Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olivvia11

Grzybica pochwy

Polecane posty

Gość olivvia11

Witam, podejrzewam u siebie grzybicę pochwy, od paru dni, mam obrzmiałe wargi sromowe, zaczerwienione, gdy ich dotykam to albo mnie swędzą albo pieką. Smarowałam przez jakieś 3 dni maścią clotrimazolem i trochę jest poprawa, ale niewielka, zniknął jedynie obrzęk, ale swędzenie i pieczenie się utrzymuje. Mam zapisaną wizytę u ginekologa na czwartek, lecz dostałam okres dziś i nie wiem, czy jeżeli objawy trochę ustąpią przez okres, to rejestrować się na przyszły tydzień. Może zadaje głupie pytania ale będzie to moja pierwsza wizyta u ginekologa, mam 16 lat i idę z mamą i nie wiem za bardzo co mam robić.

Gość ouncilla
nawet jeśli upławy trochę ustaną do zasuwaj do ginekologa, bo to nie jest tak łatwo wyleczyć i potrzebne sa leki dopochwowe, działające miejscowo ale od wewnątrz czasami potrzebne są nawet doustne, ale to przy nawracających infekcjach zazwyczaj). w każdym razie, idź po miesiączce do ginekologa chociażby na sprawdzenie. wspomagająco możesz też łykać lacibios femina (unormuje pH w pochwie). pamiętaj o noszeniu przewiewnej bielizny i osuszaniu dokłanie miejsc intymnych.

Gość ja cie moge wyleczyc