Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość erhrehreher

PYTANIE Z JEZYKA POLSKIEGO!!!

Polecane posty

Gość erhrehreher

pytanie jest takie: Kto nadał bóstwom greckim imiona? Kim była ta postać? Moze ktoś wie,bo dla mnie pytanie jest bez sensu, czy naprawde skąds wiemy ze jakas konkretna osoba wymyslila sobie bogow i nadala im imiona? pomocy

Gość erhrehreher
upup

Gość Bóstwom grecki nadał imiona
Smerfilian z Kasolidary.

Gość erhrehreher
no wezcie,to jest pytanie z 5 klasy podstawowki,baba upadła na glowe,przeciez tego nikt nie wie..a moze ktos?

Gość erhrehreher
fajnie ale nie bede teraz czytac mitologii, jak wiesz to powiedz

Gość erhrehreher
upup

nie wie, stąd taka a nie inna 'pomoc' :)mimo tego ma nadzieje,ze bedziemy uwazac ja za inteligentną, no bo powiedziala, gdzie powinienes poszperac za odpowiedzia boze jak mnie to irytuje, pseudointelektualistka, pieprznie swoją poradę ktora niczego nie wnosi, na dodatek subtelnie ujawnia brak wiedzy, ale tego juz szanowna intelektualistka nie jest w stanie zauwazyc :)

Gość masz bucu
Tutaj znalazłam chyba stronkę dla Ciebie: http://historia.pgi.pl/stworzenie-swiata.php Z tego wynika, że na początku bogami byli Chaos, Gaia (bogini ziemi) i Uranos (bóg nieba) - ta ostatnia para dała początek wielu pokoleniom bogów greckich, więc pewnie to o nich chodzi nauczycielce. Bez urazy, ale masz pewnie niekumate dziecko, bo pewnie bierze teraz mitologię grecką i jakby czytało książki, które ma czytać i uważało na lekcji, to by samo zrobiło to zadanie. Teraz nie ma zadań z kosmosu, zadania daje się z materiału PRZEROBIONEGO NA LEKCJI. Więc kretynko nie obrażaj nauczyciela, tylko wlej pasem gówniarzowi za lenistwo.

Gość erhrehreher
"masz bucu" tepa kretynko,najpierw naucz sie czytac ze zrozumieniem. JEDNA postac niby nazwała bogów i mam napisac jaka, nie o pierwszych bogow wiec zamknij pizde i walnij glowa w sciane

Gość erhrehreher
haha ona mnie pierwsz obrazila,zreszta i tak tego nie wiesz wiec idz sie jebac

Gość masz bucu
Odpowiedź masz w pierwszym akapicie na stronie, której adres dostałaś ode mnie. Już widzę po kim dziecko odziedziczyło popęd do wiedzy :D Co za kretynka. Żal mi głupszych, dlatego Ci pomagam.

Gość masz bucu
tępa strzała :D

Gość panpawelpanasewicz
ty nade mna, autorce nie chodzi o to kto w micie stworzyl pierewszych bogow tylko kto nadal imiona bogom greckim,pewnie chodzi o kogos w typie Flawiusz z Pretorii czy cos w tym stylu,kogos kto wymyslil bogów