Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urodzinowa panna

Jaki typ URODY ??

Polecane posty

Gość urodzinowa panna

Sa rozne typy urody Pani zmina wiosna lato jesien No wlasnie a jaki ja mam typ urody jakie kolory do mnie pasuja jaki powinien miec roz cien na powiekach i w co sie ubierac?? moze zmienic kolor wlosow i na jaki?? Mam brazowe oczy czarne brwi bardzo jasna twarz i wlosy brazowe z refleksami blad a w swietle czasem wygladaja jak rude

Gość urodzinowa panna
robilam te testy niby zima ale kolor wlosow kompletnie nie pasuje wlosy nie sa jakies brazowe czarne tylko bardziej rudawe

Gość wyślij fote bo to też zależy
od odcienia oczu, odcienia karnacji itp

a masz piegi? jak się opalasz się na brazowo czy na czerwono? włosy masz naturalny kolor?

Gość urodzinowa panna
tak wlosy mam naturalny kolor piegow brak opalam sie na brazowo ale bardzo trudno sie opalam http://img202.imageshack.us/i/slide0001image001w.png/ ze zdjecia widac brazowo lekko rudawe wlosy blada twarz :( i oczy z tym ze w rzeczywistosci oczy sa ciemniejsze od wlosow zdjecie zle to pokazuje

Gość urodzinowa panna
halo halo pomoze ktos?? z jednych testow wychodzi zima a z innych jesen :(

Gość urodzinowa panna
podnosze

Gość urodzinowa panna
halo halo :(

wydaje mi sie, ze jestes jesienią kolor włosów typowy dla jesieni ten typ urody ma właśnie jasną cerę , która trudno się opala. U jesieni czesto spotykane są piegi, no ale nie są konieczne

takze cera - o ile nie masz makijaży na zdjęciu ma raczej ciepłą barwe, co jest charakterystyczne dla jesieni podczas gdy dla zimy charakterystyczny jest zimny odcien

Gość urodzinowa panna
dziekuje ja sie wahalam z ta zima bo w dziecinstwie mialam bardzo ciemne wlosy brazowa bardzo latwo opalajaca sie skore wygladalam z typu urody jak ania mucha z wiekiem bladne i wlosy bardzo jasnieja mam delikatny makijaz ale kolor podkladu i pudru identyczny z kolorem skory

Gość urodzinowa panna
wyślij fote bo to też zależy i teraz takie pytanie strasznie denerwuje mnie ten kolor wlosow ni taki ni siaki chcialabym przefarbowac tylko na co ??

ja sama się jakos bardzoe dobrze nie znam na tych kolorach. jeśli chodzi o włosy, to powinny one miec ciepły odcien. jeśli chcesz rozjaśnic, to nie na popielaty blond, tylko miodowy. Jeśli chcesz przyciemnic, to nie hebanowa, czy fioletowa czern, ale ciepły brąz.

Gość urodzinowa panna
jak nie na temat to sie nie odzywaj i czytaj ze zrozumieniem nie pisalam ze wygladam jak ona a ze mam taki typ urody czyli ta sama cera te same oczy wlosy i kolorystyka

Gość Katarzynaa
Po zdjęciu nie dojdziesz co to za typ urody, Pani Trzebiatowska może i ma karnacje ciepłą - ale nie zgadniesz tego przy pofarbowanych włosach i zimnym różu na policzkach i ustach. Jeśli nie znosisz koloru swoich włosów to jest duże prawdopodobieństwo że jesteś latem, panie lata zawsze się farbują Rumienisz się? Jeśli tak, to jesienią nie jesteś bo w tym typie kolorystycznym nie występują rumieńce. Wiosną ani zimą nie jesteś co ewidentnie widać po zdjęciu. Tak więc jak są rumieńce to lato, jak nie to jesień.\ Proszę bardzo, i uważam ze najlepiej to się do makijazystki lub kolorystki wybrać, z internetu to dużej pomocy nie dostaniesz, Jestem makijażystką i wiele kobiet chce określić typ kolorystyczny ze zdjęcia co jest niemożliwe.

Gość xsfzfcdzxczx
masz typ mieszany, po co Ci jakiś głupi test i opinia stylisty? ja rozwiązywałam i wyszło mi pani wiosna a tak naprawdę jestem latem, więc też jestem typem mieszanym bo w odróżnieniu od lato mam "bogaty" kolor włosów :O nie wiem co mam ci doradzić ale może jesteś ciemną wersją pani jesień, jeśli przy opalaniu pojawiają sie piegi to tym bardziej

Gość xsfzfcdzxczx
to raczej panie wiosny łatwo się rumienią a nie zimny typ lata

Gość urodzinowa panna
nie rumienie sie za bardzo tylko przy goraczce ;)

Gość urodzinowa panna
zadnych piegow tez nie mam ani przy opalaniu ani bez slonca

Gość xsfzfcdzxczx
te klasyfikacje są do bani.. masz ciepły brąz włosy i piwne oczy i chłodna cera, więc jesteś typem mieszanym albo ciemniejszą wersją jesieni bo zdarza sie że pani jesień może mieć piwne oczy i brązowe włosy o kasztanowym odcieniu

Gość urodzinowa panna
cera jest blada ale taka bardziej marchewkowa jakbym pila kubusie codziennie na zdjeciu nie widac

Gość alicyja1234
Witam. Czy ktoś mógłby pomóc? Mam intensywnie zielone oczy i bardzo jasną cerę o ciepłym odcieniu(hmm żółtawym?) Moja skóra w porównaniu do chłopaka(naturalny złocisty blondyn) jest żółtawa, okropnie też wyglądam w złotym blondzie(takim po rozjaśnianiu włosów. Nie mam nic wspólnego z różem na twarzy, ani cery naczynkowej, ani rumieńców, nie mam też żadnych piegów. Dopiero jak zmarznę na dworze lub za mocno się opalę. Opalam się najpierw na różowo, potem przechodzi opalenizna na brąz(łatwo się opalam jak wyjdę na dwór). Naturalnie mam włosy koloru ciemny popielaty blond (daleko mi do brązu) i farbuję się na rudo, co jest chyba błędem, bo wydaje mi się, że jestem latem(albo wiosną, nie wiem już sama!). Moja mama jest zimą, ale ona ma różowawą cerę i nie może się opalać oraz ma ciemne włosy, a ja w dzieciństwie byłam jasną blondynką. Chciałam zmienić rudy na jasny popieaty blond(być może podchodzący pod platynę), ale nie wiem, czy to dobry pomysł, bo często platynowe blondynki mają różowawą cerę i rumieńce i już sama nie wiem. Jaki moge mieć typ urody? Ktoś doradzi?

Gość gość
Podział urody na pory roku zakłada, że istnieją cztery główne typy urody: wiosna, lato, jesień i zima. Wiosna i jesień określane są jako ciepłe typy kolorystyczne, z kolei lato i zima to warianty zimnego typu urody. Sporo na temat typy kolorystyczne urody dowiedziałam się z http://kbm.pl/czy-istnieje-cos-takiego-jak-typ-urody-i-jak-go-rozpoznac/