Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POTWIERDZAM ODBIÓR,,,,

wszyscy się zachwycają Krakowem, a przecież on się chowa...

Polecane posty

do Wiednia... Amsterdamu... Rzymu... Kraków i Kraków, ktory nie miał należec do Polaków, dlatego tak wygląda....ale nie rozumiem zachytu. Jest tyle piękniekszych miejsc

Gość to ja kolejna za grubaaaa
piekne miejsce ale w Polsce te miasta co wymieniłas nie sa w Polsce

Gość fkjjkes
cudze chwalą swojego nie znają

"Chwalicie cudze a swego nie znacie..." Kolejny przyklad na to ze wszystko co zagraniczne :P wydaje nam sie lepsze. Krakow ma swoj klimat :) I nie zgadzam sie ze np Amsterdam jest lepszy ..a co do Rzymu czy Wiednia to wogole inny klimat inne miasto. Mozna by wymieniac dlaej Londyn, Praga itd.. ale po co?

a ja tam generalnie nie lubie molochow i spedow.... las, lono natury... wioski zabite dechami... a nie komercha i rzepanie kasy na turystach :O

a co to za klimat w krakowie? chyba dla anglików, norwegów bo mogą za pół darmo się nażreć i pobawic

Gość euzebiata
no ja wolę warszawę z polskich miast zdecydowanie. :classic_cool:

w Krakowie... klimat drozyzny... ale przejedz sie do Londynu to dopiero zobaczysz jak mozna wyprac portfel....

Gość onaaaooo
Wrocław jest o wiele ładniejszy, fakt Kraków ma swój klimat :) w Polsce jest wiele pieknych miejsc nie rozumiem po co wychwalac inne kraje, przeciez taki turysta z Wiednia itd przyjezdza na wakacje do Krakowa ;)

Gość czesiek marhewa
w Polsce niestety brudno i nudno a ceny jak na Zachodzie. Chorwacja jest super i tania jak na swoje walory. Polacy oferują standart białoruski za wygórowaną cenę szczególnie górale

Kraków ma klimat, zauważają to nasi zagraniczni turyści - jak zwykle Polak z kompleksami będzie szukał szczęścia gdzie indziej ;) Może ci się zwyczajnie Kraków nie podobać, ale nie możesz mu odmówic klimatu.

właśnie nie wiem po co przyjeżdża- chyba dlatego bo tanio... w porównaniu z Wiedniem. A wiecie Wiedeń, jaki ma klimat...? Tam to dopiero

Gość fkjjkes
Chorwacja jest super i tania chorwacja dawno nie jest tania . Była , ale 10 lat temu. Ceny porownywalne albo wyzsze niz w Polsce . Tani to jest Rumunia , Bulgraria ..

onaaaooo.... " przeciez taki turysta z Wiednia itd przyjezdza na wakacje do Krakowa"... z takiej samej przyczyny z jakiej ty edziesz do wiednia.... A Amsterdam to proponuje przejsc w szerz i wzdluz a potem sie wypowiadac!

ok, ale jaki to klimat? Co rozumiecie pod pojeciem klimatu? Klimat i klimat, klimat.... ale cóź to ten klimat?

kraków- zadbany tylko rynek i nad smierdzącym, żydowskim kaziemierzem teraz wszyscy stękają. A poza śródmiesciem??? ja do wiednia pojechałam z ciekawości, do rzymu też- i wracam tam tak często, jak się da. Bo te miasta są piękne... zabytkowe i połowa nieruchomości nie należy do żydowskich amerykanów, jak w krk :P

w tm sęk, że nie pierwszy. Zwiedziłam Europę, Australię i Afrykę. Wiele widziałam i właśnie dlatego nie wiedzę sensu w zachwycaniu się nad krk....

Nie wiem czego oczekujecie? Ze bedzie wszystko za pol darmo jedyne nasze walory to piekne miasta jak Krakow czy Wroclaw i musimy tam na turstach troche zarobic zwlaszcza zagranicznych. Wszedzie na swiecie ceny sa podobne jak nie duzo wyzsze, cenniki sa pod Europe i turystow z tamtad bo chyba jestesmy jej czesci? Nikt nie zaprzecza ze sa inne piekne miejsca na swiecie, ale chyba nie bedziesz jezdzic np co rok do Wiednia? Tylko chesz zwiedzic wiecej magicznych miejsc i na tej liscie napewno jest Krakow. Moze nie doceniasz tego bo jestes z Polski i wydaje ci sie taki normalny ale wiem ze robi dzue wrazenie na ludziach. A co do Warszawy to moim zdaniem totalna porazka..

Bądźmy szczerz- jeśli idzie o Polskę, to Kraków jest na prawdę piękny. Chociażby samo śródmieście. Ciekawe, skąd są osoby, które piszą tak negatywnie na temat Krakowa? Czy to przypadkiem aby nie zazdrość?

Gość fkjjkes
i Afrykę tak Afryka jest piekna i te ich wielkie metropolie jak KAir czy cziuamba

/Swojego nie znacie a cudze chwalicie/ Mnie się Krakow bardzo podoba, jak wiele innych Polskich miast.. Nie musze jechać do Wiednia czy Rzymu skoro nie mialam okazji jesczze zobaczyc wszystkich zakątków Polski. Wolę swoje promować , niz zachwycac sie jakims Rzymem.. !!

Gość Gmrt
Dyskusja "co wy widzicie w tym Krakowie?" Każdy widzi coś innego. Ja jestem z Krakowa, tu się urodziłam, chodziłam do żłobka, przedszkola, podstawówki, liceum i na Uniwersytet Jagielloński. Każde miejsce w tym mieście znam jak własną kieszeń, ale patrzę na nie inaczej niż turysta: ten zakątek w parku Jordana to było nasze miejsce wagarów, tu nad Wisłę chodziłam czytać książki, do vis-a -vis na wódeczkę, a na tej ławeczce na Plantach pocałowałam się pierwszy raz z moim przyszłym mężem. Kocham to miasto jak się kocha przyjaciela z dzieciństwa, ono po prostu jest. Nie obchodzą mnie zatłoczone obskurne puby ani ta cała komercja. Mieszkam od lat zagranicą i nigdy mi nie przychodzi do głowy porównywanie mojego Krakowa z Amsterdamem czy Wiedniem. To tak, jakby porównywać szarlotkę babci z ciastkiem z McDonald albo choćby i od Bliklego. Po prostu się nie da. Pozdrawiam sentymentalnie.

Oj przecież wiadomo że w centrach turystycznych się zarabia - hotelarze powinni pozwalać spać w hotelach za darmo? A może jeszcze powinni dopłacać, żeby się ktoś u nich przespał? Restauratorzy powinni za darmo dawać jeść? No dajcie spokój :) Ktoś nie bez powodu inwestuje w interes, na pewno nie po to żeby za darmo oddawać coś, w co dużą kasę wsadził :) Byłam i w Amsterdamie, i w Rzymie, i w większości stolic kulturalnych Europy, takich miast nie można porównywać, po prostu się nie da - każde ma inne, niepowtarzalne walory krajoznawcze i kulturalne. Po to się jeździ i zwiedza, żeby poznać wszystkie - bo są charakterystyczne dla danego kraju :) W Amsterdamie oprócz starówki masz RLD, które jest nie do zobaczenia w innych miastach Europy - a przykładowo nie masz zamku do zwiedzania ani Rynku, jak w Krakowie :) Już nie wspominam o tym że nasz krakowski rynek jest największym w Europie :)