Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamagda1524

Jak pohamować laktacje??

Polecane posty

Gość mamamagda1524

jak pohamować laktacje?? Chce zaprzestać karmienia piersią ale stopniowo. Postanowiłam że narazie będę karmiła tylko w nocy a stopniowo zrezygnuję z karmienia piersią. Mam tyle mleka że nie jestem w stanie przetrzymać całego dnia bez ściągnięcie mleka ale wiem że to jeszcze bardziej zwiększy laktacje. Co mam zrobic???

Gość Miss Cole
Sciagaj tylko troszeczke, zeby piersi nie bolaly. Ja mialam duzo mleka i calkowite wstrzymanie trwalo miesiac.

Gość mkmkmki9i98i9
ja piłam szałwie 3 razy dziennie na początku trochę ściągałam a potem już nie i po 2,5 tyg powstrzymałam laktacje.

Gość ja ci poradze ale odpowiedz
w jakiem wieku jest dziecko?? czy poza twoim mlekiem je jeszcze inne pokarmy??

ale jak bedzie pila szałwie to nie moze karmić. a ona chce troche karmic, ale mniej niz teraz...

ja tez jestem w trakcie przestawiana synka na butelke. U mnie to wyglada tak:najpierw wprowadzilam 2 razy dziennie butelke-rano i wieczorem plus obiadek. w miedzy czasie na ogol po obiadku maly chcial piers. Potem wprowadzilam mu 3 butelke po poludniu i tak stopniowo zaczyna mi zanikac laktacja. Karmie synka tylko rano o 6 i o 8.i czasem ale rzadko ok 24. zrob to stopniowo.ja tez dalam sobie miesiac. niestety synek mial ostatnio trzydniowke i nic jedl,chcial tylko piers i na nowo mi sie rozhulala laktacja.Ale juz wzielismy sie na nowo za odstawianie piersi. moj synek ma 5msc i 3 tyg.