Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżcie proszę***

Kobiety pomóżcie-pomysł na drugie śniadanie

Polecane posty

Gość pomóżcie proszę***

Witam. jak w temacie potrzebuje pomysłów na drugie śniadanie dla dziecka. Ma roczek. Zauważyłam że jak je mniej mleka wtedy jego kupy są normalne, twarde a jak je 3 razy dziennie mleko wtedy zawsze ma takie na maksa luźne stolce. Nie wiem już co mam mu dawać na drugie śniadanie żeby było bezmleczne dodam że mały ma skazę białkową. Pomożecie??

Gość Miss Cole
Moj roczny synek uwielbia poledwice i robie mu kanapki. Zjada miesko a chlebiem sie bawi. Ostatnio wyprobowalam tez drobiowe paroweczki i rowniez mu bardzo posmakowaly, wiec moze cos takiego na sniadanko?

Gość pomóżcie proszę***
Dziękuję pomyślę o wędlinie, chociaz jak mu ostatnio dawałam to wypluwał nie wiem czy konsystencja mu przeszkadzała czy smak. A co do parówek to nie chcę go czymś takim karmić, za dużo się naczytałam co w takich parówkach jest.

kanapki, parówki, kiełbaski, frankfurterki, naleśniki, omlet, serek homo, jajecznica

Gość pomóżcie proszę***
przepraszam meaaa ale czy Ty czytasz posty powyżej czy walisz na oslep?? napisałam że ma skazę białkową i parówek nie chce mu dawać.

napisałam co jadała i jada moja córka a ty mozesz sobie wybrać coś co tobie pasuje

Gość pomóżcie proszę***
No z tego moge sobie ewentualnie frankfurterki wybrać....

Gość wapn znajduje sie nie tylko
poszukaj mleka sojowego z wapniem i witaminami -alpro soya produkuje nawet takie dla dzieci od 1 r.z., mleko owsiane oatly,mleko kokosowe z wapniem i witaminami, mleko ryzowe z wapniem (na pewno powinny byc w Polsce dostepne).Mozesz wtedy robic napoje mleczne na odmiane. Kanapki z dobrym maslem roslinnym, luksusowa wedlina lub samodzielnie uduszonym czy upieczonym miesem (pewnosc ze nie dodano tam zadnych produktow zawierajacych bialka mleka. Mozesz podac jogurt sojowy alpro soya,a do tego np. batonik zbozowy niedosladzany cukrem. Owoce tez sa dobrym rozwiazaniem-soczyste i sycace (kawalki nektarynki,banana czy kiwi)

Gość śniadanko
kisiel, naleśnik, gofr

Gość pot
kawa i papieros

mozesz podac chleb z maslem i jajko na miekko,kakao, kawe zbozowa, do tego kawalek owoca zeby lepiej przyswoic zelazo

Gość pot
kupki,zupki ,wędlinka,polędwiczka,mleczko,pieluszka,śniadanko,bobo,dzidzia -całe matuchny polki:) :) :)

Gość moja je owoce
na 2 sniadanie

Gość pomóżcie proszę***
Kobiety czy Wy czytacie?? Mówię 3 raz że mały ma skazę, a Wy mi piszecie że mam mu zrobic naleśniki, jajko dać albo jajecznicę.....Prosze jak chcecie pomóc to piszcie z sensem!!

Gość pomóżcie proszę***
i jeszcze chleb z masłem i kakao!! kakao uczula jak cholera,a on ma alergię!!

Gość do pomózcie prosze
jajko na miękko,jajko sadzone,jajecznica,naleśniki,omlet,jajo sadzone mleko kakołko

Gość do pomózcie prosze
jajecznica masełku, jajko z majonezem, jajeczko na chlebek,

Gość do pomózcie prosze
kluseczki na mleku,owsianka,płatki z mleczkiem,kakałko

przeciez nie napisalas ze ma rowniez alergie na jajko i kakao, moj ma na produkty mleczne i dostaje kakao,carob drink,kawe zbozowa na tych napojach mlekopodobnych i jajka rowniez je. Nie trzeba od razu byc chamskim :o Nie warto nawet sie odzywac :o

i nie napisalam chleb z maslem tylko z maslem roslinnym, to chyba roznica??? :o

przynajmniej w pierwszym poscie bylo maslo roslinne, potem mi uciekl wyraz :P

Gość pomóżcie proszę***
Skaza białkowa to nie tylko uczulenie na mleko, również na białko jajka. A kakao jest bardzo silnym alergenem więc nie bedę ryzykować żeby go np obsypało. Przeczytaj swój post i zobaczysz że nic nie napisałas o maśle roślinnym. Nie chciałam być chamska tylko dosadna:) nie gniewaj się.

nie jestes dosadna tylko własnie chamska. dla wszystkich osób, które ośmieliły się napisać post w twoim temacie. oczekiwałaś chyba przepisów cudów na superurozmaicone śniadanka dla twojego chorego synka. wydajesz sie być rozżalona na cały świat i mieć pretensje do innych forumowiczek, że twoje dziecko jest alergikiem... szkoda gadać...

to moj pierwszy post :P z malsem roslinnym : 11:08 [zgłoś do usunięcia]wapn znajduje sie nie tylko poszukaj mleka sojowego z wapniem i witaminami -alpro soya produkuje nawet takie dla dzieci od 1 r.z., mleko owsiane oatly,mleko kokosowe z wapniem i witaminami, mleko ryzowe z wapniem (na pewno powinny byc w Polsce dostepne).Mozesz wtedy robic napoje mleczne na odmiane. Kanapki z dobrym maslem roslinnym, luksusowa wedlina lub samodzielnie uduszonym czy upieczonym miesem (pewnosc ze nie dodano tam zadnych produktow zawierajacych bialka mleka. Mozesz podac jogurt sojowy alpro soya,a do tego np. batonik zbozowy niedosladzany cukrem. Owoce tez sa dobrym rozwiazaniem-soczyste i sycace (kawalki nektarynki,banana czy kiwi) W drugim fakt, pomylka ;) A co do skazy to moj ma luzne kupy tylko i wylacznie po produktach mlecznych, a byc moze nawet tylko po laktozie. Jesli okaze sie ze tylko to ostatnie to moglby zjadac normalne sery w ktorych laktoze zastapiono innym enzymem, tak samo z mlekiem-przynajmniej u mnie jest takie w sprzedazy.

Gość pomóżcie proszę***
A są takie sery?? myślisz że one zdrowe są??

mysle ze sa zdrowe :),ale moga nie byc dostepne w Polsce w przeciwienstwie do tych "mlek" o ktorych pisalam na poczatku. Mnie lekarz kazal odstawic produkty mleczne i przejsc na soje,ale dietetyczka powiedziala ze sama soja to troche zbyt ryzykowne bo moze sie wlasnie na nia uczulic wiec zaczelam podawac na zmiane te wymienione na poczatku, czy to w napoju, owsiance,itp. i u nas jest poprawa,ale byc moze to jakas lekka, jednostronna alergia. Nie wiem jak to u ciebie jest.

Gość jaki dzieciak ja pitole
nie nasza wina, ze twoje dziecko jest upośledzone i nic nie może jeść:-P takiemu ułomowi ciężko doradzać, bo wszstko go uczula hehe. najlepiej niech wcale nie je

Gość pomóżcie proszę***
dzięki coś pokombinuję :)

z tym ze moj jest ciut starszy - ma w tym momencie 18 miesiecy,ale po 12 miesiacu jadl juz chyba wszystko na co mu pozwalaly zeby :D Mleko odstawilismy niedawno, wlasnie ze wzgledu na luzne stolce,ale poza tym nic mu nie dolegalo, dobrze przybiera na wadze, wyglada zdrowo ;)