Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vivia la vida loczek

Pytanie odnośnie wycinki drzewa i konsekwencji.

Polecane posty

Razem z rodzicami napisałam podanie o wycięcie drzewa spod domu bo zagraża naszemu domowi, linii energetycznej no i życiu. Wielu naszych sąsiadów pisało takie podania. Jak wiemy z roku na rok mamy coraz silniejsze burze i więcej trąb powietrznych. Zalążki trąby były niedaleko mojej miejscowości i dlatego tak się boimy. Dowiedziałam się jednak, że oni lubią zwlekać z takimi podaniami i można nawet czekać to przyszłego lata a wtedy może być za późno. Jak się przewali drzewo i zniszczy na dom albo posiadłość to będzie ich wina? Nie jesteśmy ubezpieczeni, więc nie mielibyśmy kasy nawet żeby naprawiać dom albo ogrodzenie. Można się podeprzeć takim argumenetem że pisaliśmy podanie a oni to zbagatelizowali?

Gość gfnjfsx
pewnie mozna, wkoncu podanie bylo jesliw podaniu napuiszecie, ze ejst slabe i w kazdej chwili moze sie przewalic to powinni szybciej decyzje wydac

Gość Boluś Oluś
w podaniu napisz,ze jestes dziewica. Dziewice są uprzywilejowane.

napisaliśmy że drzewo jest pochylone na dom, podczas silnego wiatru się rusza na wszystkie strony, jest wysuszone i największe na osiedlu co grozi uderzeniem pioruna, w dodatku jakieś 2-3m od niego jest linia energetyczna i nieraz już gałęzie lądowały na niej. I te gałęzie uszkadzają też ogród. Pewnie pomyślą że skoro idzie jesień to im się nie opłaca ścinać bo już nie będzie burz :O

Gość basik_basik
Pismo na dziennik podawczy zanieś i weź kopię podbitą że oddałaś. Wydaje mi się że jak nie będą mieć zastrzeżeń to będziesz mogła wyciąć a w innym przypadku do 30 dni gmina musi dać ci odpowiedź na pismo

Gość Waldek876
Niestety kary za wycięcie drzewa bez pozwolenia mogą być bardzo dotkliwe. Żeby się przed tym zabezpieczyć zapoznaj się z informacjami na temat podań o wycięcie drzew z działki z http://nawzor.pl/podanie-o-wyciecie-drzewa/