Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Antyrakowa dama

Farby do wlosow bez srodkow kancerogennych

Polecane posty

Gość Antyrakowa dama

Blagam was o pomoc.. Natura obdarzyla mnie mysim wstretnym blondem ktory ni w zab mi nie pasuje:( Zawsze farbowalam sie na blond ale odkad zaczelam sie interesowac kancerogennymi srodkami(z powodu licznych zgonow u mnie w rodzinie na raka) zaowazylam ze KAZDA farba zawiera kancerogenne srodki albo p-phenylenediamine albo 2,5-Diamine :( KAZDA farba blond ktora przejrzalam czy to loreal, czy palette, czy garnier, czy wella drogeryjne wszystkie zawieraja albo to albo tamto gowno:( z tych fryzjerskich mam alfaparfa 10.21 ktory tez w swoim skladzie posiada rakotworcza fenylenodiamine :( znalazlam tez na necie liste skladnikow rakotworczych do farb ktore sa zakazane przez UE : 6-Methoxy-2,3-Pyridinediamine and its HCl salt 2,3-Naphthalenediol 2,4-Diaminodiphenylamine 2,6-Bis(2-Hydroxyethoxy)-3,5-Pyridinediamine 2-Methoxymethyl-p-Aminophenol 4,5-Diamino-1-Methylpyrazole and its HCl salt 4,5-Diamino-1-((4-Chlorophenyl)Methyl)-1H-Pyrazole Sulfate 4-Chloro-2-Aminophenol 4-Hydroxyindole 4-Methoxytoluene-2,5-Diamine and its HCl salt 5-Amino-4-Fluoro-2-Methylphenol Sulfate N,N-Diethyl-m-Aminophenol N,N-Dimethyl-2,6-Pyridinediamine and its HCl salt N-Cyclopentyl-m-Aminophenol N-(2-Methoxyethyl)-p-phenylenediamine and its HCl salt 2,4-Diamino-5-methylphenetol and its HCl salt 1,7-Naphthalenediol 3,4-Diaminobenzoic acid 2-Aminomethyl-p-aminophenol and its HCl salt Solvent Red 1 (CI 12150) Acid Orange 24 (CI 20170) Acid Red 73 (CI 27290) i wszystkie farby jakich sklad przestudiowalam posiadaly np albo ta jebana p-phenylenediamine albo 2.5 diamine a niektore (w tym ten moj alfaparf) 2,4-diaminodiphenylamine :( blagam was, moze znacie marke np fryzjerskich farb lub tych z gornej pułki ktore mozna kupic np na allegro ktore nie posiadaja tego dziadostwa :(

Gość Antyrakowa dama
naprawde nie znajdzie sie ani jedna farba ktora nie zawiera tego dziadostwa ?:( ludzie naprawde zalezy mi na tej wiedzy