Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to tylko a moze az ja

co zrobic w tej sytuacji

Polecane posty

Witam.Mam 29 lat , 2 dzieci 7 i 2 lata.Imęza alkoholika od którego chce sie uwolnic.Problem w tym, ze nie mam mieszkania.Miałam złożony wniosek na smolenia 6 lat. problem w tym, ze skreslili mnie z tej listy ponieważ byłam na wychowawczym i ich zdaniem za mało zarabialismy.TERAZ CHCE JAKOS WYRWAC SIE Z TEGO BAGNA JAKIM JEST ALKOHOLIZM.Staram sie mezowi pomoc walczyc lecz on nie chce, a mi brakuje sił.Podałam meza o alimenty,bo nie dawał nic na dzieci, ale nie mam mieszkania.Teraz mieszkamy z tesciem.co mam zrobic , lub gdzie sie zgłosic aby uzyskac jakos pomoc.Nie zalezy mi na luksusach, moze byc nawet kawalerka z ubikacja na klatce, lecz co mam zrobic, bo naprawde nie wiem. Prosze o odpowiedzi.

Gość maturks4
Do MOPS lub MOPR się udaj

Gość malakotka
Wynajmij, a potem Centrum Pomocy Rodzinie

Gość jak powszechnie wiadomo
sa domy dla samotnych matek np: brata alberta popytaj tam o pomoc

ale maz ma swoja działalnosc, wiec po co tam pójde, rozdzielnosci majatkowej nie mamy jeszcze dopiero co wniosek do sqadu o tio pisze:(

przeprasza, wniosek o rozdzielnośc majatkowa pisze

Gość a moze eksmisja
w mopsie powinni podac Ci namiary na prawnika ktory bezplatnie udzioeli Ci porady. zapytaj czy da rade tego gnoja wyeksmitowac, bo wiem niestety ze jeszcze niedawno byly porabane przepisy.

Gość klementynka 81
Szukaj ośrodka Interwencji kryzysowej, chwilowo dadzą tobie i dzieciom dach nad głową (nawet do 3 miesiecy), powiedzą jak załatwic wszytskie prawne sprawy i pomogą w znalezieniu mieszkania

Gość a moze eksmisja
pojebane jest to prawo w polsce, dlaczego matka z 2 dzieci na jesien ma opuszczac mieszkanie a nie ten pijak :-0 to jego powinno sie wypier w trybie natychmiastowym i wszystkich alkoholikow ktorzy zatruwaja zycie...

ja nie chce byc już zalezna od innych.Chcę byc zależna od siebie.Chce poukładac swoje życie i zaczac życ od nowa.Owszem terapeutka do której chodze na spotkania dla osób współuzależnionych proponowała mi hostel.Lecz ja sobie tego nie umiem wyobrazic ,mieszkać z obcymi osobami pod jednym dachem i wogóle.Wiem ,ze one przezywaja to co ja,lecz potrzebuję troch ę prywatności i poukładania własnych mysli, a mniej wiecej wiem jak te zycie w hostelach wyglada.Chce zaczac od podstaw, a na pierwszym miejscu jest mieszkanie,tylko nie wiem jak do tego sie zabrac, bo tam gdzie składałam wniosek na miemieszkanie kilka lat temu ,to wypisali mnie z listy niestety.A wychowawczy konczy mi sie w grudniu.

gdy zacznie się "akcja" w domu dzwoń po dzielnicowego (zdobądź nr tel dyżurny) lub dzwoń na policje, domagaj się założenia niebieskiej karty dowiedz się gdzie są darmowe porady prawne i jakie prawa Ci przysługują

o alimenty możesz sie domagać nawet w trakcie "małżeństwa" niech ci terapeutka wystawi zaświadczenie że chodzisz na terapie

ja to wszystko wiem.Chodzi mi tylko o mieszkanie a oni mi nie pomogą , sami mi powiedzieli, ze polskie prawo teoretycznie mowi co innego a w praktyce co innego.Myslałam aby isc i z now złozyc wniosek, ale przypuszczam ze znow z kwitkiem mnie odesla.A na wynajem to niestety mnie nie stac, tak jak ponad 50procet takich kobiet jak ja:(