Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oleole12

Powinnam się obrazić?

Polecane posty

Gość oleole12
Layna, nie obraziłabym się, gdyby moja 16-letnia kuzynka nie dostała zaproszenia z os. towarzyszącą. Ale dostała! Jakim prawem? Bo jej siostry też dostały?

zreszta nie ma co Cie drogie dziecko komentować:) Bo jestes strasznie żałosna.. rzeczywiscie wieczór nie wytrzymasz bez swojego chlpoapka.. a moze boisz sie ze ludzie pomyslą ze nikt nie chcial z toba isc? haha :D Ogolnie to powiem na koniec tyle: Zobaczymy jak TY bedziesz kiedys organizowac swoje wesele i zoorientujesz się jaka głupia byłaś🖐️

Do autorki : Ja rozumiem o co chodzi. o rowne traktowanie wszystkich, wlansie dlatego powinna para mloda z gory zalozyc , ze beda problemy i dac zaproszenia z osobami tylko pełnoletnim.. Może bardziej lubią tamte kuzynki i są nie sprawiedliwe. Ja na Twoim miejscu jesli mialabym taka mozliwosc zostałabym z chłopakiem w domu i spedzila z nim milo czas :P

Gość oleole12
Ja jestem po prostu za równością i tyle.

Gość oleole12
Layna, no miło, że chociaż Ty mnie rozumiesz ;) Za nic nie pójdę na to wesele, nie będę udawać, że dobrze się bawię jak poprzednio.

Gość oleole12
A tak, taki mam kaprys.

Gość flaczek.
wiesz co autorko, nie bądź aż tak zacietrzewiona. para mloda na pewno nie zrobiła tego z myślą, żeby cię obrazić. Po prostu tam wysłali pełnoletnim kuzynkom takie zaproszenia, to już za jednym zamachem dały tez takie zaproszenie najmłodszej, szczegolnie ze wiedzą o jej chlopaku. Tak było zręczniej niz napisac do rodzicow "zapraszam rodzicow z najmłodszą córką". U ciebie mogło byc tak, że nawet zadzwonili do twoich rodzicow i zapytali ich czy ty czy brat macie z kim przyjść a oni odp cos w stylu "nie będą nikogo zabierać, nie traćcie kasy". Albo zwyczajnie nie pomyśleli, że mozesz mieć chłopaka albo twój brat dziewczynę. Na pewno nie zrobili tego zeby cie urazić. Na twoim miejscu zwyczajnie bym zadzwoniła do pary mlodej i powiedziala, ze w związku z tym, ze na zaproszeniu nic o tym nie ma, pytasz czy mozesz zabrać swojego chłopaka, bo bardzo bys chciala przyjść własnie z nim. Tak by sie zachowała dorosła osoba.

Gość flaczek.
A tak w ogóle to zastanawiam się czy ty w ogóle masz tego chłopaka, czy też wściekasz się dla zasady. Jednak pamietaj, ze swiat nie kreci sie wokol ciebie, i ludzie nie siedzą i nie knują jak tu cie obrazić.

Jęsli nie masz chłopaka , lub para młoda nic o nim jeszcze nie wie to nie widze problemu, ale jeśli na prawdę jesteście ze sobą to powinni przynajmniej sprawiedliwie zapraszać .. Tu chodzi o sprawiedliwość , a nie kaprys. Ja tez byłabym zła. Wiadomo jesli by para młoda na prawde nie miala pieniedzy, wtedy nie zaprosiliby tez innych osob z osobami tow. Ja gdy miałam 16 lat kuzyn zaprosił mnie na wesele z osobą , wiedział, że jestem z kims rok bo spytał o to moich rodziców ( bo sam go nie znał jeszcze) i inne dziewczyny tez byly z kims, bo para mloda po prostu tak chciala, na innym weselu bylam proszona sama, ale nie czulam sie zle , bo reszta kuzynek tez szla sama... a nie , ze jedna idzie z kims inna nie.. Nie rozumiem tego

Gość Dokładnie tak Layna,
dlatego nie rozumiem dlaczego komentatorki, zamiast wczuć się w odczucia autorki topiku, po prostu objechały ją od góry do dołu i uznały niedojrzałą smarkulą. Ktoś tu jest niesprawiedliwy w swoich osądach... Ale oczywiście, jak się nie ma nic mądrego i na temat do powiedzenia to wtedy łatwiej jest napisać, że autorka jest żałosna, i beznadziejna, i rozkapryszona itd...

Gość MałaMi_123
Gdy miałam 18 lat, corka mojej chrzestnej urządzała wesele i tez dostałam zaproszenie wraz z rodzicami. Miałam wtedy stałego chlopaka wiec zyczajnie zadzwonilam do niej i zapytałam sie czy bylby problem jesli przyszlabym na wesele z nim. Na drugi dzien chrzestna przyjechała do mnie z nowym zaproszeniem i przeprosinami od przyszlej mlodej pary, mowila ze nie wiedzieli ze mam chlopaka itd No kurcze, do glowy by mi nie przyszlo zeby sie wtedy obrazac i nie isc na slub, bo dla mnie to dziecinne. Nikt nie zrobil tego celowo, zwykle niedopatrzenie i chyba nieswiadomosc mojej pełnoletnosci:) Wiekszosc moich znajomych, przygotowując liste gosci dziala wedlug schamatu, ze osoby pełnoletnie dostają zaproszenie odzielne z os.tow a ponizej 18-tki wraz z rodzicami, chyba ze partner zaproszonej osoby jest parze mlodej znany Oburzenie autorki jest więc dla mnie w dalszym ciągu przejawem kompletnej dziecinnosci i chyba oderwania od rzeczywistosci

No bo niestety prawda jest taka, że jak jedna zobaczy, ze ktos kogoś zjechał to zamiast pokazać, że ma swoje zdanie to robi to samo..

Gość żabcia_tbg
W październiku wychodzę za mąż i qrcze mam mały problem jak sformułować jedno zaproszenie mianowicie dla 16-letniego kuzyna, chcę go zaprosić samego (bo wiem że nikogo nie ma) i nie wiem czy dopisać go do zaproszenia rodziców czy wręczyć osobne zaproszenie tylko dla Niego bez osoby, bo troszkę dziwnie brzmi XXX XXX z dzieckiem =/ . Może Wy mi coś podpowiecie jak to zrobić. Pozdrawiam bardzo serdecznie wszystkich na forum =)