Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ejszia

depresjA maniakalno-paranoidalna,

Polecane posty

Gość heteraaaa
moj chlopak ma zespol paranoidalny, nie powiem, jest ciezko, ale czy da sie zyc z takim czlowiekiem, to chyba dopiero sie okaze. nie jest agresywny, i na szczescie nie ma urojen ze ja czy jego matka knujemy przeciwko niemu, raczej podejrzenia dotycza innych osob. najwazniejsze zeby sie leczyc, i odstawic uzywki (moj ma te chorobe od jarania ziola). bierze leki chociaz jak mowi uwaza ze jest zdrowy , a leki bierze niby dla mnie. wierze ze bedzie dobrze, bo jak na razie widze ze warto walczyc z tym co zle, dla tych dobrych chwil, ktorych jest mnostwo

Gość nie ma czegos takiego
....nie ma takiego zaburzenia jak: depresja maniakalno - paranoidalna, ale ta sama osoba moze przejawiac zespol zaburzen, i moze miec depresje, manie i paranoje przy okazji. Zaburzenie maniakalno- depresyjne, objawia sie okresowym wystepowaniem objawow depresji, naprzemiennie z okresami manii. A paranoje mozna miec przy okazji.

Gość Pomocna osoba
Dokładnie psychoza maniakalno-depresyjna! Znam przynajmniej dwie osoby, które na to chorują, zaznaczam, że obie są wyjątkowo utytułowane! Pierwsza to nauczycielka i była dyrektorka szkoły (dwie próby samobójcze) i facet, już nie pamiętam czy miał doktorat, czy profesor ale sporo mi opowiadał o tej chorobie! Od niego żona akurat odeszła, nie wytrzymała psychicznie ale on powiedział, że nie ma do niej pretensji! Można tylko współczuć takim osobom!