Klaudia88 0 Napisano Wrzesień 6, 2010 witam, mam nadzieje ze ktos mi tu pomoze i doradzi... biore tabletki ktorych w blistrze jest 28, wiec nie robi sie przerwy miedzy opakowaniami. Ostatnia tabletke wzielam w czwartek o 20, pierwsza z nowego opakowania powinnam byla wziac w piatek o 20 ale usnelam i wzielam ja dopiero w sobote o 12.30 i nastepna ta z soboty normalnie o 20 tak jakbym ja miala wziac bez pomylki :((( kolejne tabletki biore juz normalnie bez opoznien, jednak tydzien przed pomylka wspolzylam. Czy istnieje w takiej sytuacji prawdopodobienstwo ciazy i czy jestem dalej zabezpieczona przy tym opakowaniu w ktorym wzialam pierwsza tabletke z takim opoznieniem? prosze o pomoc :(((( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Klaudia88 0 Napisano Wrzesień 6, 2010 prosze o pomoc, bo jestem bardzo zestresowana ta sytuacja a nie mam mozliwosci udania sie do lekarza w tym miesiacu zeby to skonsultowac :((( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Klaudia88 0 Napisano Wrzesień 6, 2010 haloooo ? :((((((( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Master111 0 Napisano Wrzesień 6, 2010 No raczej wszystko OK. Chociaż zaleca się aby nie spóźniać się z kolejną tabletką więcej niż 12 godzin. Ale o kant dupy to rozbić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Klaudia88 0 Napisano Wrzesień 6, 2010 a to opakowanie ktore teraz biore zabezpiecza mnie dalej czy przepadlo i musze czekac do nastepnego cyklu na 100% pewnosc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bojabojaboja 0 Napisano Wrzesień 7, 2010 Klaudia po to masz ulotkę, żeby wiedzieć jak postępować w takich sytuacjach i czy sytuacja jest niebezpieczna czy nie. Zwykle na ulotkach są takie schematy, które pokazują jak postępować w razie pominięcia tabletki i które stosunki były bezpieczne, a które nie. Wydaje mi się, że skoro ostatni stosunek był aż tydzień wstecz przed pominięciem, to nie masz się o co martwić. A o tym, czy jesteś bezpieczna, czy masz zabezpieczać się dodatkowo też powinno być w ulotce. Jakie to pigułki? Yaz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Klaudia88 0 Napisano Wrzesień 7, 2010 wiem wiem ze mam ulotke :) mowi ona ze jesli pierwsza tabletka z nowego opakowania zostala przyjeta ponad 12h pozneij a nie bylo 7 dni wczesniej stosunku to dodatkowe zabezpieczenie potrzebne jest przez nastepnych 9 dni i poza tym wszystko ok, a jesli ten stosunek byl (tak jak w moim przypadku) to zaleca sie konsultacje z lakarzem (czego teraz zrobic nie moge, wiec chyba ogranicze sie do testu na wszelki wypadek :( ) ... i teraz nie wiem czy mam sie stresowac i ogolnie czy to opakowanie jeszcze dziala w takiej stuacji czy juz kapa :((( tabletki Qlaira. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bfgrr Napisano Wrzesień 7, 2010 nic się nie bój..ciąża ci nie grozi...ja zapomniałam (nie wzięłam wcale) trzech tabletek...3,5 i 8 ...( stosunki prawie codziennie) i w ciąży nie jestem...nie wierze w te ciąże po zapomnieniu jednej tabletki...zbyt mały jest wtedy spadek hormonu, by doszło do owulacji...u mnie przy braku trzech tabsów owulacji nie było, a co dopiero u ciebie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bojabojaboja 0 Napisano Wrzesień 7, 2010 Będzie działało po 9 dniach w takim razie tak jak wskazuje ulotka, więc ten czas zabezpieczaj się dodatkowo, potem już będziesz bezpieczna, natomiast uważam tak samo jak dziewczyny, że szanse na zapłodnienie są żadne i nie masz się o co martwić. A było krwawienie albo plamienie w końcu opakowania? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Klaudia88 0 Napisano Wrzesień 7, 2010 bfgrr, no to mnie trochę pocieszylas, bo jak zaczelam czytac rozne fora to mi sie slabo zrobilo tak ze prawie zemdlalam i sie musialam polozyc na chwile, bo wszedzie pisza w sumie ze opoznienie pierwszej z nowego o ponad 12h to najgorsze co mozna zrobic jak sie mialo stosunek w poprzedzajacym tygodniu i ze zwykle to sie marnie konczy:(( a ja jeszcze takie pechowe stworzenie jestem ze sama nie wiem :( nigdy nie pominelam zadnej tabletki i wszystkie bralam bardzo punktualnie wiec teraz jestem zestresowana.. bojabojaboja: ale 9dni to pisze jak sie nie mialo stosunku w tygodniu poprzedzajacym zapomniana tabletke, to jak ja mialam i zalozlmy ze nie jestem w ciazy to po 9 tez bede juz bezpieczna? mialam 2dzien krwawienia w dniu zapomnianej tabletki... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach