Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Could you be loved

Wymiencie 3 wg was najtrudniejsze kierunki studiow!

Polecane posty

Spoko dziewczyny, bedzie dobrze. Pomyslcie w ten sposob, ze to jest chyba najciezszy egzamin w toku tych studiow, i jezeli przejdziecie to, to dacie sobie rade ze wszytskim innym :) Trzeba teraz przysiasc, ale nikt nie mowil, ze bedzie latwo...

Gość Monique2222
na UMCS

Gość zefiryna
Na UŚiolku ;)

Gość KKKaty
cywil najcięższy? No nie wiem... Z tego co słyszałam to materialne prawo przy procedurach to pikuś. Więc wcale się tak nie cieszę, że mam zdany cywil...

Gość KKKaty
Mała zielona żabka a Ty gdzie studiujesz?

zefiryna... wspolczuje, uś ma naprawde dobry wydzial prawa.... Jezeli masz jeszcze czas kup sobie jakis dobry komentarz do kodeksu- w ten sposob nauczysz sie najlepiej, i wszytsko zrozumiesz :)

Gość zefiryna
słaba studentko Nikt tutaj nie próbuje z prawa zrobić królowej nauk. Może akurat dobrze Ci szło i odkryłaś swoje powołanie. Są osoby lewe z polskiego a idą na informatykę bo lubią matmę i zostają fachowcami. Ja nie mam nić do osób po pedagogice. Moje znajome podałam jako przykład bo one ze mnie szydzą i nabijają się, że siedzę w książkach, same szukają zaczepki.

Gość czy wy tez uwazacie ze
pedagogika to latwy kierunek?

Materialny cywil jest ilosciowo porownywalny do procedury cywilnej. A ja chyba wole procedure cyw od materialnego- chodzby prawa rzeczowego, ktorego nie cierpialam :O Najgorzej jest z karnym, bo procedura jest faktycznie ciezka, ale do przejscia :) Nie ma rzeczy niemozliwych ;) Powodzenia!

Gość zefiryna
Dziewczyny u mnie ciężko jest stwierdzić, że przejście pewnego etapu gwarantuje powiedzmy spokój w przyszłości. Raz na semestr znajdzie się jakaś kinder niespodzianka . Jak zdam cywila to potem będzie Prawo Międzynarodowe, dzięki któremu ludzie zimują po kilka razy albo Postępowanie Karne z mega wymagającym profesorem . Dowalili teraz różne przedmioty typu socjologia / z której ludzie mają warunki / język obcy, informatykę itp. Co semestr zmienia się siatka programowa :( na niekorzyść studenta.

Gość Monique2222
ja się uczyłam szczerze mówiąc krótko do cywila .. myślalam ,że nie zdam. ale poszczęściło mi się po prostu ;) i zdałam. bo na egzaminie 50 % to wiedza ,a 50 to szczęście i nastawienie egzaminatora. bo juz mialam takie egzaminy co nie umiałam prawie nic jak na historię powszechną prawa i zdawałam. a czasem wykułam książkę prawie na pamięć jak prawo rzymskie i nie zdałam

Gość KKKaty
Potwierdzam... zda się jednego kolosa to przyjdzie następny.

Gość yyryerywre47
Fizyka, ekonomia, prawo

Gość KKKaty
profesor Kuryłowicz jest dosyć specyficzny...

Gość Monique2222
Akurat nie miałam z Kurylowiczem tylko Amielanczykiem.. nie był źle nastawiony ,ale trafiły mi się akurat takie pytania ,których nie doczytalam :O

Gość slaba studentka
no jak ja mowie komus, ze studiowalam pedagogike to kazdy traktuje mnie gorzej ;/ ja wiem, ze nie dorastam do piet tym po ekonomii czy medycynie, ale co ja na to poradze ? ;/ i tak nawet na tej pedagogice bylo mi nieraz ciezko.. a i tak zadnej pracy i przyszlosci nie ma po tym

Gość Monique2222
a czasem się doslownie nie umie prawie nic ,a przed wejściem się cos przeczyta i akurat te pytania się trafią ;)

Gość Monique2222
slaba studentka- nie musisz sie tym przejmować. Nie tylko studia w zyciu są ważne. wiele ludzi nawet nie ma studiów i wiele osiagną ;)

Gość zefiryna
A co powiecie o sytuacji kiedy na egzamin idzie obryta osoba i nie zdaje a dwie inne robią na złamanie karku ściągi przed aulą i zaliczają egzamin z wynikiem pozytywnym ? Szczęście - dużo daje. I nie mówię tutaj o sytuacji " aby tylko zdać ", " a pójdę, może się uda". Profesorzy są różni. Jeden lubi jak studenci są w białych bluzkach inni nie chcą być traktowani jak ramole i lubią studentów, z którymi rozmowa na egzaminie przeradza się w żywą debatę o polityce. / Podziwiam, bo jak tu poprzeć jakąś partię, nie wiedząc nic o zapatrywaniach politycznych egzaminującego /. Jedni są luzakami na wykładzie, usypiają czujność studenta a potem na egzaminie zonk albo na odwrót, wykłady są ciężkie, pełne stresu, człowiek boi się zamrugać a egzamin - przyjemny.

Gość Monique2222
No własnie ja raz bylam na takim egz na który kompletnie nic nie umiałam. a profesor okazał być się człowiekiem bardzo w porządku ( podziwiam go ,że owgóle mając 80 lat i jeżdząc na wózku ma siłę uczyć jeszcze) . Widział ,że nie bardzo umiem ,ale zacząl ze mną rozmawiać o moich rejonach , o zabytkach tam itd.. i zdałam ;)

Slaba studentka, gdyby wszytscy konczyli prawo, ekonomie,studia inzynirskie i medycyne, to kto uczyby dzieci w szkolach? Kazdy jest stworzony do czegos innego! Nie chodzi o to, ze pedagogika jest gorsza. Chodzi o to, ze niektore jej studentki probuja nam wmowic, ze zakres materialu na ich, i naszych studiach jest taki sam- co oczywiscie jest pomylka. I dlatego tak sie tutaj bulwersujemy czasem :P

Gość chantall27
Ja skonczyłam prawo dwa lata temu, jestem na aplikacji. kc na studiach t5o pesteczka, wszystkie karne to przyjemnosć, objetość niewielka, a treść nie podlega analogiom czy dowolnej interpretacji jak w szeroko pojętym cywilnym. KSH z upadlosciowym i naprawczym daje w kość. Uczcie sie dziewczyny i to tak by jak najmniej zapomnieć do aplikacji, bo potem już nikt o kodeksy nie pyta, jest oczywiste, ze ma się je w małym paluszku, potem akty wykonawcze do kodeksu, regulaminy, ustawy o których nigdy czlowiek nie słyszał.... a pedagodzy nie mają umiec czytać tylko malować :P wiec jakie wymagania takie studia :)

zefiryna, na TYCH studiach tak jest. Im szybciej sie z tym pogodzisz, tym lepiej. U nas na rzymie, logice, cywilu zdala grastka ludzi, egzamin powinien pojsc do uniewaznienia, ale nikt nawet nie pisnal. Kolezankami, ktore sciagaja sie nie przejmuj- potem Ty dostaniesz sie na aplikacje, a one nie. Tutaj juz nie da sie sciagac ;)

Gość chantall27
no i jeszcze jedno: pedagog bez innych fakuletów moze conajwyżej malowac z dziecmi na swietlnicy lub rysowac ślaczki w I klasie.

Gość jajajajaja:)
slaba studentko ja tez studiuje pedagogike i dobrze mi z tym:)

Gość Panna od C++ ...
co to sa "ślaczki" wykształcona pani? :D czyżby chodził Ci o "szlaczki"?

Gość do zefiryna
ja znam kilku takich prawników-choć sama nie jestem, którzy powinni nie zaliczyć prawa i szkoda,że ich nie miał ten twój profesor !!!

Gość zefiryna
Ja pamiętam Logikę do dziś. Pierwszy egzamin. Chyba na 500 osób zdały w pierwszym terminie 34. Jak koleżanka zadzwoniła , że jesteśmy na liście miałam pierwszy w życiu zawał ;) ;). No a potem poszłam do pracy i ciężko mi pogodzić z nią studia. Ale może jakoś się uda. Bardzo bym chciała iść na aplikacje bo przecież po studiach nie mamy nic. Ech na razie myślę tylko o semestrze bieżącym ;) ;)

Gość zefiryna
Panna od C++ ... Witamy Panią Programolog ;) Zahaczyłam kiedyś o informatykę, miło wspominam bo to wspaniały kierunek zwłaszcza jak kogoś kręci komputer.

chantal, myslisz sie. Nie ma reguly... U mnie na kpk egzaminator dal same kazusy- i nie powiesz mi, ze interpretacja przepisu zawsze jest jednoznaczna. Bylo to wszytsko tak zakiklane, nawiazania przy okazji do kk, kc- ze czlowiek majac pzred soba kodeks i tak niewiele zdzialal. A handlowe wspominam jako przyjemnosc- dzieki wspanialemu wykladowcy, ktory wykladal kawe na lawe. Upadlosciowe i naprawcze bylo do bani, ale wylozyl to w ten sposob, powoli i rzeczowo- ze kazdy rozumial co w trawie piszczy.