, a w moim odczuciu jestem zwyczajnie brzydka. A Wy jak uważacie? Co to znaczy być oryginalnym z wyglądu (np. rysy twarzy itp.)?

Gość linnet doyle
o kurde ja tez od czasu do czasu to słyszę, a muszę cię zmartwić, że do piękności nie należe

Gość 039rok3
wcale nie znaczy brzydka... np osoba o oryginalnej urodzie moze sie wyrozniac tym, ze ma cere biala jak snieg etc.

Gość szassasd
mnie też tak mówią, a dokładniej mówią,że mam egzotyczną urodę. I odczucia mam takie same jak Ty, więc to pewnie rodzaj eufemizmu :(

Gość daj jakieś zdjęcie
szczerze powiem czy masz orginalną urodę czy jesteś brzydka ;)

Gość linnet doyle
murzyński nos :D to musi byc porażka :D

Gość jine22
To moze oznacza zarowno bycie brzydkim, ale w oryginalny sposob:D jak i posiadanie egzotycznej urody jak na warunki polskie...

W moim przypadku to dość skomplikowane. Oczywiście nie wyślę nikomu zdjęcia, bo zakładam, że nie ma wśród Was masochistów. Ktoś napisał, że to rodzaj eufemizmu, zgadzam się. Nie mam raczej typowo egzotycznej urody, poza ciemnymi włosami i oczami. Mam bardzo jasną karnację, no i niestety jakieś karykaturalne rysy twarzy:( Nie ma to jak klasyczna uroda:( To nie jest mój największy życiowy problem, ale nie jest to dla mnie powód do radości. Gdybyście miały wybrać pomiędzy klasyczną a oryginalną urodą, co byście wybrały?

pewnie klasyczną. Ale mam swoją i dobrze mi z tym. Chyba juz bym nie chciała zmienić twarzy... mam wredny wyraz mordy i przynajmniej ludzie nie zawracają mi dupy :D

Gość linnet doyle
z każdym dniem - ja tez mam nos okropny, ale nie szeroki (taki dla mnie jest murzynski) tlyko mi poszło w długość jest jak u baby jagi :D ja wybrałabym urodę jednak egzotyczną/oryginalną, ale z naciskiem na URODĘ a nie urode oryginalna jako braku urody :D

linnet doyle - Ja właśnie szeroki, ale dosyć płaski :P Niby fajnie wyróżniać się oryginalną urodą. Ale osobiście nie lubię rzucać się w oczy, a zazwyczaj takie właśnie osoby w tłumie widać jako pierwsze, zwracają uwagę. A jak jest to piękna, egzotyczna uroda, to już w ogóle :D

Ja wybrałabym klasyczną na tysiąc procent: mały zgrabny nosek, duże usta, owalna twarz...Też mam brzydki nos, długi, odrobinę krzwy, kwadratową szczękę i wieelkie kości policzkowe. Spokojnie mogłabym zagrać w jakiejś produkcji Almodovara - transwestytę oczywiście:P

Ja bym mogła zagrać córkę w rodzinie: mama japonka/Chinka/Wietnamka, tatus Afrykańczyk/Afroamerykanin. Dziadkowie, jako że jestem blada jak ściana, mogliby być Francuzami or innymi Europejczykami... :D Fajno :D

Gość MikiAla
Większość top modelek ma oryginalną urodę. To oznacza, że masz pociągającą twarz ale właśnie w nietypowy sposób, przyciąga ona uwagę i pamięta się ją długo. Nie wtapiasz się i nie wyglądasz tak samo jak wszystkie laski. Jeszcze nigdy nie spotkałam się żeby jakaś brzydka osoba usłyszała ten komplement. Teraz dwie kobietki z oryginalną urodą przychodzą mi na myśl: Lily Cole: http://ficdn.fashionindie.com/wp-content/uploads/2009/12/lily-cole-at-ms.jpg Twiggy: http://images2.fanpop.com/images/photos/8000000/Twiggy-twiggy-8011069-726-1024.jpg

Gość I_<3_me
to jestem kolejna :D tez czesto slysze ze mam oryginalna urode, niektorzy nazywaja ze odmienna :D ale przyznają, że jestem ładna nawet bardzo :D wyrózniam sie z tłumu i strasznie współczuję dziewczynom z typowa tuzinkowa uroda :D czasami idąc ulicą wydaje mi sie ze co 2 wyglada tak samo :D ORYGINALNA URODA JEST OK! pamietajcie :))

Wiem, że miałyście szlachetne intencje, ale te zdjęcia modelek mnie dobiły. Ani jedna z wielkim nosem czy chociaż kwadratową paszczą:P Właśnie doszłam do wniosku, że z oryginalnością jak z dotykiem: może być dobry albo zły. Jestem oryginalna w zły sposób:P Co za dylemat...wiem wiem, że to glupota. Te modelki sa naprawdę piękne. Wydaje mi się, że np. Kate Moss jest oryginalnie brzydka.

no właśnie, tylko jak tu zdefiniować piękno w ogóle mmm filozofia na wyższym poziomie. Z Każdym dniem - uważasz, że Kate jest piękna w kontekście modelingu? Modelki obowiązują jakieś kryteria dotyczące wyglądu, a według mnie Moss zupełnie ich nie spełnia.

Gość gość
też tak do mnie mówią. Jak się zapytałam co konkretnie mam oryginalnego w sobie powiedzieli, że piegi i biała wręcz cera i to niesamowite. Więc nie koniecznie musisz być brzydka:)

Gość Matka

Oryginalna uroda oznacza, że osoba wyróżnia się urodą, odbiega od przeciętnego wyglądu i bez wątpienia jest ciekawa. Łatwiej zapamiętać taką osobę, bo wiele osób o pospolitej urodzie mało się od siebie różni.