Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agata_bbb

ile sie czeka teraz na becikowe?

Polecane posty

zależy od miejsca. np jak ja rodziłam to ja dostałam po 3 dniach od złożenia wniosku a koleżanka czekała 5 tygodni.

Gość Mamaaa24 a mozesz napisac
co potrzebowalas zeby zalatwic becikowe i gdzie rodzilas? (w Pl czy za granica?)

Rodziłam w Pl,bo nie znałam jezyka Fr. .. Kazali mi jechać do Brukseli i dostarczyć do MPOSu zaswiadczenie,że nie pobieram tam opłat,że nie pobiorę tam becikowego itp,ale na szczeście moja siostra jest obyta w papierkach sądowych i jak przyjechała do mnie(mieszkamy w PL 500km od siebie) to poszła do MOPSu i tego samego dnia dostałam kasę..No sorry,ale miałam jechać 1500km po zaswiadczenia a i tak wymyslaly non stop cos nowego:-o

pewnie stwierdzily, ze skoro mieszkasz za granica to jestes wystarczajaco bogata a i tak chcesz wyludzic becikowe... taka polska rzeczywistosc.

ja skladalam wczoraj papiery to potzrebowalam: - akt urodzenia dziecka - ksero dowodow osobistych nasze - oswiadczenie o nie pobieraniu becikowego -wniosek o becikowe

Pewnie tak,ale nie miala podstaw by mi ich nie wydać.Przecież becikowego jest dwa tysiące.Pierwszy tysiąc za urodzenie dziecka a drugi zależny od dochodów.Ja walczyłam tylko o ten pierwszy,bo wiadomo,że po przeliczeniu na złotówki nie miescilam sie w progu

Gość aukcjonerka....
agata co to za imie "Miluś"...urodzilas psa??? Milus do nogi...!!!!!

aukcjonerka....--> a co cię to obchodzi jakie imię ma moje dziecko??? to nie jest imię dziecka :D:D:D

wazne ze sie w koncu udalo :)

Gość aukcjonerka....
rozumiemy szmato ze urodzilas pokemona:D:D:D:D Milus, chodz mamusia dla pedigree pal:D:D:D:D hahahahhahah...milus:D:D:D:D ło ja cie.................

Gość do agata
a nie potrzebowałaś jeszcze zaświadczenia od lekarza że byłas conajmniej raz pod opieką lekarza w zcasie ciaży?