Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama solenizantki

Urodziny w przedszkolu

Polecane posty

Gość mama solenizantki

Witam Moja córka za 2 tygodnie skończy 3 latka. Będzie miała pierwsza urodziny w swojej grupie. Nie wiem co ma wziąć do poczęstowania dzieci. Czy kupić jakieś cukierki czy np. upiec kruche ciasteczka. Jeśli cukierki to jakie? Raczej nie chcę twardych jak np landrynki, bo jakieś dziewcko moż e się zaksztusić. Jak to wygląda u Was w przedszkolach???

Gość vfvvbfdbf
ja swojej kupilam na wage krowki

Gość kup takie cukierki czekoladowe
z masą w środku typu malaga

Gość kup im
czekoladki kinder i jajko niespodzanke

Gość kiep, pieczara
w naszym przedszkolu osoba co ma urodziny ładnie sie ubiera - dziewczynki szczegolnie :D czasami mama przynosiła tort a czasami cukierki. Godzinke po sniadaniu wszyscy spiewali sto lat i pani kroiła tort na małe kawałeczki a solenizant wreczał kazdemu papierowy talerzyk z tortem i otrzymywał zyczenia. Jesli mial cukierki to roznosił cukierki.

Gość kiep, pieczara
25 dzieci w grupie * 2,50 za kkinderniespodzianke = 62,50 :O

Gość moim zdaniem najlepiej
jakis batonik/wafelek. cukierek troszke maly jest a taki wafelek smaczny i w sam raz. mozesz wybrac cos zdrowszego typu milky way albo inne nie znam sie bo nie mam dzieci a sama nie jadam slodyczy...

Gość mama solenizantki
Ciasteczka to córka z tatą by piekła, ja niestety musze leżeć w łóżku. To są takie cynamonowe ciasteczka z wierzchu posmarowane miodem, przyozdobione orzechami. To byłoby najzdrowsze i mała miałaby frajdę, no ale nie wiem co na to tatuś bo trzebaby upiec 2 porcje.

Gość mama solenizantki
*trzeba by

Gość begi82
zapytaj Pani w przedszkolu, ona wie co zazwyczaj rodzice przynoszą na urodziny dzieci. Pewnie nie wszystkie z Was wiedzą, ale w niektórych przedszkolach nie można przynosić tortów, bo w kuchni nie ma miejsca na przechowywanie próbek jedzenia na wypadek zatrucia. To są zarządzenia odgórne i radzę o to zapytać w przedszkolu. Ja pracując w przedszkolu robiłam dzieciom urodziny, u mnie zazwyczaj przynosiły torty, pączuszki itp ale nie było zakazu o którym wspomniałam wcześniej a wiem, że gdzie indziej tak jest. Więc najlepiej zapytać w przedszkolu :-) pzdr

Gość nystatyna jest najlepsza
nie pomyslałyscie o czyms takim,ze tortem dzici mogą sie zatryc?masa itp panie w kuchni trzymaja próbki z kazdego dnia przez 3 dni (dla sanepidu) powodzenia jesli trafiłoby sie na feralny tort

*zatruć

proponuje cos co ma opakowanie z terminem wazności-zeby zostawic próbke z datą - galaretka opolanka np

Gość mama solenizantki
Napiszcie jeszcze co dla pań. Czy też tego batonika/cukierka, czy coś większego. Tylko to jest grupa maluchów i jest tam pani wychowawczyni o 11 przychodzi na zmianę inna pani, oprócz tego opiekunka na sali i opiekunka "do łazienki". Czyli 4 panie.

u nas panie czestowały sie tym co jadły dzieci-po prostu odpowiednia ilosc cukierków (oczywiście lepiej wiecej niż mniej) ja liczyłam po 2 cukierki na dziecko i 4 na panie

nie zauwazyłam ze o tortach juz był wpis-sorki

najlepiej zapytać w przedszkolu jak to rozwiązać :) moja mała 18.09 też ma urodziny i wprost spytałam wychowawczyni jak to rozwiązac i dowiedziała się że w tym przedszkolu to tylko i wyłacznie cukierki jakieś miękkie wchodzą w rachubę i poprostu mam je dac wychowawczyni a ona zrobi reszte :) w poprzednim przedszkolu wymagali lizaków tak więc co kraj to obyczaj i najlepiej zapytać :)

Gość gość
proponuje zrobic ciasto :) tylko nie kupuj bo tam nie wiadomo co w srodku :) mozesz zrobic takie owocowe w sam raz na sezon letni :)

Gość gość
dziecko moze sie zakrztusic byle czym, więc tak nie nalezy patrzec. Kup dobre czekoladowe cukierki i juz :)

Gość gość
Możesz upiec ciasteczka i możesz przynieść cukierki :) wiadomo,ze musi być słodko przy takich okolicznościach,dzieci na to czekaja:) pyszny mix cukierków na urodziny przedszkolu mojego dziecka kupiłam w http://e-slodycze.eu/ z ciastkami jest troche roboty nie oszukujmy się,ale chyba ze masz na to czas i checi :)

Gość gość
a ja piekłam mu-finki :)