Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oleole12

Powinnam się obrazić?

Polecane posty

Gość oleole12

Witam. Moi rodzice dostali zaproszenie na wesele wraz z dziećmi (ja i 15-letni brat). Moje kuzynki (jedna młodsza ode mnie) dostały oddzielne zaproszenia z osobami towarzyszącymi. Czy powinniśmy z bratem strzelić focha? Zostaliśmy prawie pominięci. Jak para młoda uważa nas za malutkie dzieci to mogli nas nie zapraszać ;/ Wkurzyłam się... Czy postąpili taktownie?

Gość bele de jour
a ile ty masz lat, ze sie zapytam? I kuzynki ile?

Gość oleole12
Ja mam 17 lat, kuzynki 16, 19, 20.

Gość bele de jour
nie wiem 19 i 20 lat z osobami towarzyszacymi ok, ale 16? Moze są blizej z parą młodą niz wy

Gość oleole12
Prędzej na odwrót. Ja znam bardziej pannę młodą.

Gość jesień jest taka piękna
może po prostu ta twoje młodsza kuzynka ma już chłopaka i państwo młodzi o tym wiedzą. Ty i twój brat macie już kogoś? Jeśli tak to czy państwo młodzi wiedzą?

Gość oleole12
Tak szczerze, to widzimy się może 2 razy do roku. Wcześniej jak miałam 14 lat to byłam na tym samym weselu co panna młoda. Byłam wtedy sama, 2 starsze kuzynki z chłopakami, młodszej nie było. Panna młoda nie wie, że mam kogoś, ale z grzeczności mogła mnie potraktować na równi z tą 16-latką. No nie wiem, poczułam się urażona.

ale pytam się po co chcesz isc z kims? masz stalego faceta?:D jak rodzina wiedziala, poznala itd ze mam stalego faceta majac 16,17,18,19 lat to mnie zaprawszali z nim.. to normalne.. ale to nie ja + os.tow tylko ja +on . AAAA w dodatku jak mieli zaprosic ta 16 latke?? jedno zaproszenie do 20 latki + os tow drugie dla 19 latki os tow. i dla rodziców? " zapraszamy rodziców i najmłodsza córke?":D

Gość oleole12
Dobra, jebię tą rodzinę, nie cierpię ich, zawsze traktuje się mnie jak dzieciaka... Jak już wspomniałam, jak mieli napisać "zapraszamy xx z dziećmi" (15 i 17 lat) to mogli nas sobie odpuścić. Wielkie dzięki za pomoc. Może od razu mi napiszcie, że jestem pasztetem i państwo młodzi od razu wiedzieli, że nikogo nie znajdę...

jestes pasztetem i panstwo mlodzi wiedzieli od poczatku ze sobie nikogo nie znajdziesz :D napisałam, pasuje juz?? Ogarnij się dziewczyno bo zachowujesz się jak dzieciak. Może wyznacyzli ilośc Osob towarzyszących i wykorzystali je ??? Przeciez nie kazdy ma pieniadze:/ też jestem w trakcie przygotowac do slubu.. i wiem ze to nie jest takie latwe, pozapraszac i tyle.. :/ Chyba Ci cos powiedziałam Zaproszenie daja zazwyczaj jedno rodzice + dzieci. a jak mieli jedno dziecko wpisac? zapraszamy rodziców z dzieckiem ? a ty osobne? tak samo kuzynki ?

Gość oleole12
To mogli mnie i brata wcale nie zapraszać jak ich nie stać...

Gość MałaMi_123
Mysle ze ze te kuzynki są blizej z mlodą parą dlatego dostały odzielne zaproszenia, mają pewnie stałych chlopakow i nie wypadało ich nie zaprosic. Gosci weselnych nie zaprasza sie od tak, kazde dodatkowe nakrycie kosztuje ładne pieniądze a nie wszystkich stac na urządzenie przyjecia na 300 osob i zapraszenie przypadkowych towarzyszy nastolatek, ktorych pewnie wczesniej nie widzieli na oczy a i pozniej nie zobaczą Jesli uwazasz sie za taką poważną panne, powinnas sie tak tez zachowywac. Jesli masz stałego chlopaka poprostu zapytaj sie czy moglabys z nim przyjsc a jesli nie to nie rozumiem twojego oburzenia.

Gość MałaMi_123
To mogli mnie i brata wcale nie zapraszać jak ich nie stać... Gdybym przeczytała ten wpis wczesniej to nawet bym sie nie wypowiadala w tym temacie bo szkoda klawiatury na taką gówniare. Za rok uzyskasz prawa wyborcze a zachowujesz sie jak rozkapryszone dziecko. Brak słow poprostu

Gość MałaMi_123
Cudowna Wenus sliczna jestes

dzieki :)) Dokladnie, tez myslalam ze mam do czynienia z kims godnym uwagi ale tym ostatnim zdaniem kompletnie się ośmieszyła.. Zachowuje sie jak rozkapryszona gówniara :/ Kolejna osoba kosztujeo ok 200 zł.. to niest jest 2 zł czy 20 zł.. :/ jakby dajmy na to 5 osob zaprosic z os tow to jest 1000 zł za 5 os tow.. naprawde kupa kasy :/ Wolalabym zaprosić ludzi ktorych znam.. np tak jak moje kuzynki 24,24 i 18.. których chłopaków znam.. niż 19 letnia kuzynke ktora szalaj się co chwile z innym.. nie potrafisz szanować kogos decyzji, pieniedzy i ogólnie człowieka.. :/ Wazniejszy chłopak z ktorym " sobei chodzisz" niz rodzina, tragedia

Gość ale wiecie co to
nie chodzi o to ze trzeba zapraszac kogo z osoba tow jesli ma faceta/dziewczyne w wieku 19 lat to raczej zaprasza sie juz z osoba towarzyszaca i ta osoba mzoe wziac nawet jakeigos kolega bez przesady miając te 18 lat nawet to samemu sie bawic na weselu;/?

Gość oleole12
Napisałam przecież, że ja znam bliżej pannę młodą niż moje kuzynki... I tak, może jestem obrażonym dzieciakiem i mam do tego zupełne prawo, bo w końcu zostałam potraktowana jak gówniara. Zresztą co to za podział na lepszych i gorszych? Nienawidzę wesel, ja pierdole...

Gość oleole12
I jeszce jedno drodzy państwo. Jak już jesteśmy przy kasie, to moi rodzice na poprzednim weselu dali w prezencie 500zł za 4 osoby, rodzice kuzynek za 6-osobową rodzinę (rodzice, 2 córki + ich partnerzy) tylko 300zł. To kto ma większe prawa do zabrania ze sobą osoby towarzyszącej? Jestem zdania,że jak nie stać, to po co na siłę zapraszać? Ja naprawdę wolałabym zostać całkowicie pominięta niż być zaproszona jako dziecko i jechać z rodzicami na siłę ;/

Gość oleole12
Zresztą kto tu mówi o szacunku do drugiego człowieka? Zostałam potraktowana gorzej niż moje kuzynki i jest mi z tego powodu przykro.

na sile z rodzicami?? A po co jedziesz na wesele , mizdrzyć się czy byc w waznym dniu z panna mloda:/ I Kto kogo obchodzi ile kto daje w kopercie:/ ja pierdziele.. Może nie mogli przeznaczyc wiecej :/ samo to osob 300 zł.. bo jednak ubrac 6 osob to inaczej niz ubrac 4 :) prawda? Weź się dziecko ogarnij... Prawo do zabrania osoby towarzyszącej ma ten kto dostanie takie zaproszenie!! niezależnie od wieku! Moja chrzestna ma 40 lat no i co z tego? nie dostala zaproszenia z os.tow. Naprawde zacznij się zachowywać w miare dojrzale bo za rok Ci stuknie 18 a ty ? co ty piszesz? -oni dali mniej do koperty to ja powinnam zostac zaproszona z kim. - Woallabym byc woogle nie zaproszona (nikt Cie nie zmusza isc) Och tragedia.. A szacunek ?? wyraża się zaproszeniem z os.tow. ?:D Chcialabym zeby to byla głupia prowokacja:D

Gość oleole12
Właśnie, że zmusza, bo rodzice nie chcą mnie zostawić w domu. Nie mam 18 lat, a jakby mi się coś stało, to boją się, że będzie na nich. Też tego nie kumam, ale moi rodzice tacy są. Czy myślisz, że mi przyjemnie będzie być tam samej i gapić się na moje kuzynki z chłopakami? Ostatnio byłam w takiej sytuacji i czułam się nieswojo, co zresztą było widać. Mam uraz do wesel ;/

Gość oleole12
Całe szczęście, że rodzice też się wkurzyli i nigdzie nie pojechaliśmy ;)

Gość ojej ojoj aiaiaaaa
powinnas obrazic sie pusta kretynko na swiat cały a dla panny młodej najlepiej byłoby zebys smarkulo wogóle nie poszła na ten slub jak masz miec focha na pysku wypisanego

Gość skopije
a czy masz stalego partnera od dluzszego czasu albo narzeczonego? nie sadze. skoro rodzice okreslaja CI granice wieku 1nastki do samego zostawania w domu wiec nie traktuja Cie jak osobe dorosla to czemu chcesz zeby osoby z rodziny zapraszaly Cie jak dorosla z osoba towarzyszaca? do tego brat 15letni to juz nie chce mi sie komentowac. za niedlugo moje obecnie niespelna dwuletnie dziecko zacznie sie obrazac, ze zaproszenie bez osoby towarzyszacej...

Rozumiem, że Ciebie nie zaprosili z osobą towarzyszącą, ale jakiś czas temu mój kuzyn robił komunię synowi. Dostałam zaproszenie razem z rodzicami i rodzeństwem. Byłam pewna, że tak samo jak i ja reszta kuzynostwa będzie bez osob towarzyszących... okazało się, że tylko ja jestem sama. Każdy mi się pytał gdzie mam chłopaka ( bo wszyscy go znają, jesteśmy razem od dawna) a ja nie wiedziałam co mam powiedzieć. Zrobiło mi się strasznie przykro, bo kuzyn doskonale wiedział, ze kogoś mam, znają się i razem spędzają czas ...Młodsze gówniary co mają po 16 lat były z chłopakami , i to takie które były w związku po 2-3 miesiące , a ja z moim planujemy sie zareczyc.Do dziś nie wiem dlaczego tak zrobił.. ale gdybym wiedziała ,że inni bedą z kims nie poszłabym... :P

W ogóle moje zdanie na ten temat jest takie, że z osoba towarzyszącą powinno sie zapraszać osobę, ktora ukonczyła 18 lat.. Inne to jesczze gówniary :P Ostatnio rozmawialam z moim facetem i my planujemy tak zrobić na swoim weselu, zeby nie było zadnych nieporozumień...

Gość oleole12
Czuję się mniej więcej tak samo... A panna młoda? Nie chcę widzieć na oczy tej baby.