Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulina zabajona lat 28

Potrąciłam dziecko. Możecie mi napisać czy to moja wina? Opisałam sytuację.

Polecane posty

Wyjeżdżałam z terenu zabudowanego więc już przyspieszyłam, ale do wyjechania zostało mi jakieś 50-100m. Był już las i nie było przejścia dla pieszych. Z daleka widziałam jak dzieciaki przeskakują z jednej strony na drugą, pewnie się bawiły na zasadzie : kto przebiegnie bliżej auta. Nie wiem jak takim dzieciakom mogła przyjść taka głupota do głowy. W ostatniej chwili wleciała mi dziewczynka na maskę. Ma wstrząśnienie mózgu i złamaną kostkę chyba. Więcej informacji nie chcieli mi podać. Oczywiście sama zadzwoniłam po pogotowie i policję, zajęłam się tym dzieckiem i pozostałą trójką. Tamte dzieci płakały i usłyszałąm jak mówią: trzeba było tu nie biegać. Policja ma rozmawiać ze mną jeszcze jutro. Mam jednak świadków którzy potwierdzą, że dzieci się "bawiły" i wtargnęły na jezdnię. Czy grożą mi jakieś konsekwencje? :O

Gość galacytra
a ile km/h jechałaś i czemu nie zwolniłaś jak widziałaś że tak przeskakują?

wcześniej zwolniłam sporo bo przede mną skręcał samochód i musiałam zwolnić. jechałam od 30 km/h a przy potrąceniu jakieś 45-50km/h. Nie zdążyłam zahamować, poważnie :O

pomocy :O boję się jutro rozmawiać z policją, na pewno się przyczepią tak samo jak dzisiaj że jechałam zbyt wiele

Gość dzieci traktuje sie jak
pijanego na rowerze, nigdy nie wiadomo co zrobi a tobie sie zachcialo przyspieszyc.

najważniejsze jest to, że po spowodowaniu 'wypadku' zajęłaś się poszkodowanym (w tym przypadku dzieckiem). A oni muszą z Tobą porozmawiać, bo trzeba zrobić przesłuchanie z kierowcą..tzw. protokół powypadkowy. Gdybyś jechała szybciej to dziecko miałoby większe obrażenia. W tym przypadku skoro jechałaś 50 km/h to nikt Cię nie zobliguje do ponoszenia kary. Wkońcu jechałaś prawidłowo. a sprawa i tak zostanie umorzona..

takie własnie myślenie naszej policji. Usilnie chcą Cię zrobić 'piratem drogowym'. A tak naprawdę to gówno na Ciebie mają. Bo nikt Cię nie zmierzył prędkością. Chyba, że w owym momencie znalazłby się niewiarygodny świadek, który pozamiatałby Tobą..to i też w takim toku prawa musiałaby trafić przed sąd, bo oni Ci mogą teraz.. chyba, że na podstawie obdukcji i eksperta WRD stwierdzą, że jechałaś prędzej..wtedy mogą Ci zrobić wniosek o mandat 6 pkt karnych i od 2-3 stówek, których wcale nie musisz przyjąć.. :)

Gość Co porabiasz Agnieszko jak
w najgorszym razie warunkowo umorzą postępowanie