Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość favola22222222

badanie posiewu moczu w ciazy?

Polecane posty

Gość favola22222222

witam, wczoraj bylam u lekarza wyniki moczu niezbyt dobre, lekarz uznal, ze nalezy zrobic posiew moczu. powiedzial, ze to badanie robi sie 3 dni pod rząd..czytalam troszke na internecie ale nigdzie nikt nie pisze, ze wykonywal owe badanie 3 razy pod rzad..niewiem co robic

ja robilam i tylko raz a nie trzy dni pod rzad.... ale moze to wynikac z faktu takiego ze trudno jest dac mocz taki wyizolowany mimo tego ze kupisz sterylne pojemniczki i moze np wyjsc jakas bakteria ktorej ty nie masz tam tylko wychodzi bo mialas ja na skorze czy byla na pojemniczku, moze dlatego 3 dni pod rzad, bo jak za kadzym razem ona wyjdzie to bedzie pewne... u mnie na zwyklym badaniu moczu np raz wychodzily liczne bakterie a raz wogole ze nie mam , a posiew nic nie wykazal.....wiec pewnie chce sie upewnic czy na pewno je masz tak mysle

Gość favola22222222
bardzo prosze o pomoc jesli znajdzie się pani ktora robila takie badanie

Gość favola22222222
dziekuje. zatem musze skoczyc do internisty po skierowanie bo jak 3 pod rząd to kupa kasy bedzie. a prywatnie chodze do lekarza

ja tez nie moge sie uporac z bakteriami w moczu- choc przy oddawaniu go do kubka, zawsze sie podmywam i staram sie nie dopuscic do tego, zeby w moczu cos sie "znalazlo" ( np.po oddaniu odrazu daje mocz do analizy, a nie trzymam go w domu dluzej niz 2h itp). W koncu oddalam mocz do posiewu + antybiogram (zeby lekarz odrazu mogl dac konkretne antybiotyki), ale zrobilam to tylko raz, a nie przez 3 dni :/ tak mi powiedzial moj gin. Kosztuje to u mnie 25zł. Teraz czekam na wyniki...