Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wsciekla020000000002000200000

Czy Wy też musiałyście płacic?

Polecane posty

Gość madlen1984
ja płacilam za każde ktg 10 zl a robiłam je 3 razy dziennie w ostatnich 2 miesiącach ciąż. ładnie się spłukałam przez to ale jak trzeba to trzeba

Gość eunika90
oczywiscie, ze nie musi. Ja jednak wolałam to zrobic, zeby nie wzieto mnie za panikujaca gówniare (19 l.) bo niektorzy wychodza z zalozenia, ze młody nie moze byc chory :O ciezarna to inna sprawa, ale autorka wspominała cos o skurczach i twardym brzuchu - moze te objawy opisac w samym piśmie, ale jesli ma jakies niekorzystne wyniki badan to dobrze jest je wysłac. Moze tez przesłac ksero karty ciazy (tak to sie nazywa?) wtedy trudniej zostac zignorowaną. Choc autorka nie powinna sie przejmowac jak nie ma zadnych "dowodów" i wysyłac samo pismo :)

Gość eunika90
Trzeba to wysłać do NFZ wydział spraw swiadczeniobiorców dział skarg i wniosków napisali mi że: odpowiadajac na pani pismo w sprawie zwrotu poniesionych kosztów za poradę w izbie przyjęć informuje, ze zostało przeprowadzone postepowanie wyjasniajace. w wyniku przeprowadzonej rozmowy telefonicznej w dniu xx.xx.xxxxr. z Panią xy, ustalono, że może się pani zgłosić do pokoju nr 2 miedzy godz x a y w xxx (nazwa i adres szpitala) celem odebrania nienależnie pobranych pieniedzy w kwocie 75 PLN. Z naszej strony mamy nadzieje, ze podobna sytuacja nie ebdzie miala miejsca, a kontakty ze służbą zdrowia będą satysfakcjonujace. z powazaniem kierownik działu skarg i wniosków

Gość kokojambo
Dziwne, że trzeba płacić w publicznym szpitalu za KTG :o Ja chodziłam prywatnie do gina w ciąży i nie musiałam mieć żadnego skierowania na KTG :o W szpitalu nie musiałam płacić za KTG:o To powinno być darmowe badanie. Chyba, że inne szpitale wyzyskują za to pieniądze:o Obłęd.

Gość eunika90
nooo :O

Gość eunika a uzyskałaś zwrot kasy?
no własnie, trzeba było spytać jak to jest że płaci się za KTG w PAŃSTWOWYM szpitalu z wyraźnym akcentem na państwowym

Gość kołobrzeżanka
tak już niestety jest w Polsce że w ciąży się płaci np. za badanie na taksoplzmozę, HIV, WR.......I nikogo nie obchodzi skąd ma WZIĄĆ

Gość eunika a uzyskałaś zwrot kasy?
nic z tego nie rozumiem.skoro wg prawa kobieta cieżarna ma prawo do darmowej opieki medycznej w czasie ciąży i połogu to dlaczego niby ma płacić za te badania? chyba należą do usług medycznych prawda?

jak masz badania na NFZ to tak, masz za darmo. jak robisz prywatnie to płacisz jak ze wszystko.

Gość kokojambo
taaa jasne Nieprawda;) Płaciłam za wszystkie badania, a KTG miałam za darmo;) Więc nie pisaj jak nie wiesz:o