Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wsciekla020000000002000200000

Czy Wy też musiałyście płacic?

Polecane posty

Dzis byłam umówiona na wizyte u swojego lekarza prowadzącego ciążę. Jestem w 39 tc i miałam mieć zrobione KTG. Lekarza nie było, pozatym dowiedzialam się na miejscu że KTG sie popsuło i szybko działać nie będzie :/ Zadzwoniłam na komórkę do Mojego Lekarza i kazał mi iść na KTG do szpitala że bez problemu mi zrobią. Że nawet zaraz mogę iść. Tak też zrobiłam, poszłam i na miejscu dowiedzialam się ( po 2 h ) że za KTG mam zapłacic i niby czemu mają mi je zrobić z jakiego powodu ;/ Że nie każda kobieta w ciąży musi mieć te badanie. Tłumaczylam sytuacje i ze mam często skurcze i twardnienia brzucha a ona na to że po 15 godzinie może ktoś mi je zrobi, ale nierozumie po co że placi sie 25 zl :/ JESTEM WŚCIEKŁA naprawde nie jestem na siłach żeby tak ganiać od lekarza do lekarza :( Mam dosyć juz wszystkiego :(

Gość to nie masz 25 zl na ktg?
a na dziecko masz??

zabawne bardzo. naprawdę. Nie miałam przy sobie portwela, bo prosto od lakarza poszłam do szpitala i miałam same drobniaki.;/ na dziecko mnie stać nie przejmuj się, nie o tym jest ten wątek.

Gość to nie masz 25 zl na ktg?
no smieszne naprawde ze nie nosisz portfela i dokumentow ze swba:O PORTFELA - a nie PORTWELA

czekam na poważne odpowiedzi.

Gość google nie parzy, nie gryzie
Ciężko o poważną odpowiedź na głupie pytanie :( też się dziwię że wyszłaś z domu bez dokumentów, pieniędzy, raczej odpowiedzialna, dorosła osoba, przyszła matka tak nie robi, i trzeba się liczyć z dodatkowymi kosztami, zresztą urodzisz - zobaczysz.

kiedyś robiłam na wesołym miasteczku i byłam tam naczelną operatorką ogromnej karuzeli

no tak, masz rację zbyt tępi ludzie tu przesiadują na kafeteri. A dokumenty zawsze nosze przy sobie z czego nie musze się tłumaczyć. Żegnam.

na ktg w szpiatlu muisz miec skierowanie a jak nie to muisz w niektorych szpiataalch zaplacić . tez mnie to dziwi ze wyszlas z domu bez domukentow pieniedzy karty bankomatowej przeciez czlowiek nie zna dnia ani godziny zawsze moze sie cos zdarzyc

Dokumenty miałam - owszem i 15 zł na taxówkę. Lekarz powiedział mi że nie potrzebne jest skierowanie i że nie płaci się za takie badanie. Więc nie brałam więcej pieniędzy.

Gość eunika90
nie każdy nosi dokumenty w portfelu. Niektórzy noszą w takich pokrowcach. Kochana! Mieli obowiązek zrobić Ci badanie i nie wziąć ani złotówki! Mi też nie chcieli zrobić EKG. Ale się wykłócałam i mi zrobili, ale za ekg, badanie lekarskie (osłuchanie serca przez lekarza) oraz za zmierzenie cisnienia dostałam rachunek na 75 zł! Porobiłam ksero faktury, wyników ekg i wysłałam z opisem sytuacji i zażaleniem do NFZ. Po 2-3 tygodniach dostałam odpowiedź, ze wcale nie musze płacic. Lekarz chyba dostał jakas nagane. Walczmy o swoje!

Gość No i to jest wlasnie nasza
kochana Polska.Bezprawie,kurestwo,zlodziejstwo i wyzyskiwanie ciężarnych.Bezprawne jest pobieranie od ciezarnej pieniedzy.ZROZUMCIE WRESZCIE ZE OD KOBIETY W CIAZY NAWET PRYWATNY LEKARZ NIE MA PRAWA WZIAC ZŁOTÓWKI!! No,ale prywatny lekarz by nie przyjął ciężarnej za darmo,no chyba,ze w sytuacji krytycznej.

eunika90- dzięki :* Właśnie niedawno czytałam że lakarze biorą kasę za EKG (między innymi) bezprawnie.

Gość emmaljunga to jest
jasne,prywatny lekarz nie ma prawa wziac ani zlotowki :D Owszem, w sytuacji wyjatkowej to rozumiem,ale nie kiedy chodzi sie umowione wizyty do prywatnego gabinetu.

Gość No i to jest wlasnie nasza
No a co ja napisalam? :-o

Co wy się tak wyżywacie na autorce topiku? Ja ją doskonale rozumiem, na jej miejscu to bym miała nicka wkurwiona, a nie tylko wściekła...

Gość eunika90
tak jest. a ze mialam puls 101 i słabłam to jescze nie tak zle wiec płac pani! dali mi jakis "syropek" na uspokojenie, po ktorym nie wiedzialam gdzie jestem. Kiedy pytałam co to za lek, nie udzielono mi odpowiedzi. a gdybym tak, jeszcze nim lek zadziałał wsiadła do auta i spowodowała wypadek? byłoby ze jestem pod wpływem niedozwolonych dla kierowcow substancji. I to ja poszłabym siedziec. nie omieszkałam i o tym wspomniec w liscie do NFZ. W Polsce jak nie przyjdziesz na izbe przyjęć z własną głową pod pachą to nikt się Tobą nie zainteresuje. Jak im tak nie odpowiada ta praca to paszli kopac rowy! Ja bym tak tego nie zostawiła. Na prawdę wystarczy napisać tylko jedno pismo i nikt nie będzie ciągał to po sądach tylko załatwią to między sobą. Niech nie czują się bezkarni!

Gość eunika a uzyskałaś zwrot kasy?

Gość eunika90
Dostałam takie pismo że nie muszę płacić i jesli zapłaciłam to mam sie zwrocic do kasy szpitala po zwrot kasy. No ale ja nie zapłaciłam:P u nas płaci sie po badaniu. ci w izbie przyjec dzwonia do kasy zeby wystawili fakture i zatrzymuja dowod pacjenta. w tym czasie pacjent idzie do kasy po fakture i placi od reki lub ma 7 dni na przelew.

Gość eunika90
aaa no i wraca z faktura na izbe, pokazuje ja i odbiera swoj dowod

czyli Ty nie zapłaciłaś a oni nie wydali Ci dowodu?

Gość eunika90
w kasie poprosiłam o fakture taka na 7 dni i pokazalam to tym na izbie i oddali mi dowod. Byłam na tyle wyrachowana, ze nawet nie pokazalam po sobie ze nie zapłace. nawet jakbym nie zapłaciła, to nie maja prawa przetrzymywac mojego dowodu.

Zamiast dziewczynie normalnie odpowiedzieć czy szpital słusznie czy nie słusznie wystawił paragon to rozwodzicie się nad tym że dziwne to że dokumentów i kasy nie miała przy sobie :o Opamiętajcie się ludzie! do autorki ----Nie wiem jakie prawa mają szpitale.Ale się dowiedź i jeśli szpital nie słusznie pobrał opłatę 9nie ważne czy 5,10 czy 5000 zł ) to rób coś z tym.

czyli w razie nielegalnych opłat skargi do ZUSu tak? czy jeszcze gdzieś indziej?

Gość eunika90
do wojewódzkiego oddziału NFZ :)

dobrze zrobiłaś, gdyby wszystkie kobiety tak jak Ty pilnowały swoich spraw to mniej by nas okradali:)

no to ZUS czy Nik;)

Gość eunika90
z tym, ze warto miec udokumentowane, ze cos faktycznie sie z Toba wtedy działo. Ja mam chore serce, biore na stałe beta blokery, jestem pod opieka kardiologa. Wysłałam ksero ekg na ktorym lekarz wpisał mi dodatkowo jakie mialam cisnienie (wysokie), do tego rozpoznanie choroby przez kardiologa, gdzie w zaleceniach było przyjmowanie tabletek i ksero opisu badania holterowskiego gdzie były wyszczególnione tachykardie i inne arytmie.

ale przecież każdej ciężarnej się opieka medyczna należy, musisz się tłumaczyć? nie sądzę ;)