Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala mała

odpowiedzialność materialna

Polecane posty

Gość ala mała

nie mam nic napisane w umowie o pracę o odpowiedzialności tylko że sprzedawca czy też jest to odpowiedzialność czy można się wykręcić ?

Gość ala mała
?

Gość ala mała
???

Gość Marlenko,jeżeli wyliżę stopy
zależy za co, za powierzone jesteś, za szkodę wyrządzoną innej osobie,opdowiedzialność ponosi jedynie twój pracodawca,natoamiast ma on zwrotne roszczenie do ciebie do trzech miesięcznych pensji,

skoro w umowie o pracę nie masz ujęte że jesteś materialnie odpowiedzialna za towar znajdujący się w sklepie to nie jesteś tylko wiesz zazwyczaj jest tak że jak ginie towar w sklepie pracodawca obarcza szkodami materialnymi pracowników no chyba że jest za to odpowiedzialna ochrona sklepu więc w razie czego możesz się nie zgodzić żeby odciągnięto Ci z wypłaty jakąś kwotę ale wtedy robisz sobie z pracodawcy wroga wszytko zależy i tak od pracodawcy

Gość ala mała
problem w tym że klienci bardzo kradną ochrony nie ma pracowników 3 na cały duży sklep a pracodawca każe płacić za wszystko jestem nowa i chcę się zorientować w razie czego remanentu też nie było jak mnie przyjmowali

Gość Marlenko,jeżeli wyliżę stopy
Jeżeli to chodzi o odpowiedzialność za skradziony to będziesz za szkodę wyrządząoną ze swej winy, na skutek nienależytego wykonania obowiązków pracowniczych,z tym,że nie ponosisz odpowiedzialności za straty wynikajace z ryzyka działalności pracodawcy mówi o ty mart,114 Kodeksu pracy