Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wojownik światła

Czystość przed małżeńska - pytanie do kobiet

Polecane posty

Gość ananaskaaa
"są bardziej nieśmiałe,surowo wychowane nieraz ,zakompleksione" TO JA!!!!!! :-/

Gość Wojownik światła
" "Neguję jedynie bliskość stosunków płciowych przed zawarciem małżeństwa." Ponownie zapytam: dlaczego? Jeśli nie religia, to co? Pytanie nie jest bez znaczenia, również dla ciebie. Jeśli chcesz dziewicy, bo jesteś prawiczkiem, to powiedz to wyraźnie i będzie jasne dlaczego taka jest Twoja postawa." Jeden powód już wymieniłem, tylko szkoda, że wywołał trochę oburzenia. A co do pytania. Jeszcze na wstępie wyjaśnię jedną rzecz. Chcę osoby która dochowa czystości przed małżeńskiej ze mną. A jeśli taka przykładowa osoba, przed związkiem zemną uprawiała zkimś sex to trudno nie ma to dla mnie znaczenia. Chodzi o czystość zemną. Więc stwierdzenie > "Jeśli chcesz dziewicy, bo jesteś prawiczkiem" jest błędne. A co do powodów to wymienię następny, jak wiesz mimo antykoncepcji można wpaść. A nie chcę związku z wpadki, bądź nie związku mając alimenty na głowie. Chociażby taki powód. I więcej nie wymienię. Sorry jeszcze raz zacytuję "to powiedz to wyraźnie i będzie jasne dlaczego taka jest Twoja postawa." Może dla ciebie będzie jasne, ale ja w temacie jedynie się zapytałem czy jest taki typ kobiet i oto się pytam. Nawet jeśli bym wymienił wszystkie powody i załóżmy napisał byś/napisała byś , że wszystko jest jasne. No to niestety jeszcze bardziej by to pokomplikowało, bo zaraz pojawiły by się tu posty oburzonych stereotypowo myślących zbuntowanych kafaterowiczów, że jak prawiczek to szuka, dziewicy, że jak prawiczek to jakiś mało pewny siebie facet itd. Problem w tym , że myślicie schematycznie( nie wszyscy) i z takimi nie da się zabardzo racjonalnie rozmawiać Więc jeszcze raz dodam, szukam osoby, która bedąc w związku zemną dochowa czystości przed małżeńskiej. Nie musi to być dziewica

Gość Wojownik światła
Mam 23 lata. "człowieku któraś chyba będzie musiała baaardzo cię kochać " Moim zdaniem, albo się kogoś kocha albo nie. Jeśli można mniej lub bardziej to sprecyzuj na czym to polega, że ktoś kocha mniej lub bardziej.

Gość kokurka wodna
a potem nie daj Bóg się rozczaruje i będzie żałowała,pewnie są takie dziewczyny które pójdą na to ,bo się zakochają ,bo będzie miło i dobrze i ty będziesz taki kochany i naprawdę życzę żeby rozczarowania nie było bo najwyraźniej masz niskie libido ,szukaj od razu takiej ,inna się zamęczy

Gość kokurka wodna
to ja ci facet sprecyzuje kochac tak bardzo że przystać na warunku ,powściągnąć popęd wielka milość to uczucie plus pożądanie a co masz zamiar zrobić z tym jak cię dziewczyna twoja własna będzie pożądała ? no odpowiedz? mądrala,nie dziwne że cię rzucają,każasz komuś popęd tłumić

Gość Wojownik światła
"Niedziewica, która dochowa czystości przedmałżeńskiej?" Kurde czytaj dobrze! patrz co napisałem Więc jeszcze raz dodam, szukam osoby, która bedąc w związku zemną dochowa czystości przed małżeńskiej. Nie musi to być dziewica Nie musi to być dziewica co nie oznacza, że ją wykluczam. Napisałem, nie musi to być dziewica! Wszystko mi jedno. Chyba nie zroumiałeś/aś zdania

Gość wg mnie można czekać do ślubu
w łóżku i tak trzeba się "dopasować" i jak komuś zależy na kimś, bez seksu przed ślubem to po ślubie dogada się z małżonkiem w sprawach seksu o ile przed ślubem poruszać będą te tematy i oboje będą mieć podobne zdania w tych sprawach... Do autora - ale zachować dla Ciebie czystość to także brak pieszczot, pettingu itp, czy dopuszczasz petting ale z samym stosunkiem chcesz czekać do ślubu?

Gość kokurka wodna
nie dziewica już ci na to nie pójdzie człowieku,naiwna nie jest

Gość czekaj dalej do ślubu frajerze

Gość mysle, ze tak jak ktos
wczesniej napisal masz niskie libido i dlatego cie do sexu n9ie ciagnie. Ja bym sie na takie cos nie zgodzila bo nie chce kupowa kota w worku. Ale pwiem, ze pierwszy raz spalismy z narzeczonym miesiac prze slubem ale wczesniej byl petting , sex oralny wiec wiedzialam na czym stoje. ;)

Gość Wojownik światła
"Do autora - ale zachować dla Ciebie czystość to także brak pieszczot, pettingu itp, czy dopuszczasz petting ale z samym stosunkiem chcesz czekać do ślubu?" Pieszczoty to zależy w jakim sensie. Całowanie się przytulanie itd to tak dopuszczam. Ale pettin i stosunek odpada, aż do ślubu. "ale zachować dla Ciebie czystość to także brak pieszczot" To także wchodzi w skład pytania czy to jest stwierdzenie?

Gość kokurka wodna
czekam na odpowiedź CO ZROBISZ Z JEJ POPĘDEM JEŚLI BĘDZIE CIĘ PRAGNĘŁA???ludzkie,samo życie ,odpowiedz jak dorosły

dlaczego frajerem go nazywacie????? ja wyszłam za mąż będąc dziewicą (miałam 22 lata), mąż też był prawiczkiem!!!! przed ślubem był petting itp bez pełnego stosunku. Jesteśmy parę lat po ślubie i bardzo szczęśliwi :-) Mamy dziecko.

Gość kokurka wodna
czekajcie niech odpowie ,only pyta mniej więcej o to samo

ale faktycznie "trochę" poznaliśmy nasze ciała, tak jak jakaś dziewczyna także wyżej napisała,że był petting, piueszczoty oralne... U nas także to było... Petting czyli pieszczoty całego ciała, a nie tylko jak autor pisał,że dopuszcza przytulanie i całowanie... To za mało :-( Wątpię by ktoś tyle wytrzymał :-( bez tego :-(

Gość Wojownik światła
"CO ZROBISZ Z JEJ POPĘDEM JEŚLI BĘDZIE CIĘ PRAGNĘŁA???ludzkie,samo życie ,odpowiedz jak dorosły" Spokojnie człowieku na wszystko od razu nie da się odpowiedzieć. No przeciesz ciągle o tym piszę! Jeśli znajdę kobietę, która będzie chciała dochować czystości przed małżeńskiej to choćby mnie pragneła to poczekamy oboje. Tak było np w przypadku mojej kuzynki. Także pragneła popędu ale dogadała się chłopakiem, że poczeka. Miał takie zasady jak ja. Teraz mają dwójkę dzieci.

Nie wiem czy to dobrze tak całkiem ze wszystkim czekać do ślubu - na samych pocałunkach w usta i przytulaniu... W moim przypadku były pieszczoty całego ciała, oralne też przed ślubem... Nie wytrzymalibyśmy bez tego :-( ale życzę powodzenia w szukaniu :-)

Gość kokurka wodna
dziękuję za odp ładnie chwilowa tu napisałas ale warunek jest że się dobiorą bo jak nie to placz ,zdrady i frustracje ,tyle pozdrawiam i nie wierze ,ze nie dziewica wytrzyma ,szukaj dziewicy

Gość Wojownik światła
"Chyba że masz ochotę mailowo porozmawiac " Bardzo chętnie

Gość może odstrasza je to że
na początku znajomości od razu przechodzisz do tematu małżeństwa i nocy poślubnej. Zamiast to mówić powiedz "poczekajmy jakiś czas", a za ten jakiś czas, tj. jak zaczniecie już w ogóle mówić o ewentualnym małżeństwie, dodaj, że wtedy będzie seks. Chodzi o to, że gdybyś powiedział, że seks to po ślubie, a ślub będzie na święty nigdy bo dopiero zaczęsliśmy się spotykać itp. to w sumie nie wiem na czym stoję.

Gość mysle, ze tak jak ktos
Autorze jak dla mnie to smieszne co piszesz i watpie zeby jakas kobieta przy zdrowych zmyslach na to poszla. :P Ja znam faceta ktory tez chcial czekacdo slubu a potem sie okazalo ze cos bylo znim nie tak bo jego zona (*moja kolezanke) rok po slubie mi miowila ze jest nadal dziewica :( on nie mial zadnego popedu sexualnego. Potem bylo nieprzyjemnie bo byl rozwod koscielny i takie tam... :P Zastanow sie nad sba bo pewnie masz jakis problem.

ja jestem dziewica i boje sie, ze chlopak, którego widzialabym jako meza mnie nie zaakceptuje, poniewaz zdarzyl mi sie petting :( a on na pewno jest prawiczkiem.

Gość Wojownik światła
Wieczorem do ciebie napiszę na maila teraz muszę wrócić do pracy przy projektach. Bywajcie i dziękuje za odpowiedzi.

popieprzony czlonek nie jest twardy i nie ma tam kosci, a pochwa sie rozciaga wiec jest to kwestia dopasowania!!!!! i moze po prostu zajmie to wiecej czasu zeby sie zgrac w łóżku!

Oooo widzę, że specjalistka się wypowiada, z zakresu mechaniki ciała stałego nietwardego. :P Zupełnie nie chodzi o mechanikę, ale kto nie spróbwał to nie wie.