Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla studentka ekonomii

Studia ekonomiczne

Polecane posty

Gość lesny dzban
a jaki dokładnie profil na tej ekonomii ? poza tym nie słuchaj ludzik którzy cię rachunkowością straszą, to jeden z najbanalniejszych przedmiotów jakie miałam... niektóre z pozostałych to juz inna bajka, ale taka sobie specjalizację wybrałam :O

nie wybralam jeszcze bo to dopiero po jakims czasi bede robic=) mam do wyboru : - Ekonomika finansów i bankowości - Finanse publiczne i skarbowość - Gospodarowanie funduszami unijnymi czyli nie jest trudno?

wiem ze trzeba sie uczyc , ale chodzi mi o to czy jest to trudne?

Gość lesny dzban
dla mnie podane przez ciebie specjalizacje nie byłyby trudne, ale jakie to będzie dla ciebie tego nie wiem... jakbym jeszcze raz wybierała specjalizacje to też bym wzięła cos z tych klimatów żeby się obijac bez konsekwencji

Ok, uspokoilam sie=)

Gość lesny dzban
nie powinnaś za bardzo bazować na cudzych opiniach bo jednak ile głów tyle sądów... osobiście znajdę x osób które twierdzą z matma jest banalna i drugie tyle które przez nią wyleciały najlepiej samemu ocenić własne predyspozycje i cele

nio wiem, wiem... ja wiem jedynie na jakim ja poziomie jestem i jakie mam mozliwosci.

Gość AdrianSzaroge
Zależy gdzie i zależy jakie masz podejście. Ja studiowałem na Vistuli i szczerze polecam - poziom dość wysoki, ale egzaminy i zaliczenia do zdania, wykładowcy ludzccy, nie owalają dla zasady.

Gość Ekonomista29
Vistula to ta prywatna uczlenia z profesorem Rybińskim?

Gość Jankeowy23
Tak, to ta. Studiuję tam stosunki międzynarodowe na drugim roku. Lajtowa, ale równocześnie nastawiona na wyniki szkoła. Mają ambicje i to widać, zadbane wnętrze, dobre wyposażenie, ciekawi wykładowcy.

Gość gość
Jak jest na ekonomii na UwB? Perspektywy pracy?

Gość kolejna bezrobotna ekonomistka
hahahahahahaha uniwersytet jana kochanowskiego w kielcach hahahahahahahhahahaha. idz lepiej na politechnike. tam tez jest ekonomia. jest ciezej bo to politechnika ale przynajmniej masz papier z dobrej uczelni a nie uniwerku. mysl dziewczyno! ewentualnie jak tak bardzo chcesz przetrwac to zapisz sie do zdz-tu, tam przetrwasz :D

Ekonomia jest super pomysłem. Matma jest do przejścia. Najgorzej na początki mikro i makto, bo trudno sie zacząć uczyć takich rzeczy po ogólniaku. Poza tym super extra. http://pisanie-ekonomia.pl/ - polecam dużo o ekonomii

Gość gość
zależy od poziomu uczelni. ja z matmy byłam raczej przeciętna, a na studiach szło mi dobrze, tylko poziom mojej uczelni nie był wysoki niestety haha perspektywa pracy w banku owszem jest, nawet bez znajomości, więc ktoś kto uważa, że nie ma sensu iść na ekonomię, bo słabe widoki na pracę, to cóż, chyba chce od razu być panem prezesem w tym banku ;) owszem, pieniądze z tego mizerne, ale jak się chce to można do czegoś tam dojść, połowa moich koleżanek pozatrudniała się w bankach za minimalną zaraz po studiach, a dzisiaj już ładnie zarabiają i są zadowolone, tylko odpowiedzialność niestety duża i to trochę stresuje.

Gość gość
zdecydowanie najciekawszymi a przede wszystkim najbardziej perspektywicznymi jeśli chodzi o pracę i dobre zarobki kierunkami ekonomicznymi są kierunki typu Informatyka w Biznesie czy też Ekonometria i Informatyka.

Gość gość
WYZSZA SZKOLA HANLDU I USLUG POZNAN Chcesz zdać Maturę z matematyki i języka angielskiego? Przyjdź na kursy dla maturzystów, które przygotowaliśmy specjalnie pod kątem potrzeb i wymagań programu Matura 2016 Z okazji 20 - lecia szkoły, masz od nas prezent – kurs maturalny po najniższej cenie w całym Poznaniu. Koszt całkowity 22-godzinnego kursu to tylko 85 złotych, czyli to mniej niż 4 złote za godzinę! Jeśli po kursie zostaniesz studentem Wyższej Szkoły Handlu i Usług, cały kurs będziesz mieć totalnie za darmo! Nie przegap! Ilość miejsc ograniczona! !!Startujemy już 9 kwietnia!!

Gość gość
ja skonczylam studia ekonomiczne na ssw w sopocie http://www.ssw-sopot.pl/ i jestem bardzo zadowolona z wybranego kierunku :) od pazdziernika planuje isc do nich dalej na mgr :)

Gość gość
Ja się zdecydowałam na studiowanie administracji i polityki publicznej na uczelni www.ignatianum.edu.pl w Krakowie. Bardzo mi się podoba, zajęcia są ciekawe, kadra doświadczona i kompetentna