Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna35,5

Zwrot torebki

Polecane posty

Gość Anna35,5

Zakupiłam dzisiaj plecak - torebkę skórzany. Na pasku już w sklepie zauwazyłam, że się pruje nitka. Pani zaproponowała mi 5 % zniżkę i poradziła, że mogę zanieść to do kaletnika i mi to zrobi. Zgodziłam się. Jednak teraz w domu rozmyśliłam się, chciałabym oddać ten plecaczek. Tylko, czy pani ze sklepu zwróci mi pieniądze, albo wymieni na inną torebkę ? Gdybym wiedziała, że usługa kaletnicza będzie droższa niż 15 zł to mogłabym powiedzieć, że chciałabym zwrócić towar, bo mi się nie opłaca zszycie tego u kaletnika, bo koszt przewyższa obniżkę, czyli 15 zł. Poradźcie proszę, co zrobic, żeby mi oddali kasę, albo wymienili towar. Z tego co czytam w necie, to sprzedawca nie ma obowiązku przyjęcia zwrotu towaru-jest to jego dobra wola.

Gość kupie sobie
wiedzialas co bierzesz, marne szanse na zwrot, to zalezy od dobroci z etak powiem sprzedawcy

Gość kupie sobie
spytac sie mzoesz ale obowiazku nie ma

Gość jak to male lub srednie miasto
to przyjmie dla swietego spokoju..... jak to warszawa to najzwyczajniej uslyszysz bujaj sie :D jak sie pogniewasz na sklep to nikomu korona z glowy nie spadnie :D

Gość Anna35,5
No to duże miasto. Ale jesli pojadę najpierw do kaletnika i okaże się, że koszt zrobienia tego przekroczy jej obniżkę 5 %, czyli te niecałe 15 zł to moze warto pojechac do sklepu i powiedzieć kobiecie, ze koszt jest wyzszy niz rabat i mnie sie to nie opłaca i proszę o zwrot pieniędzy, albo o wymiane na inny towar. W końcu zaplaciłam za nią 170 zł.

Gość Anna35,5
Pomyłka, nie 170 zł, a 270 zł. Już sama nie wiem co piszę. Dokonałam nieprzemyślanego zakupu i teraz mam za swoje :(.