Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Could you be loved

Wymiencie 3 wg was najtrudniejsze kierunki studiow!

Polecane posty

Gość Monique2222
i co jeszcze.. nie można brac warunku z warunku. jak oblejesz warunek pozostaje tylko powtarzanie roku

Gość Monique2222
Poza tym regulamin nie zabrania np 2 czy 3 egzaminów w jednym dniu ,a i takie rzeczy sie u nasz dzieją.. popieprzone no nie?

Gość Monique2222
Nie mówiąc juz o tym ,że komis jest bardzo ryzykowny bo można komuś nieźle sie narazić.. czasem żałuję ,że nie poszłam na UW. mam znajomych z UW i mają lepsze prawa na uczelni, wykladowcy są bardziej liberalni i jest mniej nauki ..

Gość madziattttttttttttttttttttttt
politechnika Wydział Fizyki Technicznej i Matematyki Stosowanej

Gość Monique2222
a jak się obleje warunek oczywiście zostaje powtarzanie roku ,ale tego z którego roku był powtarzany przedmiot .czyli tym sposobem traci się 2 lata

Gość inż. prawnik
ktoś tu wspomniał, że prawo zalicza się do nauk ścisłych...śmiechu warte

Gość Monique2222
chociaż jest np profesor , któremu się podobam i zawsze idzie mi na ręke ;) raz nawet wpisał mi 5 bez pytania mnie bo weszłam na koncu.. ale on prowadzi przedmioty kierunkowe tylko.. Tych co mają poważne przedmioty ,, na piekne oczy " się nie przekona.. szczegolnie ,że na egzaminie zazwyczaj są tez inne osoby

Gość Monique2222
a co do prawa uważam ,że to specyficzny kierunek ani nie humanistyczny ,ani nie ścisły

Gość inż. prawnik
takie z was studenty prawa, że nawet nie wiecie do jakiej dziedziny zalicza się wasz kierunek studiów. W takim razie was uświadomię...prawo zaliczane jest do nauk społecznych.

Gość Monique2222
oh wybacz nie nauczyli nas na studiach tak ważnej rzeczy .. . a co poza tym wiesz o prawie?

Gość inż. prawnik
marna z ciebie musi być studentka skoro nie wiesz jaka to dziedzina nauki która zgłębiasz i studiujesz, ale nie wiem czy w twoim przypadku to jest kształcenie czy wkuwanie na pamięć. co ja wiem o prawie? coś tam wiem i nic ci do tego.

inz prawnik- jasne, ze to dziedziny humanistyczne, ale mamy tez np ekonomie, logike i inne pzredmioty, ktore znaukami humanistycznymi nie maja wiele wspolnego. Dlatego uwazam, ze tak radykalna klasyfikacja prawa jako humanu nie jest do konca trafiona....

Gość inż. prawnik
przykro mi ale nauka humanistyczna to nie to samo co społeczna, radze trochę poczytać na ten temat. a to, że na prawie są przedmioty jak ekonomia itp to żadna nowość i zaskoczenie. Zapewniam cie, że na studiach technicznych typu matematyka, inżynieria itp mają też przedmioty typu filozofia, socjologia czy nawet podstawy prawa(tu mogę podać przykład koleżanki która na stud. tech. żywności miała przedmiot prawo żywności) a wszystko to w pewnym celu. Student to osoba, która potrafi używać mózgu (niestety w praktyce widzę, że dzisiaj jest to coraz rzadsze zjawisko), rozwija go, trenuje. Trzeba mieć pojęcie nie tylko o swoim kierunku, bo to znacznie zawężało by tok myślenia.

izn prawnik- faktycznie-moje niedopatrzenie. Ktos wczesniej pisal, ze prawo to kierunek human, i taka sugestia. Ja nie musze sie z niczym dodatkowo zapoznawac, czego nie mozna powidziec o Tobie, w kontekscie slownika ort ;)

Gość inż. prawnik
och wybacz nieomylna w dziedzinie ortogr.:) widać nikt nie jest idealny w tej kwestii- nawet Ty pozdrawiam:D

Gość inż. prawnik
nie wiem, nie znam cie więc nie ocenie czy bliżej ale skromnością nie grzeszysz:) pozdrawiam raz jeszcze i nie wdaje się już z tobą w głupie dyskusje, w których leczysz swoje kompleksy.

Gość scardovia
medycyna, farmacja, (bio)cybernetyka, lotnictwo i kosmonautyka.....żadne tam prawa i tym podobne

Gość tert
Ochrona środowiska. Jeśli ktoś myśli, że to spacerek to będzie w błędzie. Osobiście jestem po humanistycznym liceum i trochę czasu zajęło mi przestawienie nauki na tryb ścisły.