Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trtr

Dziecko zbuntowało się przeciwko słoiczkom.

Polecane posty

Gość trtr

Dotąd byłam leniwą mamą i głównie bazowałam na słoiczkach w karmieniu dziecka. Teraz moja córka (11 miesięcy) zbuntowała się i chce wszystko co trzymam w ręku, do jedzenia dla dorosłych a jedzenia ze słoiczków nie. Proszę, podpowiedzcie co mogę dawać jej np na drugie śniadanie czy podwieczorek? (Mleczne posiłki pije z butelki, z obiadem też większych problemów nie ma). Dzisiaj zjadła kawałek rogala z masłem i twarożkiem. Nie wiem jednak jakie twarogi wybierać (rodzaj i producent), jakie owoce i w jakiej ilości mogą starczyć za jeden posiłek, ile pieczywa powinna zjeść żeby było wystarczająco.

Gość taa niedobra pupa
mądre to twoje dziecko. zdaj się może na nie. Mam w rodzinie osobę, co karmiła dziecko samymi słoiczkami jak było juz w wieku przedszkolnym. Tak się do nich przyzwyczaiło, że normalnym jedzeniem wymiotowało - jak np. schabowy. Było anemiczne i stale chorujące. :(

Gość ma juz 11 miesiecy
powoli przyzywczaj ja do normalnego jedzenia podawj chlebek, zupy gotuj ,ziemniaczka , piers z kurczaka ,parowki chcesz tak caly czas dziecko na sloiczkach trzymac ?

Gość trtr
Toż nie chcę skoro pytam!