Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piękne i naturalne

Zaczęło się przedszkole/żłoebek? Są i choroby;(

Polecane posty

Gość Piękne i naturalne

Jak wzmacniacie odporonośc u dzieci co podajecie jakie preparat, co podajecie jak dziecko juy ma katar lub i kaszel_

Gość ja daje rutinaceę junior
i calcium na katar trzy razy dziennie, a na noc lipomal i smaruję pulmeksem. Mleko z miodkiem i do łóżeczka pod kołdrę. W weekend wyleczyliśmy katar.

Gość Piękne i naturalne
calcium w syropie -

Gość ja daje rutinaceę junior
Tak. Zasusza katar. Pod nosek jeszcze maść majerankową.

Gość Piękne i naturalne
a slyszalyscie o masci vick vapo rub baby? dostepna jest w pl?

Gość ja daję rutinaceę junior
Słyszałam. Maść wick można kupić w aptece. Zawiera kamforę i jest dla dzieci powyżej 4 roku życia. Dla maluchów pulmex baby.

na sam katar to zdecydowanie maść majerankowa :) a ja mojej w jeden dzień katar wyleczyłam tamtum verde :) w niedziele rano kichała a w poniedziałek już zero kataru i normalnie do przedszkola poszła :)

Gość Piękne i naturalne
tantym verde to spray czy kropelki? a macie jakis spr sposob na podawanie lekow bo moj maluch nie wezmie nic co jest na lyzeczce czy w strzykawce, po pierwszej probie podania lekow nawet nie je z lyzeczki;-(

w spreju dawałam w sumie 3 razy i po wszystkim a co do podania leków ehhh z tym to zawsze problem chyba że są dobre w smaku ale co zrobić podać trzeba. nie wiem ile twoja pociecha ma ale mojej 4-latce to jak coś musze podać to staram się jej zawsze tłumaczyć że musi bo np jak będzie chora to do przedszkola nie pójdzie a ona kocha przedszkole i wtedy chociaz się krzywi i płacze to leki przyjmuje

Gość ja daję rutinaceę junior
tantum verde to ja miałam w sprayu na bolące gardełko. Nie wiem co to ma wspólnego z katarem. U nas nie ma problemu z lekami. Wszystko przyjmuje chętnie. Syropki są wyjątkowo smaczne. Może nie mów dziecku, że to lek tylko powiedz, że masz taki soczek dla niego i żeby skosztował.

Gość Piękne i naturalne
ma 17 mc-y i jeszcze mu nie moge przetlumczyc, do zlobka chodzi od 2 tygodni i niestety placze bo teskni ale sie przyzwyczaja powoli

profilaktyka vit c w kroplach tran gdy cos sie dzieje vit c vapno pulmex baby marimer oxalin i duże4 ilosci herbaty lipa malina dzika róza

owszem na gardło tamtum, ale nie tylko :) też byłam w szoku jak mi lekarka na katar kazała to kupić i psikać po razie w każda dziurkę :) działa rewelacyjnie

Gość Piękne i naturalne
myszko a czy slodzisz ta herbatke cukrem???

Gość Piękne i naturalne
myszko a gdzie kupic taki cukier i ile kosztuje?

Gość mami82 litosci....
dzizas, co ty pierdolisz o tym tantum verde....wiesz skad sie bierze katar???? od wirusow tepa strzalo...a wirusy nie gina od tantum verde..ludzie litosci ta kobieta bredzi jak powalona....

Moja mała już się rozchorowała, chodziła do żłobka 3 dni, lekarka zaleciła lipomal 3x dziennie, tantum verde też razy dziennie po jedzeniu, a na katar euphorbium też 3x dziennie po 1 psiknięciu do każdej dziurki. A sama od siebie daje jej wapno w syropie. No i do końca tygodnia siedzimy w domu. Przyjmuje leki bez problemu, a tantum verde jej tak posmakowało że jak jej wczoraj psiknęłam i nie chciałam więcej psikać to się popłakała. A ostatnio nie chce brać cebionu... posmakowała że wapno i inne syropki słodkie to już cebion jej nie pasuje. Ale jej dokładam do jogurciku np.

Gość opopr
radze uwazac z tantum verde, moja mala po psiknieciu do gardła dostala jakiegos bezdechu, nie mogla nabrac powietrza przez jakies pol minuty,myslalam ze umre jak to widzialam:O

ok 30 zł za 250 g kosztuje cukier brzozowy i można go dostac w sklepie ze zdrową żywnością

Gość mamauaksmamam

Gość Piękne i naturalne
drogi ten cukier, może kupię słoik miodu od babuszek przy bazarze wyjdzie taniej i tez bedzie zdrowo;-)

Gość goska co ma ktoska
cukru brzozowego czyli ksylitolu nie nalezy podawac dzieciom do 3 roku zycia...skonczy sie po prostu biegunka, jelita nie sa na tyle sprawne jeszcze zeby radzic sobie z enzymami ....

ja jakos podawałm mojemu 1,5 rocznemu synkowi i podaje do dzis i ani jednej biegunki nie miał a chorował na gronkowca i wtedy to miał bieguny a po leczeniu i podawaniu tego cukru mam zdrowe dziecko