Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cisateczko31

Pytanie do facetów

Polecane posty

Gość cisateczko31

Pytanie do facetów - czy jest możliwe aby dziewczyna która ma być klinem po wielkiej niespełnionej miłości - stała się ważniejsza od tej którą ma zastąpić? Sytuacja jest taka: Mam w pracy kolegę, który jest straszliwie zakochany w naszej innej koleżance z pracy. Wcale się mu nie dziwię, bo ta dziewczyna jest na prawdę świetna, ale z tej jego miłości do niej nigdy nic nie będzie, bo ona jest zaręczona z innym i stara się już o dziecko. Tak więc ten nasz kolega z jednej strony jest świadom tego że musi sobie odpuścić, a z drugiej bardzo ją kocha i ma w sumie wyidealizowany obraz związku jaki mogli by razem stworzysć - wiecie jaka platoniczna niespełniona miłość. I teraz pojawiam się ja -- zdrowy rozsądek podpowiada temu facetowi, że musi sobie znaleźć kogoś innego z kim ma realne szanse na związek. My już razem co prawdę nie pracujemy ( tak jak oni dwoje) ale znamy się dość dobrze bo mamy jednak dużo ze sobą do czynienia w tej naszej pracy, ale nie tyle co oni obydwoje razem. Trzeba powiedzieć, że na pewno się lubimy, chyba też mu się podobam ( bo pewnie by do mnie nie startował ) a w sumie najpiękniejsza nie jestem. Jak dla mnie, to na ten moment tyko go lubię - nie ma jakiegoś pikania w sercu na jego widok, więc jestem w dobrej sytuacji - jak na razie. Natomiast jestem też od dłuższego czasu sama, lubię go, wiem że kobieta jeżeli się z nim zwiążę będzie mieć jak u Pana Boga za piecem - bo to naprawdę fajny facet dla którego jego kobieta będzie partnerką i najważniejszą istotą pod słońcem. Tylko to ta Właściwa kobieta..... Ale jest małe 'ale'... no właśnie... - tak jak w pytaniu na początku ---- Boje się, że gdy ja się już zaangażuję, okaże się że on ciągle kocha tamtą dziewczynę, i nie będzie mógł o niej zapomnieć... tak więc czy są jacyś faceci tutaj którzy zakochali się w takim klinie jakim ja chyba mam być i stał się on dla nich najważniejszy ? A drugie, to boję się zupełnie odwrotnej sytuacji.... ja się jednak nie zakocham ( no bo w końcu jak na razie ciągle nic nie pika), a on się zakocha .... i co wtedy? Ten facet nie zasługuję na kolejne skopanie, już przeżył wystarczająco w swoim życiu i naprawdę nie chciałabym go skrzywdzić. Wiem, że nie można nikomu dać, ani nie można od nikogo dostać gwarancji na miłość.... ale może powinien zacząć spotykać się z kimś u kogo od razu coś zaiskrzy... Byłby wtedy większe gwarancje sukcesu dla obojga. Sama nie wiem co o tym myśleć. Najlepsze jest to że to ta jego niespełniona miłość chce nas ze sobą spiknąć - myślę, że ma poczucie winy, że on teraz taki nieszczęśliwy jest przez nią. Ona chciała sobie tylko niewinnie poflirtować, aby zobaczyć czy jeszcze działa na facetów, a tu taki klops. Ostatnio jej mówię, aby już sobie dała spokój z tym flirtowaniem, bo Ci biedni faceci po prostu od razu się w niej zakochują ... ( bo on nie jedyny któremu serce mocniej zaczęło bić na jej widok)- nie dziwię się im bo ona jest naprawdę baaaaardzo fajna....- i żeby była jasność ja też baaaaardzo ją lubię, więc na pewno nie chciałbym urwać z nią kontakt, ale nie wiem czy by to było wskazane dla niego gdybyśmy byli razem.... Pogmatwane to wiem......... radźcie co mam robić.......... Odpuścić sobie?

Gość dobra odpowiem
Pytanie do facetów - czy jest możliwe aby dziewczyna która ma być klinem po wielkiej niespełnionej miłości - stała się ważniejsza od tej którą ma zastąpić? Nie przeczytałem do końca ale myślę że jak najbardziej tak

Gość cisateczko31
Tak sądzicie? Bo ja jakoś zaczynam w to wątpić... :/

Gość cisateczko31
... Chyba potem bałabym się że on wciąż o niej myśli... wydaje mi się że nie należę do osób bardzo zazdrosnych, ale w tej szczególnej sytuacji mogło by się okazać że stałabym się strasznie zazdrosna - a cholernie tego bym nie chciała bo bardzo tą dziewczynę tęż lubię, i traktujemy się jak przyjaciółki - chociaż dla mnie przyjaźń to coś naprawdę ważnego - i łatwo tym słowem nie rzucam.

Gość cisateczko31
Myślę, że chyba jednak powinnam dać sobie spokój.... od razu widać, że to raczej wszystko będzie trudne... Muszę z nią pogadać i pokazać jej mój punkt widzenia.... A z nim? jemu powinnam poradzić aby poszukał sobie kogoś innego kto nie zna tej całej historii. I nie będzie ( może niepotrzebnie) pełen obaw gdy tylko będą ze sobą rozmawiać... :/

Gość ciasteczko31
up