Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hiuha

Pomocy, do znających się na kompach!

Polecane posty

Gość hiuha

Hej, mam do was pytanie, czy Ubuntu to dobry system? Kupiłam nowego kompa stacjonarnego, żadne cudo, bez systemu bo mi kasy brakło i miałam sobie wgrać jakiegoś Windowsa XP, umiem sama to zrobić :P. Ale no właśnie, na tym nowym kompie jest wgrane już Ubuntu i nie wiem czy warto go zostawić czy wgrać XPeka?

Gość mangotango
z co masz zamiar robic na tym komputerze? grac? bo jak tak to windows. poza grami ubuntujest bardzo dobrym systemem.

Gość mam liczyc czy nie
ubuntu jest spoko, ale wymaga troche wiedzy, ogolnie do normalnego używania to ciężko, sam próbowałem pare razy przejść na ubuntu, ale za każdym razem po tygodniu rezygnowałem ;)

Gość mangotango
Ubuntu ma jeszcze ta wielka zalete ze mozesz pozegnac sie z wirusami.

Gość hiuha
Nie, grać nie zamierzam, najwyżej jakiś pasjans pająk.

Gość mangotango
a czy wiesz ze moesz miec te dwa systemy razem ma jednym kompie? ja tak mam. i jak wlaczam komputer to sobie wybieram w zaleznosci co chce robic.

Gość hiuha
Czyli warto wypróbować ten system.

Gość hiuha
A jak zainstalować system Windows tak żeby mieć i Ubuntu i XP?

Gość przeciez mozesz miec dwa

Gość mangotango
musisz zrobic osobne partycje na dysku, tak jakby podzielic dysk na kilka osobnych czesci. musza one miec inny format. najpierw instaluje sie windowsa z tego co pamietam a potem Ubuntu. Ja kupilam komputer to bym na nim windows. wsadzilam plytke w Ubuntu i tam byl taki program ktory poprowadzil mnie za raczke i zrobil partycje i zainstalowal ubuntu.

Gość hiuha
Ok dzięki, jakoś sobie poradzę. Na razie pobawię się Ubuntu parę dni i jak mi spodoba to może wcale nie będę instalowała XP.

Gość mangotango
pamietaj ze jesli jakiegos programu nie masz to mozesz go zawsze doinstalowac. linuxy maja obecnie tyle asmo programow co windows. wszytkie skypy i firefoxy itp tez dzialaja pod ubuntu.

Gość bs-fg
Bardzo szybko wrócisz do XP-eka :D Pamiętaj moje słowa.

Gość uwagagaga
wyrzuc kompa przez okno , pomoże.

Gość do bs-fg
Nie pierdol. Trzeba być debilem żeby sobie z Ubuntu nie poradzić. Reszta to kwestia przyzwyczajeń, mi np Ubuntu z GNOME dużo bardziej leży niż Windowsy, czy KDE. Od 2 lat używam Ubuntu, a od pół roku jest to mój jedyny system na laptopie i świetnie się sprawdza.

Gość zakuta koza
to jeszcze zależy od tego jakich programów zamierzasz używać - niektóre wymagają windowsa

ubuntu moze byc, ale watpie zebys tak szybko sie sama w nim polapala :P i tez mysle, ze szybko wrocisz do windowsa.

Gość zakuta koza
A czegoż można w domu używać? Po jakiego wała komuś w domu AutoCAD? Zamiast Fotoszopa jest GIMP, zamiast MS Office mamy Open Office, mamy Firefoksa, Operę Chrome, działa GG, Tlen, Sype, są programy w których nagramy płytę, zgramy zdjęcia z aparatu czy zmontujemy film na YouTube. Do DOMOWYCH zastosowań jest wszystko.

Gość do zakuta koza
A jak się ktoś uprze to jest Wine dzięki któremu na Ubuntu odpalimy MS Office, Fotoszopa czy Internet Explorera albo wiele gier z Windowsa.

Gość bs-fg
" Nie pie**ol. Trzeba być debilem żeby sobie z Ubuntu nie poradzić. " Debilu, a co to ma wspólnego z moją wypowiedzią ? :D

Gość do bs-fg
No to podaj mi kretynie jakiś sensowny powód powrotu do Windowsa idioto?

Gość bs-fg
Zakuta koza, porównujesz Photoshopa do Gimpa, pogratulować :D

Gość bs-fg
" No to podaj mi kretynie jakiś sensowny powód powrotu do Windowsa idioto? " To kretynie, czy idioto ? Zdecyduj się :D

Czy możecie prowadzić dyskusję bez inwektyw ? Przecież to tylko głupi system operacyjny :). W linuxie sporo rzeczy brakuje, ale dokument da się napisać i stronkę obejrzeć.

Gość niektorzy nie potrafia
bez inwektyw :o ja sie nie znam ale mam dwa systemy Ubuntu i XP i z tego pierwszego korzystam sporadycznie :p

Gość do bs-fg
Nie możemy! Niejaki bs-gf zażyczył sobie tego nazywając mnie "debilem". bs-fg Zakuta koza, porównujesz Photoshopa do Gimpa, pogratulować No to teraz to żeś pojechał cwelu albo cwelko :D :D :D

Gość do bs-fg
W sumie to po tej wypowiedzi "Zakuta koza, porównujesz Photoshopa do Gimpa, pogratulować " nie dziwię się już że poczułeś/aś się dotknięty/a moją wypowiedzią że "trzeba być debilem żeby sobie z Ubuntu nie poradzić" :D A powiedz mi jeszcze do czego w domu wykorzystujesz te zaawansowane funkcje fotoszopa? Retuszujesz zdjęcia na fotkę czy na nk :D?

Gość gimp jest dobrym programem

Gość bs-fg
Ta frustracja, to chyba z braku kasy na oryginalnego Windowsa i przymus używania Linucha :D "nazywając mnie "debilem"." Prawda zawsze boli ;-)

Gość zakuta koza
druga wypowiedź pod nickiem zakuta koza nie jest moja - to nie porównałam Photoshopa do Gimpa nie wiem jakich programów używa autorka - nie każdy może użyć "zastępników", nie każdy chce się uczyć działania na takowych - ja zwróciłam tylko uwagę, że nie każdy program pójdzie pod Ubuntu