Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaklop[optany allegrowicz

ALLEGRO POMOCY

Polecane posty

Gość zaklop[optany allegrowicz

jestem niedoswiadczona i jeszcze niezdarna, wczoraj wystawilam przedmiot i napisalam zla cene po 5 sekundach sie zorientowalam i zakonczylam ogloszenie w tym momencie 2 osoby kliknely "kup teraz" przeprosilam je ze nic nie sprzedaje pan mnie strasznie skrzyczal nie w tym sek jednak. obecnie mam do zaplacenia prowizje x2 to duzo pieniedzy a do transakcji nie doszlo z mojej winy , mozecie mi wyjasnic skad ta prowizja?? za co?? to oglosznie bylo 5 sek??? mozna ta prowizje jakos anulowac???

Gość gdfgdfh
nie mam pojecia skad ta prowizja nikt z forumowiczow nie ma allegro

Gość zaklopotany allegrowicz
podnosze temat

Gość do zakłopotanego allegrowicza
Piszesz, że jesteś niedoświadczona. Czy to znaczy, że jesteś dziewicą ?

Gość bxhscsacds
prowizja jest pobierana w momencie wystawienia przedmiotu.. a ty go wystawilas niewazne czy na 5 sekund czy 7 czy 14 dni!! ale został on wystawiony a to ze go usunełas to juz twoja sprawa nie musialas tego robic wystarczylo wejsc w opcje zmień i tam zmienic cene bez usuwania przedmiotu

ale nie moglam juz nic zmienic w opcjach bo w te 5 sekund juz dwoch panow kliknelo kup teraz i mi sie wyswietlal komunikat nie mozna zmieniac

po za tym wystawilam 6 ogloszen i mam dwa razy zaplacic prowizje po 79zł , dlaczego prowizja jest razy dwa????

Gość bxhscsacds
prowizja jest od cen ilosci zdjec itd wiec jesli wystawilas 6 rzeczy to musialy byc tyle "warte" ze allegro policzylo za nie 79 zł. a gdie ci pisze z e 2 razy79 zł??? pisze do zapłaty 158 zł w rachunkach???

Gość gość
Bo te 2 osoby kupiły ten przedmiot :) od każdej sprzedanej rzeczy płacisz prowizję :)

a czy moge jakos sie starac o zwrot prowizji

Gość bxhscsacds
a za swoja pom,ylke i nie wyslanie przedmiotu to negatyw ci moga spokojnike wystawic i maja do tego prawo.bo to ty sie nie wywiazałas z umowy i regulaminu allegro

Gość xcbvcxbnvn
prowizja jest od każdego sprzedanego przedmiotu czyli jedna osoba klika kup teraz (czyli kupiła) i masz jedną prowizję jak druga osoba kliknie kup teraz (na innej aukcji, albo w tej samej gdy masz wiecej niż jeden przedmiot do sprzedania) znowu masz prowizję

oczywiscie bez robienia problemow tamtym 2 osobom

Gość bxhscsacds
nie sadze... moglabys gdyby ktos kupił i nie zapłacił... a ty nie chcesz komus sprzedac tej rzeczy wiec nie dostaniesz zwrotu. to wystaw jeszcze raz te rzeczy w normalej cenie jakiej chces i moze ci sie sprzedadza

Gość gość
Co wy pieprzycie wystawienie przedmiotu, zdjęcia itp. kosztują grosze, nawet gdyby miała do zapłacenia choćby 5zł :) ale przedmiot mógł kosztować np. 500zł :) nie pamiętam ile kasy biorą od jakiej kwoty, ale jeśli jedna osoba kupiła ten przedmiot np. za 500zł to allegro ściąga prowizję za sprzedaż jakiś tam procent np. 50zł :) wszystko zależy od ceny sprzedawanego przedmiotu.

Gość bxhscsacds
a ze kupily 2 osoby to prowizja wzrosła i po sprawie!! musisz zaplacic a jesli nie to za jakis czas dostaiesz jedno potem drugie wezwanie do zaplaty a potem sprawa trafia do komornika wiec niewiem czy za takie kwoty opłaca sie robic sobie problemy

no ja wystawilam auto za 10 zł zamiast 10000zł teraz zrobilam nowe ogloszenie jzu z normalna cena, poprostu przez przypadek za malo zer wtedy kliknelam, jeden pan co kliknal kup teraz anwet wyzwal mnie przez tel ze prawinika na mnie nasle za to ze klamie na allegro a to ogloszenie bylo tam 5 sek i go ladnie przeprosilam ze to pomylka, chyba nikt normalny nie sprzedaje auta za 10 zł

Gość bxhscsacds
i Pan ma racje!! to twoja pomyłka i tak naprawde on sie dostosował do regulaminu i kupił i chciał zapłacic... wiec niestety wina lezy po twojej stronie!!!

Gość Najładniejsze to jest
z Twojej winy nie doszło do transakcji, tamte osoby kupiły towar a Tobie nagle się odwidziało, trochę odpowiedzialności

alez wiem ze to moja wina przez nie uwage za malo zer kliknelam, ale szybko sie zorientowlam ale juz bylo po sprawie:(;( teraz mam "doła" w domu awanture bo trzeba zaplacic 150zł prowizji , pan wydzwania i na nas krzyczy:(:(

Najładniejsze to jest- jestem odpowiedzialna, bladzic jest rzecza ludzka, pomylki takze sa rzecza ludzka prawda, nikt z nas nie jest nieomylny

Gość bxhscsacds
i ma racje!!!!!!!!!!!!!!!! przez tyle stron trzeba przejsc zeby aukcje wystawic ze niewiem jak mogłas nie zauwazyc!!! chyba 2 albo 3 razy ie powtarza strona z cena i wtedy sie sprawdza... a Pan jak tozgłosi to moze sprawe wygrac były i takie przypadki pomyłkowe.. a wtedy musisz oddac nawet auto za to 10 zł. choc to sie rzadko zdaza ale jednak za pomyłki trzeba płacic

bxhscsacds dzieki za pomoc ale moze juz sie nei udzielaj mam dosc spaprany humor, a ten pan mi nic nie zrobi bo po pierwsze jak mnie znajdzie???? co???

Gość bxhscsacds
wiaodmo ze nikt nie jest nieomylny ale jak wystawiam bluzke za 5 zł to sprawdzam 2 razy czy wsyztsko dobrze zaznaczyłam a co dopiero auto za 10000zł !! to wtedy aukcje wyatwiam 15 min i 100 razy sprawdzam

Gość bxhscsacds
jak cie znajdzie?? ehhehe dobre!! chyba nie masz pojecia o allegro.kupil przedmiot wiec ma wsyztskiie twoje dane imie nazwisko adres i nawet numer telefonu!!!! a gdy zglosi sprawe do allegro to tez dane dostanie!!! wiec sorki ale anonimowa jestes na tym forum ale nie na allegro

umowy tez z nim nie spisalam takze nic mu sie nei nalezy

Gość bxhscsacds
umowa na allegro jest akceptacja ich regulaminu !! facet normalnie moze teraz do ciebie przyjechac i poprosic o swoj przedmit i wyrazic chec zapłaty za niego... po co sie bawisz w allegro jak nawet nie czytałas ich regulaminu

Gość kjwf
dziwi mnie głupota ludzka autorki, jak można być tak tępym! Ja wystawiajac dziecięce ciuszki wszystko sprawdzam dwa razy ona auto raz dwa śmignęła...no bez przesady. Dzieciom nie powinni dawac wstępu na allegro!

Gość kjwf
Swoją drogą na miejscu tego faceta przyjechałabym do niej i skopała jej dupe, a allegro powinno jej dać bana.. dziwi mnie tylko jedno Sprzeedawała jedno auto za 10zł a niby dwóch kupiło....

Gość bxhscsacds
pewnie zaznaczyla liczbe przedmiotowq 2 skoro cena 10 zł to wiesz mogło byc wiecej pomyłek.. dlatego wlasnie twierdze ze allegro nie jest dla wszystkich!!