Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość feministkaaaaa

laptop i rachunek za prąd

Polecane posty

Gość feministkaaaaa

Powiedzcie mi drodzy kafeterianie i kafeterianki jak bardzo wzrósł rachunek za prąd po zakupie laptopa. Chciałabym wiedzieć na co się przygotować:) Jeżeli użytkuję go przez większość dnia, jak myślicie czy rachunek będzie dużo wyższy?

Gość kiciaaaa556
zależy od parametów ale góra 5-8 zł a nawet może nie ;)

Gość italiankaaaaa
no własnie ja też wynajmuję i wiecie jak to jest, pralka, lodówka, tv, wszystkie żarówki wymienione na energooszczędne, piec na prąd ale mało korzystam i rachunek miesięczny 130 zł a dopłata i tak wychodzi na przestrzeni 6 miesięcy ze 300 zł. Koszmar!!!!!

italiankaaaaa Nie mam pojęcia jak nabiliście taki rachunek. I nas tylko jedna żarówka była energooszczędna. Do tego Bardzo stara lodówka, która żre dużo prądu, stara mikrofalówka, pralka, ciągle włączone wszystkie 4 komputery, i 2 tv :/ I teraz bedziemy płacić 54 zł miesięcznie. Chociaż powiem Ci tak, że moi rodzice w mieszkaniu 3 pokojowym (4 osoby) , płacą 110 zł za prąd, mimo, ze jest tu jeden komputer i dwa tv. Lodówka i pralka, nic poza tym takiego tutaj nie chodzi :O

Gość ja place ok 340zl
co 2mce 2 komputery stacjonarne laptop lodowka prarka kuchenka elektryczna mikrofalowka piec na prad 2 telewizory wszytko to wl jest codziennie a wy sie zalicie ze 54zł jest duzo:O

U mnie pralka, kuchenka, mikrofala, czajnik, 2 telewizory, router, akwarium w ktorym są 2 filtry, grzałka, lampka (grzewcza, prądożerna), 2 komputery, ładowarki do telefonów i takie różne pierdołki - 155 zł/mc. 2 osoby :) Żarówek energooszczędnych nie mam, bo dla mnie dają zbyt dziwne światło, a ja muszę mieć jasno.

Gość laptop się nie liczy
rachunki mi wzrasłają regularnie, od kiedy zaczął oszust tusk rządzić :o