Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MonikkkaL

Ciąża...?

Polecane posty

Gość MonikkkaL

Hej;) Mam mały problem. W lipcu ostatni raz kochałam się z moim byłym chłopakiem, ale już nie jesteśmy razem. To był stosunek przerywany. Kilka dni potem zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne (konkretnie Yasminelle), dopiero kilka dni po skończeniu pierwszego blistra dostałam "miesiączkę", ale trudno to nazwać miesiączką, bardziej plamienie. Zaczęłam kolejny, mniej więcej pod koniec tego blistra zaczęły się u mnie dziwne objawy, piersi powiększyły mi się o 1 rozmiar i ciągle bolą, jestem rozdrażniona i ciągle zmęczona, więcej jem, ale później jest mi niedobrze, mam ochotę na słodycze (a na codzień nie jem ich wcale!), częściej oddaję mocz. Czy jest takie prawdopodobieństwo, że zaszłam w ciążę? Strasznie się boję, do końca opakowanie zostało mi 5 tabletek... PROSZĘ O POMOC!

Gość MonikkkaL
Dziewczyny proszę o odpowiedzi...

A były to Twoje dni płodne? W którym dniu cyklu się ostatni raz kochałaś? Takie dolegliwości to najprawdopodobniej reakcja na pigułki. Ja brałam yasminelle -chodziłam często siusiu (tabletki te nie zatrzymują wody w organizmie-dlatego), piersi urosły mi o 1 rozmiar, byłam rozdrażniona, przybita, senna. Wg mnie szanse na ciąże małe, ale z uwagi na to, że ciągle bierzesz pigułki zrobiłabym test dla pewności, żeby w razie czego nie truć maleństwa.

Wzięłaś pierwszą tabletke po okresie, a powinno się wziąć pierwszą w pierwszym dniu miesiączki. Po pierwsze nie była to miesiączka tylko krwawienie z odstawienia, dlatego było skąpe. Podczas brania pigułek nie ma miesiączki, tylko krwawienie z odstawienia w trakcie 7-dniowej przerwy między blistrami.

Gość MonikkkaL
Właśnie kochałam się z nim podczas dni płodnych, dlatego się boję... Ja brałam kiedyś te same tabletki, ale nie miałam takich objawów, niestety odstawiłam. Zaczęłam znów je brać i teraz takie coś? Tym bardziej to był stosunek przerywany, ryzyko jest... A jeśli zrobię test zanim jeszcze biorę tabletki, nie wpłyną ona w jakiś sposób na jego wynik? Może poczekać aż się skończą...?