Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TakaSobieOna23,5

-pokrzywdzeni przez blizny potradzikowe -

Polecane posty

Gość TakaSobieOna23,5

jak sie mozna domyslec,mam blizny potradzikowe,ktore zatruwaja mi zycie,mam ich serdecznie dosyc,stosowalam juz wszystkie dostepne masci,peeelingi,kwasy,ostatnia deska ratunku bedzie laser...jezeli nie pomoze udam sie chyba do psychologa..zastanawiam sie czy tylko ja to tak bardzo przyzywam....wiem ze osob z takim problemem jest wiecej i chcialabym stworzyc -grupe wsparcia- nikt z rodziny oprocz meza nie rozumie mojego problemu...a ja potrzebuje pomarudzic(juz nie chce wiecej maltretowac tym i tak juz umeczonego meza)!!! wiec pomocy!!!!

Podpisuje się wszystkimi kończynami pod tym topiciem. Również jestem poszkodowana... :(

Gość po co wyciskalas
trzeba bylo isc do lekarza a nie strzelac majonezem w lusterko

Gość annamarija
ja tez jestem pokrzywdzona :o rujnuje mi to zycie :o

Gość stowarzyszenie to dobry pomysl
załozy sie mniejszosc, uzyska specjalne prawa, dotacje. Przydaloby sie jeszcze troche pedalow i ksiezy i bedziemy nietykalni - nie tylko z powodu obrzydliwego wygladu :)

Moja droga, niektórzy wcale nie muszą wygniatać żeby im blizna czy przebarwienie zostało. Maszerowałam całe miesiące z ropnymi bulwami nie tykając ich i śpiąc na wznak. I oto mam. Blizny i przebarwienia. Powinni dawać dotacje na leczenie blizn. Z UE ... ;)

Gość TakaSobieOna23,5
przez przypadek zalozylam 2 takie same topiki....nie wiem jak usunac jeden niepotrzebmny.. :/ Nie sadzilam ze tak szybko ktokolwiek odpisze.... z jednej strony ciesze sie ze ktos jest ze mna,z drugiej przykro mi bo wiem jak to boli....

Gość TakaSobieOna23,5
ja wygniatalam,tylko na poczatku...jak mi sie zaostrzylo ,przestalam...a pozatym moj tradzik trwal miesiac....a juz trzy lata sie mecze z usuwaniem skutkow :(

Gość Anna z Wrocławia
poczytajcie sobie o tym ,maść nie jest droga, a moze byłaby dobra na Wasze dolegliwości ?? http://www.scaldex.com.pl/

Gość _taka sobie ja_
Na pewno pomaga mikrodermabrazja,ale musi to byc szereg zabiegow

a miał ktos może robiony peeling kwasem migdałowym? Dermatolog powiedział mi dzis że kwalifikuję sie na peelingi, albo yeelow peel lub cos innego. Mnie jednak najbardziej interesuje kwas migdałowy, łagodniejszy. A gdzie masz największe blizny? Ja mam na czole. Pozdrawiam

Gość Pakula
o moj ty.... jaka inteligencja zasialo :) hmm o kurcze to dobrze wiedzic ze problemy z moja cera sa od nie mycia rak :D ale mnie teraz zabilo. tylko kurcze dziwne ze to tak akurat na twarzy nie? hmm rece a twarz hmm ciekawe ;) co za teoria to ja juz do dermatologa nie musze chodzic.

Gość Pakula
ja mialam 3 razy kwasy trojchlorooctowe i bardzo pomoglo ale pamietajcie ze prawdziwe efekty sa po kilku zabiegach i dopiero gdy skora sie odnowi. tylko co z tego ze mi znowu cera sie zniszczyla i znowu mam blizny:( znowu musze sie zabiegowac

Tja... od nie mycia rąk. ,, a łogry z kości robią chlyp...'' albo nas dyjaboł pokarał tymi bliznami jenyy co za ludzie :/ ja się boje kolejnych blizn na policzkach, bo tamże mam kolejne syfy...

Gość Pakula
ale cos wam powiem nigd nie sluchalam ale moja mam jednak czasem ma racje:) ATREDERM na recepte kupcie koniecznie!!!! srodek intensywnie luszczacy i moze wyglada sie jak chodzacy waz aleeee stosowany punktowo powoduje ze ci nic nie wyjdzie. mam od lat problemy z cera i nigdy zaden srodek uzywany zewnetrznie nie pomagal tak skutecznie. mowisz ze na policzkach ci cos wchodzi, mi tez i chocbym tego nie ruszala zawsze mam blizny. zeby do tego nie dopuscic jak czuje ze cos wychodzi od razu punktowo smaruje atredermem a nastepnego dnia to co chcialo wyjsc nie wyszlo i sladu nie po nim nie widac. poprostu idzcie do lekarza i poproscie o recepte. daje ci moje slowo ze pomoze:)

Jak dla mnie będzie to mocno złuszczający, a mam popękane naczyńka na policzkach więc będzie mnie podrażniał. A próbowałaś Skinoren? mi dość ładnie przebarwienia rozjaśnił, oczywiście jeszcze są ale już nie tak sino czerwone jak były. I te blizny, wyglądam jakbym miała wklęsłe czoło :o Zamówiłam sobie na BU serum Azelo oliwkowe, jeszcze nie dotarło, ale dam znać jak działa. Ogólnie kwas azelainowy jest b. dobry na takie problemy. Tylko ja nie wiem jak z tymi bliznami, żadnych jeszcze kremów nie używałam. Słyszałam o masie perłowej, No- Scar.. Różne opinie

Gość Pakula
tylko wiesz blizny to dlugotrwale leczenie. ja mialam kwas trojchlorooctowy i powiem ci ze bylam bardzo zadowolona. teraz zdecduje sie ponownie podejrzewam. jest to kwas plynny ktory jakby wypala glebiej skore. pozniej skora robi sie lekko czerwona, naciagnieta i zaczyna pekac, luszczyc sie. po dwoch miesiacach jej regeneracji efekty sa widoczne. Ale to tez zalezy od ich glebokosci. takie zabiegi trzeba do bolu powtarzac. jednek przed tym wleczyc cere.

Gość B2306
zgadzam się, kwasy trojchlorooctowe są najlepsze w walce z bliznami (przebarwienia oraz dziurki) ja miałam dokładnie robione zabiegi easy peel, są efekty, ale trzeba się nastawić na długie leczenie przy głębokich bliznach. EASY PEELZabieg z zastosowaniem 15% kwasu trojchlorooctowego (TCA) a także kwasu askorbinowego i cytrynowego. Zabieg przebiega w dwóch etapach: nałożenie na skórę roztworu kwasów nałożenie maski post peel, która jest aktywnym kremem wspomagającym działanie kwasów i powoduje odnowę naskórka. W trakcie zabiegu pojawia się pieczenie, szczypanie, zaczerwienienie skory .Pieczenie ustępuje natychmiast po zastosowaniu w/w kremu. Około 2-3 dni po zabiegu dochodzi do ściągnięcia i złuszczenia naskórka. WSKAZANIAzmarszczki (drobne) przebarwienia blizny potrądzikowe trądzik grudkowo-krostkowy Po zabiegu Easy Peel skora jest znacznie gładsza, przestaje być ziemista i matowa; zyskuje delikatnie zaróżowiona barwę.