Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lidia El

W sobote robie ognisko na działce, co do jedzenia? CZEKAM NA POMYSLY

Polecane posty

Gość Lidia El

Więc tak w sobote robie impreze na działce. Z tym ze nie jest to impreza typowo młodziezowa, bo będa moi rodzice wiek 42 lata, ciotka z męzem (wiek podobny), rodzice mojego narzeczonego (pod 50tke), bedzie nasze rodzenstwo z os.towarzyszącymi, kilka kuzynek kilkoro znajomych (wiek od 20-35 lat), troche dzieci, policzyłam 27 osób + 7 dzieci. no ogólnie bedą osoby w różnym wieku i tak sie zastanawiam co podac do jedzenia i ogólnie jak to urządzic. Wiadomo gdyby byla to tylko taka mlodziezówka wystarczyłaby kiełbasa i wódka:p, ale w tym wypadku to jednak za malo. Bedzie napewno ognisko, planowałam zrobic ławki do okola troche krzeselek, rozstawic namiot, postawic kilka stołów po bokach,a na nich jedzenie taki szwedzki stół. I wlasnie co do tego jedzenia no bedzie kiełbasa, chleb jakies ketchupy,sosy, postawie przetwory sloikowe typu ogórki papryka grzybki. zrobie ze 2 ciasta na ten stół, chipsy orzeszki, paluszki to z takich przekąsek. ale powiedzcie co zrobic jeszcze do zjedzenia, może jakis bigos z bialą kiełbaska, moze flaczki cieple, moze zapiekanki na bułkach, moze papryke faszerowaną, koreczki, no poradzcie. z boku jest altanka bedzie gdzie odgrzac. musi byc cos na tych stolach do zjedzenia ze względu na te starsze osoby a poza tym głupio zeby tyle osób ciągle pieczona kielbase jadło. ile tego jedzenia na ok 30osob? w tle wlącze muzyke jest miejsce do tanca. Piszcie kochani swoje pomysly dotyczące jedzenia, musze sie przygotowac bo juz mało czasu zostało

Gość Lidia Elen

Gość Lidia Elen
nikt mi nie podpowie???:(

Gość lalazmaja2
ja bym na grila zrobila rozne miesa: kielbase zwykla i mozesz biala, piersi z kurczaka, karkowke. do tego pieczywo, tak jak piszesz ogorki papryka pierdolki. sosy, ketchupy. do tego zrobilabym 2-3 salatki. zrobilabym grecka bo prosta i smaczna, zrobilabym z pomidorow i ogorkow z cebulka i smietana i zrobilabym jeszcze jakas, mysle ze nie musisz robic nic typu krokiety czy flaczki bo to ma byc typowy gril chyba ze chcesz. to mozesz zeby sie nie narobic na grilu zrobic wczesniej kilkanascie krokietow i barszcz w jakims duzym garnku do podgrzania. mysle ze rozne miesa, salatki wystarcza. mozesz dodatkowo zrobic jakies koreczki. zrobilabym na 30 osob w sumie to sporo zrobilabym 40 kielbasek jakies 20 podwojnych piersi 25 plastow karkowi 2-3 duze michy salatki duzo pieczywa roznego + sosy, ketchupy, musztarda +ogorki i te sprawy wodeczka:)

Gość werrewererre
Trochę zimno, chyba, że bedziecie siedzieć w środku domu.

Gość Lidia Elen
dzieki ze ktos sie w koncu odezwał bo juz skopiowałam temat na slubny. hmm chcielismy zrobic ognisko i tam piec te kielbaski w sumie juz nie wiem bo przy ognisku to odpadają wszelkie miesa do zrobienia. w sumie moglibysmy postawic tez grila i tam przygotowywac te miesa ale czy ognisko i grill to nie za duzo. acha zapomnialam napisac to nie ma byc taka zwykła impreza bo robimy ją z okazji konca naszego narzeczenstwa, 18.09 slub:) to ma byc nasz wieczor panienski i kawalerski wspólny i tak sobie walsnie wymyslilismy tylko ja teraz nie wiem jak sie za to zabrac

Gość Lidia Elen
no wiem ze zimno ale bedzie ognisko to mozna sie ogrzac, ogniska nawet w zimie robia wiec mysle ze nie bedzie tak zle:)

Gość Lidia Elen
czyli mam stawiac tez tego grila oprocz ogniska????

Gość Lidia Elen
chodziło mi o to ze przy ognisku bedzie cieplej bo wiadomo ze jest troche chłodno ale znowu na grilu jest wiecej mozliwosci jesli chodzi o jedzenie

Gość gość
no i proszę człowiek się zawsze dowie czegoś ciekawego... np że mając 41 lat jest się już osobą starszą ... ;)