Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ios ukw

indywidualna organizacja studiów

Polecane posty

Gość ios ukw

czy ktoś moze powiedziec cos wiecej na ten temat?kiedy sie ja zalatwia,jak i co potem? dziękuje

Ej a od czego to jest zależne bo chyba nie każdy może składać to podanie biorą średnią ocen czy jak to jest?

Gość każda uczelnia ma swoje
No właśnie - niektóre uczelnie biorą pod uwagę średnią ocen, a inne nie. Ale zasadniczo każdy może złożyć, jeśli ma poważny powód. Na ogół dziekanat nie zagłębia się w prawdziwość Twoich motywów (czasem jest wymagane np. zaświadczenie o drugich studiach czy pracy, ale tez niekoniecznie) - to jest rozwiązanie dla osób w trudnej sytuacji, np. takich, które muszą pracować, zachodzą w ciążę, pali im się mieszkanie itp. - nie mogą fizycznie być na zajęciach (ale nie są zwolnione z opanowania i zaliczenia materiału).

Gość fhsdfhsdjsbsdfsdifiueoweb
wlasnie jutro wybieram sie na uczelnie w tej sprawie, musze wszystkiego sie dowiedziec. Jestem w ciazy i nie wiem czy cos takiego mi przysluguje czy nie??!!

Gość ariam
Czy ciąża to powód do uzyskania Indywidualnej Organizacji Studiów? Czy któraś z was otrzymała taką możliwość będąc w ciąży? Dziekan wyraził zgodę czy odrzucił wniosek?

W ciąży to nie wiem, ale ja bez problemów dostałam na wychowanie dziecka :) w ciąży pewnie też jeśli np ktoś ma ciażę zagrożoną. A jeśli nie masz a chcesz to załatw sobie odpowiednie zaświadczenie od gina, najlepiej prywatnie :p

Gość a ja bym na jego miejscu
u mnie 2 koleżanki w ciąży normalnie chodziły na zajęcia tylko nie mogły chodzić na 1 przedmiot bo mieliśmy laboratoria z nazwijmy to, niezbyt zdrowymi oparami ;)

No właśnie nie wiem jak to jest. Ja też w ciąży normalnie chodziłam na zajęcia i inne dziewczyny też chodzą więc nei wiem czy na to nie można dostać czy po prostu nikt nie składa podania :)

u mnie to się nazywało ITS (Indywidualny Tok Studiów) i dawali go wyłącznie tym, którzy studiowali 2 kierunki jednoczesnie i mieli niezłe wyniki z tego pierwszego lub jakieś osiągnięcia sportowe, a dziekan mojego kierunku i tak nigdy nie wyrażała zgody na studiowanie 2 kierunków, bo uważała, że moje studia są za trudne, żeby jeszcze drugie ciągnąć..

Gość u nas dziewczynie w ciąży
przyznano na I roku

Gość gość
Będę studiować 2 kierunki i chciałbym wiedzieć czy muszę składać podanie o IOS na obu. Chcę tylko na jednym z nich, a boję się, że będą wymagać oświadczenia o tym, że na drugi też złożyłem podanie. Chodzi o UMK.