Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kamcia3532

Znacie jakieś fajne przepisy na obiad i sałatki ?

Polecane posty

sałatkę też dzisiaj robię z ryżem, paluszkami Surimi, groszkiem (mrożonym, bo ma świeży smak), świeżym ogórkiem, pomidorem i majonezem. pychotka :) można też dodać jajko :)

do sałatek nie dodaje się nigdy ogórka zielonego można nakroić i zagryzać ale do samej sałatki się nie dodaje

ja też nie normalnie na blaszce piekłam jak nie chciały stać to w garnku i po sprawie

Gość Basia__1965
Sałatka z kukurydzą tysiące przepisów http://www.fajneprzepisy.pl/szukaj=sa%C5%82atka%2B131 uzyj "dodaj/wyklucz składniki" aby zawezić te wyniki i znalexc to co cie naprawde interesuje :-)

Gość wierzaca, doswiadczajaca
hej przefantastyczna jest salatka kukurydziano groszkowo-cebulkowo-jajeczna-skladniki jak w nazwie:)wszyscy sie zachwycahja, pucha groszku,pucha kukurydzy posiekana cebulka i majonez - aaa no i 5 jajek na twardo pokrojonych w kosteczki,padniesz:)!!

Gość zenek_D
Chyba największy wybór przepisów jest na vlogu www.kulinarnatv.pl . Ja tutaj się przekopałam może przez sto, a jest prawie tysiąc :P Ostatnią rzeczą jaką stąd sobie podpatrzyłam był makaron ze szpinakiem, kurczakiem i pesto. Palce lizać! Generalnie jest tu dużo myków na to, jak przygotować makaron w ciekawych formach.

Gość gość
Mam fajna sałatkę :) Upieczone buraki kroimy w kostkę, do tego rukola, ser feta, orzechy włoskie i sos balsamiczny, primo gusto ma fajny bo takie kremowy , gęsty, mieszam go z musztardą i mam pyszną sałatkę.

Gość gość
campari34, a dlaczego to niby ogórków nie daje się do sałatek ? Proszę cię , nie przesadzaj. Widzę, że nie jesteś na bieżąco i chodzi ci o to, że niby połączenie ogórków z innymi warzywami (zwłaszcza z pomidorami) zabija witaminę C. Otóż jest to prawda, ale (wiadomo , musi być jakieś "ale") w tych surówkach , sałatkach nie ma znowu Bóg wie jak dużo tej witaminy i naprawdę jak zjesz porcję takiej surówki, to nie zrujnuje to zapasu witamin w Twoim organizmie. Przecież później możesz dodatkowo zjeść jakieś owoce, lub warzywa. Te informacje mam od znajomej lekarki, tak, że nie są to żadne wymysły.

Gość ladychanel
Dokładnie też o tym słyszałam w jakimś programie telewizyjnym, już jakiś czas temu. Właśnie były różne pytania do dietetyka, czy innego eksperta , właśnie mnie to bardzo zainteresowało, bo latem bardzo lubię surówkę z pomidora, ogórka kiszonego i do tego zielonego, więc pani ekspert powiedziała, że tu chodzi o straty witaminy C , która ulega zniszczeniu, gdy połączymy pomidory z ogórkiem surowym, ale , jak powiedziała, ludzie jedzą sporo produktów z witaminą C, nie mamy jej niedoborów, więc jak od czasu do czasu "popełnimy przestępstwo zabicia witaminy C", nie musimy się obawiać jakiejś choroby. Drufga sprawa dotyczyła wody niegazowanej i gazowanej. Nie lubię niegazowanej, ale pani powiedziała, że jeśli ktoś po wodzie gazowanej nie ma wzdęć, czy innych dolegliwości, to może ją śmiało pić. W ogóle od jakiegoś czasu słucham swojego organizmu i jak mi coś szkodzi to nie jem, a jak nie szkodzi - to jem.